Teen joululaatikoita, pakasteeseen vai jääkaappiin odottamaan paistoa?
Kommentit (6)
En varmaan olis tehnyt niitä tänään... eilen olisin vielä pakastanut ja huomenna olisin tuupannut jääkaappiin. Mutta tänään...? 1 päiväksi ei viitsisi pakastaakaan kun heti saa ottaa sulamaan, mutta säilyykö muna ja kerma keskiviikolle asti.
Ehkä tekisin vain soseen valmiiksi ja loppuun sitten aattona.
En pakastaisi enää vaan jääkaappiin. Näin ajattelin itse roimia
Mulla on just perunalaatikko imeltymässä uunissa, ajattelin antaa sen olla ainakin ysiin asti, jolloin otan sen pois ja teen massan valmiiksi ja laitan yöksi jäähtymään kuistille. Huomenna paistelen ja aattona sitten vaan lämmitän. Porkkana- ja lanttulaatikot tein jo viikko sitten pakkaseen.
Tee tänään valmiiksi, laitat jääkaappiin ja paistat huomenna. Aattona voit lämmittää. Varsinkin lanttulaatikosta saat maukkaampaa, jos annat keitetyn soseen ilmaantua esim. puolivuorokautta.
Niin. Justiinsa uunista otettu laatikko ei ole niin hyvää kuin sellainen joka on vetäytynyt kylmässä.
Oon tehnyt soseita valmiiksi ja vien muassani maalle.
Ja aattona tietysti tarkoitus paistaa.