Miksi jauhelihasta tulee järjettömät ilmavaivat?
Mikä siinä on sellaista? Siis maha paisuu ilmapalloksi ja ihan hirveitä räjähdyksiä. Lihapullat, jauhelihakastike tai mikä vaan ruoka. Ja kauhea haju, siis todella tyrmäävä.
Kommentit (23)
Käytätkö tietyn merkkistä jauhelihaa? Voisiko kaikki johtua sipulista tai mausteista?
Olen huomannut että ainakin miesystävällä on vaivoja einespullien jälkeen, mutta sä teet siis itse? Etkä pane mitään pussikeittoja tai aromivahvennausteita tms.
Olen ihmetellyt ihan samaa!
Eikä oikein voi olla mausteet tai sipuli kun tämä tapahtuu myös ilman sipulia paistetusta suolalla maustetusta jauhelihasta. Toisaalta taas sipulin syöminen ei aiheuta samaa, esim. salaatissa tai vaikka sienikastikkeessa, niin ei se sipuli voi oikein olla.
Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita.
Ap.
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:26"]
Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita. Ap.
[/quote]
sitten vaivoja pitäis tulla esim. Karjalanpaistista koska se tehdään samasta raaka-aineesta kuin jauheliha.
Eli onko kyse nimenomaan jauhelihasta vai ylipäänsä lihasta?
No kun sä pistät jauheliharuokiin niin paljon sipulia ja jauhoja
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:29"][quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:26"]
Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita. Ap.
[/quote]
sitten vaivoja pitäis tulla esim. Karjalanpaistista koska se tehdään samasta raaka-aineesta kuin jauheliha.
[/quote]
Mutta oireet tulevat ainoastaan jauhelihasta. Ymmärrän että esim karjalanpaisti on samaa lihaa, mutta oireita ei tule. Onko jauhelihassa jotakin säilöntäainetta tmv?
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:29"]
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:26"]
Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita. Ap.
[/quote]
sitten vaivoja pitäis tulla esim. Karjalanpaistista koska se tehdään samasta raaka-aineesta kuin jauheliha.
[/quote]
Onhan se rakenteeltaan erilaista -> vaikuttaa sulamiseen elimistössä. Enkä ihan usko, että bulkkijauheliha jauhetaan karjalanpaistipalasista.
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:31"]No kun sä pistät jauheliharuokiin niin paljon sipulia ja jauhoja
[/quote]
En käytä mitään jauhoja ikinä jauhelihan kanssa, en aromivahventeita ja kuten aiemmin jo kirjoitin, mikäli luit tekstini, että toisinaan käytän sipulia ja toisinaan en.
Suomessa myytävä jauheliha jauhetaan N0- ja S0-lajitelmista. Ja niistä tehdään myös karjalanpaistilihat, joita myydään kaupoissa valmiissa pakkauksissa.
jauhelihaan ei Suomessa saa lisätä, eikä lisätä mitään aineita lihan lisäksi.
Taidat käyttää pilaantunutta jauhelihaa.
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:35"]
Suomessa myytävä jauheliha jauhetaan N0- ja S0-lajitelmista. Ja niistä tehdään myös karjalanpaistilihat, joita myydään kaupoissa valmiissa pakkauksissa.
jauhelihaan ei Suomessa saa lisätä, eikä lisätä mitään aineita lihan lisäksi.
[/quote]
Jänteet? Rasva? Lihaskalvot? Joku siinä on, mikä ei sula kunnolla. Karjalanpaistista kun jää nuo osat syömättä, mihin ei hampaat helpolla pysty.
Tätä veikkaisin omalla ja ap:n kohdalla syyksi.
T: 5
mikä se suojakaasu on mihin se jauheliha pakataan? Ne valmiit paketit on siinä kaasussa, kaupassa jauhetun saa tuoreempana... Tosin itse en ole mitään yhteyttä ilmavaivoihin huomannut...
toinen, että jauheliharuoka on helppo hotkia liian nopeasti, sen sijaan toisentyyppinen ruoka tulee pureskeltua paremmin...
outo ilmiö anyway
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:38"]Taidat käyttää pilaantunutta jauhelihaa.
[/quote]
Joka kerta käytän pilaantunutta jauhelihaa ja saan ilmavaivoja? Jos syön muuten pilaantunutta ruokaa, saan ruokamyrkytyksen ja oksennan. Mikä logiikka?
Mitä jauhelihaa käytät? Käytätkö tuoreena vai pakastatko kaupasta ostamasi jauhelihat?
[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:43"]
mikä se suojakaasu on mihin se jauheliha pakataan? Ne valmiit paketit on siinä kaasussa, kaupassa jauhetun saa tuoreempana... Tosin itse en ole mitään yhteyttä ilmavaivoihin huomannut...
toinen, että jauheliharuoka on helppo hotkia liian nopeasti, sen sijaan toisentyyppinen ruoka tulee pureskeltua paremmin...
outo ilmiö anyway
[/quote]
Suojakaasuna käytetään hapen, typen ja hiilidioksidin seosta.
Ostan jauhelihan tiskistä tai valmiiksi pakattuna. Ei ehdi montaa päivää vanheta jääkapissa.
Mä jotenkin uskon tuohon teoriaan, että jauhelihassa on jotain huonosti sulavaa. Jänteet ym epämiellyttävä.
No, onneksi jauhelihan poistaminen ruokavaliosta ei ole mikään kulinaristinen menetys.
Ootko varma että tulee jauhelihasta eikä esim jostain mausteesta jota aina käytät jauhelihan kanssa? Tai sipulista tms?