Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joulunpöydän helpoimmat kalaherkut!

Vierailija
11.12.2014 |

Minun joulupöytään ei ole kuulunut kala. Tänä vuonna täytyisi olla niitä kalaherkkuja. Kalaa en osaa pahemmin käsitellä ja nyt kaipaankin reseptejä teiltä mestareilta. Mitä laitan? Joku 5 erilaista kalajuttua olis ehkä hyvä, vai?

Kiitos jos autatte!

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat valmistaa itse niin graavilohi, sillistä saa myös monenlaista, siian mäti + hienoksi hakattu sipulihake + smetana. Savulohi, osta valmiina, tarjoa sellaisenaan osa ja valmista myös tuorejuuston kanssa "savukala tahnaa. Nuo nyt ekana tuli mieleen. Tarkkana kannattaa olla kalojen kanssa, osta vain sellaisesta paikasta johon luotat ja muista kotona säilyttää tarpeeksi kylmässä.

Vierailija
2/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Listeriako on suurin vaara noissa kaloissa? ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No viisi sorttia on liikaa. Pari kolme riittää hyvin. Graavikalaa ja vaikka jotain silliä. Graavilohirulla on helppoa ja ihanaa.

Vierailija
4/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvii listeriaa pelätä jos toimit maalaisjärjen kanssa, hankit tuoreet kalat ja säilytät kalan oikein, ainoa terve pelko on se että ne loppuu kesken.

Vierailija
5/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savusiika ja yks helppo on lohipatee.

Vierailija
6/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on valmis savulohi, joskus sekä kylmä- että lämmin, joskus vaan lämminsavu. Sitten itse suolaan graavilohen. Sillistä ei tykätä eikä olla totuttu siihen joulupöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä maailman helpoin silliohje:
Purkki (iso) boy-matjessilliä
Purkki kermaviiliä
Pala purjosipulia

Pienennä sillipalat kahteen osaan, säästä hieman lientä. Halkaise purjo ja puhdista hyvin, leikkaa viipaleiksi (puolikuun muotoiset). Jos kovin paksu purjo, niin voi leikkaa kahteen/kolmeen osaan pituussuunnassa.
Sekoita kermaviili, purjo ja silli keskenään. Kos haluat voit lisätä teelusikallisen tai kaksi lientä joukkoon.
Anna maustua noin vuorokausi jääkaapissa tiiviissä astiassa.

Vierailija
8/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdotuksia: 1) mäti. smetana,sipuli 2) lasimestarinsilli (osta valmiina, lisää tilliä ja punasipulia ja tarjoile kauniissa astiassa). 3) kylmäsavu-tuorejuustorulla. 4) graavilohi 5) lämminsavulohi.

Lisäksi: keitetyt perunat, tilli - saaristolaisleipä - voi. Hovimestarikastike (hovmestarsås, osta valmiina)

 

Osa kannattaa ostaa valmiina jos ei ole paljon kokemusta kalaruokien valmistamisesta, muuten homma menee ylivoimaiseksi kun on niin montaa sorttia.

Terveisiä saaristosta 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on helppo:

 

1 iso prk vesta matjes-silliä

 

kastike:

1 purkki smetanaa

puolikas tillinippu silppuna

pieni punasipuli hienonnettuna

sitruunan mehua 2-3 rkl

mustapippuria myllystä

 

Sekoita soossi, lisää valutetut sillipalat, anna tekeytyä muutama tunti. Nam

Vierailija
10/10 |
11.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille, ootte ihania :) ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän neljä