Mistä linssejä ostetaan?
Ajattelin kokeilla linssikeittoa, mutta mistä linssit? Hevi-osastoltako? Vai myydäänkö purkissa kuten pavut?
Kommentit (22)
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:10"]Linssit tulee maapallon toiselta puolelta. Suomalainen liha on toki saastaa.
[/quote]
Mä olen tehnyt usein suomalaisen lihan ja kalan lisukkeeksi linssisalaattia. Ei se ole mitään vegaanimafian eksklusiivista salaliittosafkaa, arvon tuohtunut kanssasekasyöjä. Relaa.
Joissain kaupoissa kuivatut pavut ja linssit on luontaistuotehyllyllä. Käsittääkseni linssejä saa myös valmiiksi kypsennettyinä, jolloin ne ovat säilykehyllyllä. Vihreiden linssien kypsennysaika on hieman pidempi kuin punaisten, joille riittää 15 min.
Kuivaosastolla missä herneet, jauhot sun muut..
Niitä on erilaisia, joitain liotellaan ennen keittoa, tai muuten keittoaika pitenee. Itselläni on nyt sellaisia "pikalinssejä" punaisia, joissa lyhkäsempi keittoaika. :)
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:10"]Linssit tulee maapallon toiselta puolelta. Suomalainen liha on toki saastaa.
[/quote]
Jep. 7 päivänä viikossa, 5 kertaa päivässä ateria, joka sisältää lihaa lihalla.
Kuivatuotteita, yleensä jauhojen/hiutaleiden läheisyydessä.
Siellä missä on kuivatut herneetkin. Linssit vaatii sitten myös liotuksen.
Samassa hyllyssä kuin kuivatut herneet ja kuivatut pavut jne.
Punaiset linssit ei ainakaan vaadi mitään liotusta, huuhdellaan vaan ja kypsyvät 15-20 minuutissa.
En ole ikinä vihreitäkään liottanut, niissä menee kauemmin keittäessä n 45 min. Keiton teen punaisista linsseistä, se maistuu koko perheelle.
Linssejä ei tarvi liottaa, keittäminen riittää (punaiset n. 10-15 minuuttia, vihreät n. 20 minuuttia). Pavut (valkoiset, kidneypavut jne.) sen sijaan on liotettava ja keitettävä. t. kasvissyöjä
Linssit pitää kuitenkin aina huuhtoa, vaikka liottaminen onkin turhaa. Ja pakkauksissahan on käyttöohjeet, jos vaatii liotuksen, se on kerrottu varmasti.
Linssit tulee maapallon toiselta puolelta. Suomalainen liha on toki saastaa.
Voi elämä. Jos et löydä linssejä kaupasta niin tuskin keittoakaan osaat tehdä.
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:11"]
Voi elämä. Jos et löydä linssejä kaupasta niin tuskin keittoakaan osaat tehdä.
[/quote]
Just, en ole ap. Mutta veikkaan että jokainen meistä tekee joskus jotain eka kerran. Todennäköisesti sinäkin olet ollut joskus eka kertaa liikenteessä jonkun asian suhteen. Ei opi jos ei kysy ja kokeile.
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:05"]
Linssejä ei tarvi liottaa, keittäminen riittää (punaiset n. 10-15 minuuttia, vihreät n. 20 minuuttia). Pavut (valkoiset, kidneypavut jne.) sen sijaan on liotettava ja keitettävä. t. kasvissyöjä
[/quote]
HAHHHHHHAAAAHHHHHHAAAHHHHHAAAA.
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:14"]
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:05"]
Linssejä ei tarvi liottaa, keittäminen riittää (punaiset n. 10-15 minuuttia, vihreät n. 20 minuuttia). Pavut (valkoiset, kidneypavut jne.) sen sijaan on liotettava ja keitettävä. t. kasvissyöjä
[/quote]
HAHHHHHHAAAAHHHHHHAAAHHHHHAAAA.
[/quote]
Opiskeluaikana luennoille tuli joskus joku mielenterveysongelmainen, joka sai välillä naurukohtauksia. Onkohan hän nyt hakeutunut AV:lle?
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:11"]
Voi elämä. Jos et löydä linssejä kaupasta niin tuskin keittoakaan osaat tehdä.
[/quote]
Toivottavasti sinulla ei ole lapsia, eikö tule. Sanoisit varmaan noin heillekin kun tahtovat oppia laittamaan ruokaa.
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:10"]
Linssit tulee maapallon toiselta puolelta. Suomalainen liha on toki saastaa.
[/quote]
No jaa, mun käyttämät kyllä tulee ihan euroopasta yleensä, mikä nyt ei ole ihan toisella puolella maapalloa. Ja miksi ihmeessä puhut lihasta, eihän liha ja linssit sulje toisiaan mitenkään pois? Et kai sä raukka kuvittele, että vain kasvissyöjät käyttää linssejä?
Ja linssit on muuten kuuluneet ihan perinteisesti ruokavalioon täälläkin päin, ilmeisesti vaan ovat Suomessa jääneet käytöstä pois, ilmeisesti siksikin kun niillä on maine venäläisenä ruokana (ihan samoin kuin joissain päin Suomea ei käytetä sieniä, vaikka niitä olis metsät täynnä, kun ne on "ryssän ruokaa". tietysti vanhoista ihmisistä on tällaisissa jutuissa kyse, mutta kuitenkin).
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:19"]
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:14"]
[quote author="Vierailija" time="08.10.2014 klo 14:05"]
Linssejä ei tarvi liottaa, keittäminen riittää (punaiset n. 10-15 minuuttia, vihreät n. 20 minuuttia). Pavut (valkoiset, kidneypavut jne.) sen sijaan on liotettava ja keitettävä. t. kasvissyöjä
[/quote]
HAHHHHHHAAAAHHHHHHAAAHHHHHAAAA.
[/quote]
Opiskeluaikana luennoille tuli joskus joku mielenterveysongelmainen, joka sai välillä naurukohtauksia. Onkohan hän nyt hakeutunut AV:lle?
[/quote]
Jos on, niin täällä hänellä on paljon kaltaistaan seuraa.
Vähän asian vierestä: punaisia linssejä on halkaistuja (niitä oransseja jotka soseutuvat todella hyvin) ja kokonaisia (kokonainen punainen linssi jota myös ruskeaksi linssiksi nimitetään).
Niitä kokonaisia ei löydy ihan kaikista kaupoista, mutta ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia nekin. Kannattaa käyttää vaihdellen erilaisia linssejä ja papuja, kokeilemalla oppii mikä laji sopii mihinkin ruokaan. Ravintoarvotkin vaihtelevat vähän lajeittain, vaihtelemalla saa monipuolista ravintoa pienellä vaivalla.