Miten teette valkosipuliperunat?
Kommentit (6)
Valkosipuliperunapussi kaupasta, laita vuokaan ja kaada 2dl kermaa ja paista sopivan ruskeaksi. On hyvää:)
Perunat viipaloidaan ja paistetaan pannulla. Sitten vuokaan nämä perunaviipaleet, reilusti valkosipulia, pippuria, suolaa ja kermaa. Lopuksi vuoka uuniin.
Noin kouran kokoisia perunoita (Van Gogh) otetaan 9-10 kpl, kuoritaan ja viipaloidaan. Kolmasosa niistä vuokaan, päälle 1-2 pienittyä valkosipulin kynttä ja suolalla maustettua kermaa, sitten seurava kolmasosa ja taas 1-2 pienittyä valkosipulin kynttä ja suolalla maustettua kermaa. Päälle viimeinen kolmasosa ja sen päälle taas suolalla maustettua kermaa. Kermaa menee yhteensä noin 5 dl ja suolaaminen hoituu maistamalla, ehkä jotain 1.5 tl tai jotain sellaista.
Laitetaan uuniin 200 asteseen noin tunniksi keskimmäiselle tasolle. Jos pinta meinaa tummua, päälle folio.
[quote author="Vierailija" time="25.10.2014 klo 17:18"]
Noin kouran kokoisia perunoita (Van Gogh) otetaan 9-10 kpl, kuoritaan ja viipaloidaan. Kolmasosa niistä vuokaan, päälle 1-2 pienittyä valkosipulin kynttä ja suolalla maustettua kermaa, sitten seurava kolmasosa ja taas 1-2 pienittyä valkosipulin kynttä ja suolalla maustettua kermaa. Päälle viimeinen kolmasosa ja sen päälle taas suolalla maustettua kermaa. Kermaa menee yhteensä noin 5 dl ja suolaaminen hoituu maistamalla, ehkä jotain 1.5 tl tai jotain sellaista.
Laitetaan uuniin 200 asteseen noin tunniksi keskimmäiselle tasolle. Jos pinta meinaa tummua, päälle folio.
[/quote]Ai niin, ja vuoka voidallaan ennen kokoamista!
Kuori ja viipaloi perunat. Öljyä, suolaa, mustapippuria. Sekoita. Murskatut valkosipulit (määrä oman maun mukaan, mun mielestä 1-2 ei maistu missään, laitan lähes koko kynnen) ja yksi pieneksi pilkottu tavallinen sipuli joukkoon mukaan. Koko satsi voilla voideltuun vuokaan. Päälle ruokakermaa ja kuohokermaa. Uuniin n. 200 astetta n. 1h (riippuu satsin koosta). Välillä 'sekoitan'.
Ostan pussin kaupan pakastealtaasta, kaadan uunivuokaan ja laitan uuniin.