Sieni vinkkejä?
En tunnista kuin mustan torvisienen, kanttarellin, suppilovahveron ja tatin(en tunnista mikä tatti).
Noista harvoin löydän kahta ensimmäistä. Eli periaatteessa sienessä käydessä en kerää kuin kahta lajia.
Eli vinkkejä hyvistä ruokasienistä, ja kuinka niitä tunnistaa.
Kommentit (3)
Rouskut on hyviä ja helppoja tunnistaa. Miedonmakuiset rouskut voi paistaa sellaisenana pannulla, kirpeät ryöpätään. Opettele rouskujen yleiset tuntomerkit ja pari yleisintä rouskua ylipäätään. Maitoa kun tulee leikkauspinnasta, niin rouskuhan se on. Itse kerään haaparouskuja, kangasrouskuja, karvarouskuja ja sikurirouskuja. Namii :)
3:selle, Onko se varma tuntomerkki, eikö mistään muista tule maitoa?
Onko kirpeät myrkyllisiä? Tunnistaako maun selvästi?
Kolmen tähden ruokasieniä kuvineen ja tuntomerkkeineen: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/sienet/?list=1