Kasleri ei lämpene uunissa!
Kilon klöntti pulled porkia varten ollut 10h noin 100 asteisessa uunissa ja lämpötila viimeiset 3h ollut 70!! Mitä tässä voi tehdä??
Kommentit (7)
[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 21:20"]Nosta lämpötila?
[/quote]
Nostin 200. :(
[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 21:22"]
[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 21:20"]Nosta lämpötila? [/quote] Nostin 200. :(
[/quote]
Eipä se tuolla muuta kuin kuivu. 100 asteella kuitenkin nousee todella hitaasti viimeiset asteet sinne 90 tuntumaan. Voi olla myös, että uunin termostaatin anturi on sadassa, kun paisti on 70 asteessa.
kokeile seuraavalla kerralla 125 astetta. Uunin lämmön saat myös tarkistettua keittämällä kattilallisen vettä ja siirtämällä kiehuva kattila uuniin. Jos kiehuminen jatkuu, uunisi on sata asteinen. Jos se jatkuu vasta, kun on lämmennyt esimerkiksi 125:een, tiedät että termostaatin alemmat lämpötilat eivät ole tarkkoja.
Mä paistoin viimeksi 1,5 kg kasslerin paistopussissa. Uuni ensin 250 noin 20 min., sit pudotin 150 noin tunti, sit pudotin 125 noin tunti ja sit sammutin uunin ja jätin sinne pariksi tunniksi. Miehen mukaan ei koskaan aiemmin ole ollut yhtä hyvää. Tosi mehukas ja ihanasti ylikypsä.
Ööh.. Ekan tunnin voi pitää 150, sit laskee jonnekin 120 ja antaa olla 4h tai enemmän. Ei kai se nyt 70 asteessa mihinkään kypsy, onhan jo saunassakin yleensä enemmän asteita :D
Uuneissa on eroja, itse käytän yleensä vähän suositeltua ylempää lämpötilaa. Lihan lämpö tietysti on eri kuin uunin, 70 astetta taitaa olla se raja milloin liha on kypsää, muistaakseni.
Nosta lämpötila?