Miksi majoneesia pidetään huonona?
Ystävä hymähti arvioiden kun sanoin tykkääväni salaatista majoneesin kanssa. Täällä palstallakin majoneesia pidetään jonain paholaisena. Oliiviöljy kuitenkin kelpaa. En ymmärrä?!
Kommentit (20)
Jenkeissä tutkittiin sairaanhoitajia, jotka olivat jaettu kahteen ryhmään eli majoneesia syövät ja majoneesia syömättömät. Majoneesia syövillä todettiin vähemmän sydän- ja verisuonitauteja kuin majoneesia syömättömillä.
Nykyään moniin kevytsalaattikastikkeisiin lisätään sokeria. Sokeri kaikissa muodoissaan lisää sydän- ja verisuonitauteja.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:54"]
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
[/quote]
Miten teet vähärasvaisen majoneesin itse? Majoneesihan on oikeasti munankeltuaisen, etikan ja öljyn emulsio, ja valtaosa siitä on aina öljyä. Ihan aina, muuten se ei ole majoneesia.
Joten miten siitä teet vähärasvaisen?
Huomaa, että osa teistä ei ole koskaan majoneesia tehnytkään...
Kolmonen on aivan oikeassa. Koska majoneesi on paksua, sitä tulee enemmän kuin pelkkää luirua öljyä.
[quote author="Vierailija" time="18.08.2014 klo 12:19"][quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:54"]
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
[/quote]
Miten teet vähärasvaisen majoneesin itse? Majoneesihan on oikeasti munankeltuaisen, etikan ja öljyn emulsio, ja valtaosa siitä on aina öljyä. Ihan aina, muuten se ei ole majoneesia.
Joten miten siitä teet vähärasvaisen?
Huomaa, että osa teistä ei ole koskaan majoneesia tehnytkään...
Kolmonen on aivan oikeassa. Koska majoneesi on paksua, sitä tulee enemmän kuin pelkkää luirua öljyä.
[/quote]
Käytän vähemmän öljyä kuin mitä ohjeessa lukee. Tullut paljon paremman makuista.
[quote author="Vierailija" time="18.08.2014 klo 12:20"]
[quote author="Vierailija" time="18.08.2014 klo 12:19"][quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:54"]
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
[/quote]
Miten teet vähärasvaisen majoneesin itse? Majoneesihan on oikeasti munankeltuaisen, etikan ja öljyn emulsio, ja valtaosa siitä on aina öljyä. Ihan aina, muuten se ei ole majoneesia.
Joten miten siitä teet vähärasvaisen?
Huomaa, että osa teistä ei ole koskaan majoneesia tehnytkään...
Kolmonen on aivan oikeassa. Koska majoneesi on paksua, sitä tulee enemmän kuin pelkkää luirua öljyä.
[/quote]
Käytän vähemmän öljyä kuin mitä ohjeessa lukee. Tullut paljon paremman makuista.
[/quote]
Jotta siitä tulee emulsio, sitä tarvitaan silti vähintään puolet massasta, eli ei majoneesi ole koskaan kevyttä syötävää.
[quote author="Vierailija" time="18.08.2014 klo 13:06"][quote author="Vierailija" time="18.08.2014 klo 12:20"]
[quote author="Vierailija" time="18.08.2014 klo 12:19"][quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:54"]
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
[/quote]
Miten teet vähärasvaisen majoneesin itse? Majoneesihan on oikeasti munankeltuaisen, etikan ja öljyn emulsio, ja valtaosa siitä on aina öljyä. Ihan aina, muuten se ei ole majoneesia.
Joten miten siitä teet vähärasvaisen?
Huomaa, että osa teistä ei ole koskaan majoneesia tehnytkään...
Kolmonen on aivan oikeassa. Koska majoneesi on paksua, sitä tulee enemmän kuin pelkkää luirua öljyä.
[/quote]
Käytän vähemmän öljyä kuin mitä ohjeessa lukee. Tullut paljon paremman makuista.
[/quote]
Jotta siitä tulee emulsio, sitä tarvitaan silti vähintään puolet massasta, eli ei majoneesi ole koskaan kevyttä syötävää.
[/quote]
Kyllä se majoneesilta maistuu.
Olen samaa ihmetellyt. Kananmunaa ja oliiviöljyä ja mausteita. Kohtuudella käytettynä erittäin hyvää ja terveellistä. Kaloreita toki on, mutta ne tulevat hyvistä rasvoista.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:48"]Majoneesin kanssa annoskoot helposti lipsahtavat suuremmiksi kuin puhtaan öljyn kanssa. Majoneesin rasvapitoisuus on suunnilleen sama kuin voin.
[/quote]
No mikäs on öljyn rasvapitoisuus? :D
Kovaakin rasvaa löytyy kyllä majoneesista, koska siinä on kananmunankeltuaisia. Mutta silti, ei ne ainekset mitään myrkkyä ole.
Kannattaa tosiaan kokeilla tehdä itse majoneesi tehokkaalla tehosekoittimella/sauvasekoittimella ja käyttää kokonainen kananmuna. Siinä paranee ravintoarvot taas vähän, kun valkuainenkin tulee käytetyksi. Ja hyvää tulee!
Samaa olen ihmetellyt. Ei majoneesissa mitään pahaa ole muille kuin rasvakammoisille, siinähän on vaan öljyä ja munaa ja etikkaa ja mausteita! Rasvakin on siinä hyvälaatuista kasvirasvaa, ei kovaa rasvaa.
Majoneesin kanssa annoskoot helposti lipsahtavat suuremmiksi kuin puhtaan öljyn kanssa. Majoneesin rasvapitoisuus on suunnilleen sama kuin voin.
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
Yksi esimerkki siitä kun ideologia korvaa järjenkäytön. Ajattelu kun on niin rasittavaa.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:54"]
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
[/quote]
Hyi hitto, vähärasvainen majoneesi. Yhtä kamala ajatus kuin nämä purkkirasvat jotka onkin vaan 30% rasvaa jne.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 10:06"][quote author="Vierailija" time="15.08.2014 klo 09:54"]
Itse kun tekee majoneesin, niin siitä saa tehtyä hyvinkin vähärasvaisen.
[/quote]
Hyi hitto, vähärasvainen majoneesi. Yhtä kamala ajatus kuin nämä purkkirasvat jotka onkin vaan 30% rasvaa jne.
[/quote]
No itsetehtyyn majoneesiin ei voi laittaa niin paljoa öljyä kuin ohjeessa lukee. Tulee sellaista öljyn makuista
Teollinen majoneesin on kaikkea muuta kuin terveellistä mutta itse oliiviöljyyn tehty majoneesi ei ole sen kummampaa kun lorauttaa se öljy sellaisenaan salattiin. Tosin majoneesia tulee käytettyä paljon enemmän määrällisesti (ainakin mun)
Majoneesilla on vaan sellainen plösöily-konnotaatio, ettei sitä voi terveystietoinen ihminen syödä. Minä kyllä tykkään, majoneesilla saa mistä vaan hyvää :D Harmi vaan että se on niin kalorikasta tavaraa, ettei voi ihan niin usein nautiskella kuin haluaisi.
Ihmisen olisi hyvä syödä terveyden ja painon hallinnan kannalta noin 1g/painokilo rasvaa. Jos vedät 40g majoneesia salaatin sekaan niin siinä on jo kolmas osa päivän rasvoista plakkarissa. Toki moni vetää monta sataa grammaa rasvaa päivässä kun ne on niitä hyviä rasvoja, ja zädääm sitten ollaan läskejä vaikka syödään kuinka terveellisesti...
40g majoneesia on mielestäni todella paljon salaattiin. Esim. hesellä taitavat olla tuon kokoisissa pakkauksissa? 10-20g riittää mielestäni hyvin ja siitä saa niitä hyviä rasvoja salaattiin. Ja vaihtelua öljyyn ja kastikkeisiin.
On se kumma kun ei saa myöntää syövänsä majoneesia ilman näitä silmien pyörittelyjä.
Ap