mitä eineksiä teillä käytetään?
Kommentit (20)
Pinaattikeittoa ja -lettuja. Silloin tällöin nakkia, pakastepitsaa ja thai cubeja. Nämä on hyvänmakuisia ja siksi tulee ostettua.
Mä teen 7 päivänä viikossa ruokaa (välillä 2krt/pvä) ja välillä syödään kyllä myös eineksiä. Maksalaatikko on lasten ja mun lempparia, enkä todellakaan edes aio kokeilla tehdä sellaista itse, kun Saarioisten on niin hyvää. Syödään sitä ehkä kerran 2 kk:ssa.
Pinaattiletut teen 95 % itse, mutta joskus harvoin ostan eines-pinaattilettuja ja pannulla voissa paistaen myös ne on tosi hyviä. Pakastepinaattikeittoa ja kalapuikkoja syödään 1-2 kk välein ja niitä en tee itse, koska en ole koskaan saanut niistä lähellekään yhtä hyviä kuin kaupan valmiit.
Kananugetteja (joko eineshyllystä tai pakasteesta) syödään ehkä 2-3 kk välein ja syynä on se, että ranskisten kanssa ne on meistä hyviä. Noita ranskiksia syödään tuon lisäksi ehkä muilla kerroilla pari kertaa vuodessa. Lihapullat teen aina itse, mutta lapset eivät tykkää itsetehdyistä broileripyöryköistä (aika monenlaisia olen kokeillut), joten välillä (2-3 kk välein) ostan niitä kaupasta. Nakkeja syödään esim. kastikkeessa tai muussa ruoassa 1-2 krt/vko ja niitäkin ostan sen takia kaupasta, koska en ala tekemään nakkeja itse (!) ja ne on hyviä. Muita ei tule noista einesruoista mieleen.
Välipalaksi on joskus joko eines-riisipiirakoita tai sitten paistopisteestä tai pakastealtaasta. Kesällä joskus grillataan kaupan valmiita juustohampurilaisia, vaikka yleensä tehdään hampurilaiset itse.
Yhteenvetona totean siis, että ehkä meillä syödään 0-1 krt/vko jotain einestä ja ihan hyvällä omatunnolla, kun muut ateriat pyrin pitämään terveellisinä =)
pinaattilättyjä, valmiskeittoja. Lapset syö viikonloppuisin välillä lounaaksi, jos kotona käydään vain kääntymässä välillä eikä ole aikaa ruoanlaittoon.
Karjalanpiirakoita, joskus harvoin iltapalaksi lapsille tai pikalounaaksi aikuisille.
Kalapuikkoja ei syödä, mutta paneroituja kalaleikkeitä syödään joskus, on lapset oppineet että sekin on kalaa (oli alussa päiväkodissa vähän ongelmia, kun oli kalapuikkoja ruokana, eivät olleet koskaan paneroituja kaloja syöneet).
Evääksi retkelle joskus karjalanpiirakoita tai liha-/munapasteijoita (pasteijat ovat lasten suurta herkkua).
Filekalapuikkoja yksittäisiä kertoja, nopeus ja saatavuus. Pakasteherneitä ja -maissia joskus lisukkeeksi, kun ovat lasten suurta herkkua.
Itse syön joskus kun lapset eivät ole paikalla pakastepizzaa. ;)
Nakkeja (vai onko makkarat eineksiä?)
Silloin tällöin, huvikseen.
Valmiita pinaattilettuja silloin, jos en halua tehdä niitä itse. Eipä oikeastaan mitään muita.
Saarioisten kasvispihvejä, fileekalapuikkoja, pinaattilättyjä, ranskalaisia, falafeleja, tuorepastaa. Aika usein syödään jollain aterialla.
Pinaattilettuja, tosin teen niitä itsekin, Korpelan joitakin tuotteita esim jauhelihajuustopihvejä ja kananugetteja (kummankin lihapitoisuus reilut 80), Kokkikartanon kaalilaatikkoa ja Via-valmisruokia joitakin.
Siksi koska aina ei jaksa kokata alusta asti kaikkea.
Ei juuri mitään, mutta kohta varmaan huomaan jonkun, kun joku mainitsee omalla listallaan. Tykkään tehdä ruokaa, ja olen aika pihikin.
Lapsille syötän pelkkiä eineksiä. Itselle ja miehelle sitten parempaa.
Vähän kaikkia. Silloin kun huvittaa, on todella hyvä tarjous, on vähän kiireinen päivä, tai kenties osalle perheestä on tähteitä, mutta kaikille ei riitä eikä kenties ole heidän suosikkiruokaansakaan, lisäksi lasten isä ostaa enemmän kuin minä ostaisin, koska hän ei näe niissä mitään huonoa.
Jotain näistä, pari-kolme kertaa kuussa:
roiskeläppäpizzat, lapset rakastaa näitä
hampurilaiset
kanannahkapullat, lasten toiveruokalistalla
karjalanpiirakat, itse tehtyjen aloittaminen aina niiiiin vaikeaa
ranskanperunat, vaihtelun vuoksi
nakkeja tai makkaraa, okei näitä kyllä syödään useammin..
Meillä eineksiä eniten syö mies, koska hän ottaa aina yövuoroon evääksi jonkun laatikon,kiusausta, maksa- tai makaronilaatikkoa tms., ja yövuoroja on 1-2 viikossa. Varsinkin keväällä kun perunat on huonoja syödään aika usein ranskiksia, muuten silloin tällöin makkaraa ja kalapuikkoja, ehkä kerran viikossa jompaa kumpaa. Lihapullat teen itse, mutta muuten lihoja ostan välillä marinoituna tai pintamaustettuna, riippuen mikä on tarjouksessa tai muuten näyttää hyvältä, mutta aina kotimaista lihaa. Lapsille ostan joskus valmiita lättyjä, ja harvoin ostan sitten jotain muuta einestä kuten karjalanpiirakoita tai valmispitsoja. Valmispitsoja pidän yleensä vararuokana pakkasessa.
Viikoittain makaronilaatikkoa, lihaperunasoselaatikkoa, pinaattilettuja tai vastaavaa. Syyt: kiire, väsymys, laiskuus, matkalta tulo tai matkalle lähtö jne.aivan normaalia.
Ai niin, maksalaatikkoa syödään siksikin että minä ja lapset pidämme siitä, mutta en suostu tekemään sitä itse, ja jos mun pitäisi maksaa käsitellä niin en varmaan sitä enää söisikään.
9
Jonkin sortin valmisruokia meillä käytetään viikottain, ei tosin yleensä just niitä jotka myydään kylmätiskistä. Taidan mennä sille hyllylle hakemaan tasan kahta tuotetta: valmista kerroskiisseliä joskus itselleni tai liha-perunasoselaatikkoa lapsille. Molemmissa motiivi on herkuttelu: itse rakastan kiisseliä mutten halua itse keittää sitä, ja lapset taas rakastavat sitä laatikkoaan (ja saavat sitä mielestään aivan liian harvoin).
Aina muuten valmisruokien käyttömotivaationa on ajan säästäminen. Yleisin meillä on varmasti sellainen lasipurkissa myytävä valmis tomaattikastike. Joko sellaisenaan pastan ja jauhelihan kanssa, tai esim. lasagnessa sen sijaan että tekisin kastikkeen itse. Usein vähän tuunaan sitä sipulilla ja paprikalla jotta se maistuisi kotitekoisemmalta ja "ruokaisammalta" kun ei ole niin tasaisen sileää. Varmaan viikottain käytän jotain tuontyyppistä tuotetta, tai ainakin melkein.
Myös pakasteita käytän aika paljon, esim. tälläkin hetkellä on uunissa sellaiset kalapalat joissa on joku vihreä täyte. Pakastekarjalanpiirakoita myös aika usein, ja pakastepizzoja. Ehkä voi sanoa että jotain tuontyyppistä myös melkein kerran viikossa.
Suurimman osan aterioista teen ihan mielelläni alusta loppuun, mutta näinä päivinä kun kello on paljon jo töistä tullessani on joskus kiva vain pistää uuni töihin ja lösähtää itse sohvalle. En tunne ollenkaan huonoa omaatuntoa perheeni ruokkimisesta, mielestäni meillä syödään varsin monipuolisesti.
Pakastepizzaa, ranuja ja nakkeja/makkaraa. Näitä syödään ehkä kerran kahdessa viikossa, jos laiskottaa. Muuten tehdään itse ruoat. Joskus harvoin saatetaan ostaa myös pakastealtaasta valmiita sipulirenkaita, mozzarellatikkuja tai jalapenopopperseja, jos tekee mieli mättöä, eikä jaksa kaivaa rasvakeitintä esiin ja ruveta täyttelemään itse jalapenoja ym. Minä syön lisäksi joskus pakastepinaattikeittoa, jos olen yksin enkä jaksa pelkästään itselle tehdä ruokaa.
Mitään mikroaterioita ei tule ostettua koskaan, eikä oikeastaan sieltä kylmäeineshyllyltä makkaraa ja nakkeja lukuunottamatta mitään muutakaan, esim pinaattilettuja tai perunasalaatteja. Pakastimessa on parempaa valmiskamaa. Taloudessamme ei ole vielä lapsia.
Maksalaatikko taitaa olla ainut. En osta koskaan einestä, jos osaan/pystyn laittamaan ko. ruoan itsekin. Maksalaatikkoa en aio edes yrittää, vaikka maksapihvejä kyllä paistan itse.