Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oliivit. Miten syöt niitä?

Vierailija
01.06.2014 |

En ikinä ole ymmärtänyt oliivien käyttömahdollisuuksia.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan nenästäni kiinni, laitan oliivin suuhuni ja nielaisen mahdollisimman nopeasti.

Vierailija
2/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pelkästään, salaateissa, pizzassa, leivän päällä/leipään leivottuna, muussattuna saa hyvää levitettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain kalamataoliivit kelpaavat mulle. Aurauksen suun, pureskelen ja nielen.

Niitä tavispizzerian mustaksi värjättyjä vihreitä oliiveja en syö. Enkä vihreitäkään.

Vierailija
4/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No nehän sopivat vaikka fetajuustosalaattiin. Tai juustotarjottimen kanssa. Tai tonnikalan kanssa. Pastan kanssa teet tomaattikastikkeen, johon oliivia lisäksi.  Peruunasalaatissa. Leivässä/leivällä.Tapenadena. jne...

 

 

Vierailija
5/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan suuhun, pureskelen, nielaisen.

Vierailija
6/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan suuhun, pureskelen, nielaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olliiveita on huonoja ja hyviä. Kalamatat on jees.

Vierailija
8/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Napsin purkista sellaisenaan. Joskus tulee suolan himo :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 23:07"]

Olliiveita on huonoja ja hyviä. Kalamatat on jees.

[/quote]

 

Totta. Miten edes voidaan myydä oliiveina niitä värjättyjä kikkareita, jotka eivät edes maistu oliivilta. Parhaat oliivit kypsyvät syömäkuntoon vahvassa suolaliemessä viikkokausia.

Vierailija
10/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Napsin niitä aperitiivin kanssa tai kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Anjoviksella tai sitruunalla täytetyt oliivit ovat hyviä. Lisään oliiveja kastikkeisiin ja patoihin, joihinkin keittoihin. Lisään salaatteihin: Nizzan, kreikkalaiseen peruna-, feta- tai halloumisalaattiin. Ripottelen mustia oliiveja uunissa haudutettujen paprikasuikaleiden päälle. Pizzan päälle. Ja niin poispäin.

Parhaita oliiveja ovat mustat, kivelliset kalamatat, mutta silloin on hyvä varoittaa ruokailijoita kivistä. On vihreissä oliiveissakin hyviä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki oliivit käy, lapsuudessa meidän pihassa oli useampi öljypuu ja sen alueen tavalla tehdyt oliivit tietenkin minun makuuni parhaimpia. Suomesta kuitenkin saa niitä heikommin, joten olen tottunut kreikkalaisiin, espanjalaisiin ja moniin muihinkin. Kun salaattipöydässä on oliivia, otan sitä suurinpiirtein lautasellisen.

 

Minun makuuni on turhaa nirsoilua miettiä, että vain jotkut oliivit olisivat hyviä. Kaikki on huippu hyviä, toiset vaan on parempia kuin toiset. Jos jäätelöäkin on tarjolla, syön sitä, vaikkei se olisi suosikkiani, kun kuitenkin tykkään siitä.

Vierailija
12/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:00"]

Napsin niitä aperitiivin kanssa tai kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Anjoviksella tai sitruunalla täytetyt oliivit ovat hyviä. Lisään oliiveja kastikkeisiin ja patoihin, joihinkin keittoihin. Lisään salaatteihin: Nizzan, kreikkalaiseen peruna-, feta- tai halloumisalaattiin. Ripottelen mustia oliiveja uunissa haudutettujen paprikasuikaleiden päälle. Pizzan päälle. Ja niin poispäin.

Parhaita oliiveja ovat mustat, kivelliset kalamatat, mutta silloin on hyvä varoittaa ruokailijoita kivistä. On vihreissä oliiveissakin hyviä. 

[/quote]

 

Unohtui oliivitahna, eli tapenade, joka on ihanaa alkupalana paahdetun, hyvän leivän päällä! Valmistus kestää hetken ja hyvää on (helpompaa jos on kivettömiä, mustia kalamatoja tai ranskalaisia oliiveja). :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parasta oliivi on oikein valmistettuna ja yleensä silloin kivikin kuuluu siihen. Pistän suuhun, syön lihan ja otan kiven pois suusta.

Vierailija
14/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:04"]Parasta oliivi on oikein valmistettuna ja yleensä silloin kivikin kuuluu siihen. Pistän suuhun, syön lihan ja otan kiven pois suusta.

[/quote]

LIHAN???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
02.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:21"]

[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:04"]Parasta oliivi on oikein valmistettuna ja yleensä silloin kivikin kuuluu siihen. Pistän suuhun, syön lihan ja otan kiven pois suusta.

[/quote]

 

LIHAN???

[/quote]

 

Kyllähän hedelmissäkin on  hedelmäliha, ei kai tuo nyt niin hakoteillä ole...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme neljä