Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Te, jota laitatte pekonia pizzaan, laitattteko ne siivut raakoina?

Vierailija
21.06.2014 |

    Vai paistatteko pekonin ensin pannulla?

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 07:51"]

Ohis, mutta hyi hitto, älä kysele tuommosia. Krapula, meinaa oksennus tulla pelkästä ajatuksesta pekonista pizzan päällä, ja vielä esipaistamatta, yöökkkk...

[/quote]

:D :D :D :))

Vierailija
2/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekonin voi paistaa myös uunissa, itse asiassa kannattaakin. Se siis kypsyy pizzan päällä varsin hyvin, ainakin jos ei hautaa sitä juuston alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuasioista voi aina kiistellä. Muista asioista ei voikaan, fakta on fakta ja piste.

Vierailija
4/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi jeesus tätä uusavuttomuutta. Te pekonin paistajat paistatte varmaan prosciuttonkin pannulla ennen pitsan päälle laittamista :-DD

Vierailija
5/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 16:00"]Voi jeesus tätä uusavuttomuutta. Te pekonin paistajat paistatte varmaan prosciuttonkin pannulla ennen pitsan päälle laittamista :-DD

[/quote]

Ja sinä syöt varmaan kaiken lihasi raakana. Terveisiä salmonellallesi.

Vierailija
6/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 16:01"]

[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 16:00"]Voi jeesus tätä uusavuttomuutta. Te pekonin paistajat paistatte varmaan prosciuttonkin pannulla ennen pitsan päälle laittamista :-DD

[/quote]

 

Ja sinä syöt varmaan kaiken lihasi raakana. Terveisiä salmonellallesi.

[/quote]

Pekoni ei ole edelleenkään raakaa lihaa...

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis miksi hitossa pekoni ei kypsyis pitsan päällä? Itse paistan pekonin aina uunissa, 250 astetta, 10 minuuttia niinkuin pekonipaketin ohjeessa sanotaan. Pitsa on 250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Miten ihmeessä se olisi raakaa?

 

Ja tosiaan se kannattaa aina laittaa ihan päällimmäiseksi, niin se on parasta.

Vierailija
8/41 |
21.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitatteko jauhelihan raakana pitsaan...kyllähän ne pekonisiivut ON raakoja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te joiden mielestä pekoni on jo valmiiksi kypsää, miksi ette laita sitä amerikanpekonia suoraan paketista leivän päälle?

Vierailija
10/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väännetään nyt sit oikeen rautalangasta. Pekoni on samalla tavalla "kypsää" kuin esim. graavattu lohi, kylmäsavuporo, ilmakuivattu kinkku, silli mausteliemessä jne... En pekonia sellaisenaan syö, mutta kyllä se nyt uunissa pitsan päällä käytyään on aivan syömäkelpoista. Eikä siis tarvitse mitään erikseen kypsennystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmasti ok laittaa raakana pizzan päälle, mutta itse tilasin pizzeriasta (yleensä hyvät pizzat) pizzaa, jossa oli pekonia ja se oli niin löllöä että syömättä jäi.

Vierailija
12/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:05"]

Väännetään nyt sit oikeen rautalangasta. Pekoni on samalla tavalla "kypsää" kuin esim. graavattu lohi, kylmäsavuporo, ilmakuivattu kinkku, silli mausteliemessä jne... En pekonia sellaisenaan syö, mutta kyllä se nyt uunissa pitsan päällä käytyään on aivan syömäkelpoista. Eikä siis tarvitse mitään erikseen kypsennystä.

[/quote]Ei taida mikään noista valmistustavoista tappaa loisia ja yersinioita? Pekonia lienee lämminsavustettunakin, mutta siinäkin on ratkaisevaa varmasti se aika onko savustettu kypsäksi asti vai vain vähän pintaa.

Sianliha kun on aina kehotettu paistamaan ehdottoman kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintolakokit suosittelevat paistamaan pekonin uunissa. Hyvää tulee: pekoni pellillä kylmään uuniin, uuni 160 asteeseen ja antaa olla 20 minuuttia. Parasta pekonia ikinä.

Vierailija
14/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei googlaamalla kyllä heti löydy selvää vastausta, mutta

"X-tra pekoniviipaleet ovat paistettuina rapeita ja maukkaita esim. aamiaisella. Pekoniviipaleet on aina kypsennettävä ennen nauttimista."

http://www.rainbow.fi/tuotteet/x-tra/elintarvikkeet/liha-ja-lihavalmisteet/x-tra-pekoni-2-x-140-g/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7977

"Kypsennettävä ennen nauttimista."

Vierailija
16/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:53"]http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7977

"Kypsennettävä ennen nauttimista."

[/quote]

Ja uunissako et koskaan kypsennä mitään?

Vierailija
17/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:55"]

[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:53"]http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7977

 

"Kypsennettävä ennen nauttimista."

[/quote]

 

Ja uunissako et koskaan kypsennä mitään?

[/quote]No kuten tuolla aiemmin sanoin, niin epäilen ettei muutaman minuutin paistoajalla ehdi kypsyä/ole edes kivan rapeaa, minä kun en paista mitään piirakoita joita pidetään puoli tuntia uunissa, tai käytän pitsan paistamiseen sellaista laitetta joka ei edes juustoa ruskista.

Ja kun joku väitti että nämä pekonit ovat jo kypsiä, ohjeen mukaan ei siltä vaikuta.

Vierailija
18/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei millään pahalla, mutta jos juusto ei ruskista/pala, niin ei se ole mikään pizza, vaan lämpimähkö kasa raaka-aineita.

 

Pekoni EI ole kypsää, tiedoksi näille idiooteille, jotka niin väittävät. Se lukee jopa joka pekonipaketissa: kypsennettävä ennen nauttimista.

 

Prosciutto yms. kypsennetyt kinkkutuotteet ovat erikseen.

Vierailija
19/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 10:15"]

Ei millään pahalla, mutta jos juusto ei ruskista/pala, niin ei se ole mikään pizza, vaan lämpimähkö kasa raaka-aineita.

 

[/quote]No minä olen päättänyt että se on pitsa, ohut pohja kun paistuu pannulla mutta lämpövastuksia ei ole päällä ;)

Vierailija
20/41 |
22.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan pannulla puolivalmiiksi