Kuinka monen mielestä mämmi on hyvää? Kenen mielestä ei??
Mä tykkään tosi paljon mämmistä, njams!!!! Mies ja lapsi ei taas siedä sitä ollenkaan. :O ;-)
Kommentit (32)
En ole koskaan maistanut, en ikinä.
Kahvia maistoin kerran, mutta en tykännyt
vm -70
[quote author="Vierailija" time="19.04.2014 klo 09:45"]Mä tykkään tosi paljon mämmistä, njams!!!! Mies ja lapsi ei taas siedä sitä ollenkaan. :O ;-)
[/quote]
Mämmi on pahaa ja näyttää siltä, miltä maistuukin, eili paskalta.
Pasha taas on herkkua, jonka takia pääsiäistä odotan joka vuosi. Äitini ja vaimoni tekevät joka pääsiäinen pashaa ja se on todella hyvää. Kaupan pashat ovat pliisuja oikeaan pashaan nähden.
Mämmi on tosi hyvää. Ripaus sokeria ja paljon kuohukarmaa. Olen huomannut että monet lapsetkin tykkäävät, mutta vanhemmiten alkavat nirsoilla.
Tykkään. Todella hyvää kerman kanssa.
Maistelin tänä pääsiäisenä, ajatus mämmin ällöttävyydestä jäänyt jostain päiväkotiajoilta.
Olihan se ihan hyvää, vaatii kyllä kerman seurakseen.
Pasha ja suklaamunat ovat kyllä silti minun pääsiäisherkut ;)
Kymppimämmi on parasta. Saarioinen on kamalaa moskaa. Eli mämmeissäkin on eroja. Omatekoinen menee Kymppimämmin kanssa samoille pisteille. Sokeria ja kuohukermaa lisukkeeksi.
Mämmi on hyvää kunhan sitä on vain ruokalusikallinen ja sen päällä desi kermaa ja sokeria :P
Mämmi on parasta vaniljakastikkeen kanssa. Tai siis vaniljakastike on hyvää mämmin kanssa.
Mämmi on aivan ihanaa! Meillä kaikki tykkää, ja syödään joko sellaisenaan tai sitten vaniljakastikkeen kanssa. Parasta on Kymppimämmin luomumämmi, jossa ei ole lisättyä sokeria.
En tykkää, viimeksi kun söin sitä (kerman kanssa, huom.), maku jäi oksettamaan loppuvuodeksi. :/ Mitään asennevammaa minulla ei ole, mutta jokin siinä tökkii pahasti.
Pahaa. Vaniljajäätelön tai kerman ja sokerin kanssa sitä saattaa pikkaisen maistaa, niin että suvun vanhojen mieli ei pahoitu. Ei muuten. Samaa sarjaa kuin rusinapulla ja maksalaatikko rusinoilla.
Lähes joka vuosi mämmiä maistan, mutta 1/2 teelusikallista riittää, oli siinä sitten vaikka mitä seassa. Tänä vuonna en ole vielä maistanut ja tuskin maistankaan, viime vuonna anoppi oli tehnyt jotakin mämmirahkaa ja se ei ollut minun makuuni.
Hyvää, mutta kymppimämmiä tosiaan olla pitää. Kerran oli jotain pienemmän yrityksen mämmiä mummulassa, mutta ei jäänyt mieleen mitä. Se oli tosi hyvää. Vaniljakastike on meillä lisuke.
Ihan ok, menee pari kertaa vuodessa, mutta ei minulla siihen nyt mitään himoa ole, pahaahan se ei missään tapauksessa ole.
[quote author="Vierailija" time="19.04.2014 klo 11:36"]Pahaa. Vaniljajäätelön tai kerman ja sokerin kanssa sitä saattaa pikkaisen maistaa, niin että suvun vanhojen mieli ei pahoitu. Ei muuten. Samaa sarjaa kuin rusinapulla ja maksalaatikko rusinoilla.[/quote]Ronkkimisen kohteista voi arvata että myöskään syö kalaa.
Ostin annospikarin mämmiä. Muut sitä eivät meillä syö, itselleni riittä yksi annos pääsiäisenä. Kätevää että sitä saa annosrasioissa.
Joo. Olen venäläinen. 22 vuotta sitten maistoin eka kerta enkä ole tykännyt ja sanoin sen anopille. Hän suuttui minulle. Sitten minun mieskiin sanoi ettei hän koskaan tykänyt siitä.. Taitaa siitä silloin tulluut haloota. Mä en tajuu miksi ei läheiselle perhenjäsenelle saa sanoa jos ei tykkää ruoasta. Täytyhan tietää mistä tykkän ja mistä en. En minäkään laittaa hänen inhokit ruoaksi kun hän tulee meille syömään. Eli ..en sen vuoksi tykänyt mämmistä. Mutta jostain syystä aloin oikeasti tykkämään siitä varsinkiin luomu,sitä paitsi mämmi on terveellinen. Etelä Venäjällä on samantapaista ruoka mutta sitä tehdään täysjyvävehnästä ja väriltä se on vaalea.
Vierailija kirjoitti:
Joo. Olen venäläinen. 22 vuotta sitten maistoin eka kerta enkä ole tykännyt ja sanoin sen anopille. Hän suuttui minulle. Sitten minun mieskiin sanoi ettei hän koskaan tykänyt siitä.. Taitaa siitä silloin tulluut haloota. Mä en tajuu miksi ei läheiselle perhenjäsenelle saa sanoa jos ei tykkää ruoasta. Täytyhan tietää mistä tykkän ja mistä en. En minäkään laittaa hänen inhokit ruoaksi kun hän tulee meille syömään. Eli ..en sen vuoksi tykänyt mämmistä. Mutta jostain syystä aloin oikeasti tykkämään siitä varsinkiin luomu,sitä paitsi mämmi on terveellinen. Etelä Venäjällä on samantapaista ruoka mutta sitä tehdään täysjyvävehnästä ja väriltä se on vaalea.
Alkuperäinen mämmi lienee yhtä vanmha kuin viljan viljelytaito, eli niin kauan kuin viljaa on viljelty on Mesopotamian alueella valmistettu vehnästä ja ohrasta olutta ja mämmiä. Viljan viljely levisi pohjoiseen Ukrainaan mustan mullan alueelle. Ruis on huomattavasti uudempi viljelykasvi. Kestävyytensä ja muutenkin karuissa oloissakin satoa antavana ruista alettiin viljelemään Syyrian, Itä-Turkin ja Irakin karuilla vuoristoylänköalueilla. Myös rukiin viljely levisi pohjoiseen venäjälle ja sieltä myös Suomeen ja myös ohra seurasi mukana. Vaikeammin karuissa oloissa menestyvä vehnä tuli suomeen varsin myöhään ohran ja rukiin jälkeen.
Ällöttävää. Hyi yäk! Grillimakkaraa ja lonkeroa mämmin sijaan ;)