Karppaajat hoi! Apuja/vinkkejä alotukseen?
Mitä syötte esim aamu ja iltapalaksi (välipala)? Tähän asti on aina tullut vedettyä leipää tai puuroa tai kiireaamuina banaani. Nämä jää nyt kaikki pois niin mitäs nyt sitten? Entä millaisia lämpimiä ruokia? Onko aina sitä lihaa ja kasviksia? Millaisia kastikkeita teette?
Ois tosi kiva saada vinkkejä kun nyt alkais 13kg pudotus urakka. Monia juttuja oon kokeillut mutta en vielä tätä. :) Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (6)
Minuuttisämpylä ja vyötärönmetsästäjän karppipitsa hakusanat Googleen.
Nämä pelasti mun karppauksen.
Minuuttisämpylä aamupalaksi/välipalaksi ja rahka sokerittoman keiton kanssa iltapalaksi, joten aika herroiks sain syödä. :)
Lämpimäksi ruoaksi sitten kasviksia, salaattia, lihaa, kalaa.. Vaihtoehtoja paljon :)
-6kg / 1kk
Suosittelen aloitukseen kahden viikon ns orientaatiojaksoa jossa aineenvaihdunta muutetaan käyttämään energiana sokerin sijaan rasvaa. Eli eka 2 viikkoa melkein 0 hiilareilla, aamupalana munia, ateriat jotain proteiinia (liha, kala, kana) kasvikset vain vihreinä ja maan päällä kasvavina (salaatit, kaalit, kesäkurpitsa, parsakaali, kurkku esim). Avokado sallittu, samoin pähkinät. Juusto ja voi ok, muut maitotuotteet ei. Kahden viikon jälkeen voi jatkaa rennommin 30-60g hiilareita/pvä. Tällöin jogurtti, rahkat, muut vihannekset ok.
Ensinnä unohda kokonaan ne palat. Karppauksessa syödään ihan oikeita aterioita ja välipalaa ei tarvita, koska karppiruoka pitää nälän pidempään poissa ja olon tasaisena. Mulle riittää kolme ateriaa päivässä ja ehkä illalla kupillinen teetä.
Kiireaamuina skippaan kokonaan aamiaisen ja otan vain kahvin kermalla ja sillä kamalan kamalalla kookosöljyllä, jota täällä jaksetaan aina ihmetellä.
Mun esimerkkipäivä:
aamiainen: kahden munan munakas, tilkka kermaa, paistettu voissa, eilisen illan kukkakaalimuusi meni siinä samalla. Kahvia ja tilkka täysmaitoa.
lounas: salaatti ja feta-snack, kivennäisvettä.
päivällinen: kesäkurpitsalasagne, salaatti, salaatinkastikkeena oliiviöljyä.
päivällä join töissä kahvia kevytmaidolla ja nyt tässä nautiskelen aavikkokerma -teetä.
Itse tykkään tehdä kiusauksia, se perinteinen peruna-sipuli on vaihtunut juuressuikaleisiin ja kermana joko kahvi&ruokakerma tai ihan kuohukerma. Muuten valmistusmetodi on sama, eli joku liha, kala tai kana siihen suikaleiden, kerman ja mausteiden lisäksi.
Pikaruokaa on myös juuressosekeitto; keittojuurespussillinen rehuja kattilaan tilkkaan vettä, kiehutetaan kypsäksi ja nokare koskenlaskijaa ja mausteet sekaan ja sitten soseeksi. Notkistetaan haluamalla tavalla, vettä tai kermaa esim. Ilman notkeutusta käy myös soseena ruuan lisukkeena perunamuusin tilalla.
En juurikaan harrasta kastikkeita, mutta esim jauhelihakastikkeen teen aina tomaattipohjaisena eli suurustusta ei tarvita. Ruskean kastikkeen saa aikaan kookosjauhoilla. Kermapippurikastike syntyy keittelemällä kermaa kasaan ja maustaa suolalla ja pippurilla. Lihapullille syntyy ihana kastike, kun suurustaa kermaa tomaattipyreellä, maustaa sipulijauheella ja valkosipulilla ja heittää sekaan kypsät lihapullat.
Lihapadat on myös ihania. Jotain suikaloitua tai kuutioitua lihaa ruskistettuna vuokaan, sekaan sipulilohkoja, porkkanaa viipaleina, paprikaa, tomaattimurskaa, valkosipulia, yrttimausteita ja pippuria, chiliä. Haudutellaan pitkään uunissa.
Kiitos kaikille vinkeistä :) lisää?
-ap
http://karppaus.info/forum/viewforum.php?f=13