rasva
Miksi pelkäät tai vältät rasvaa? Sokeria syöt kuitenkin surutta!
Kommentit (7)
En vältä rasvaa, paitsi ehkä vähän eläinrasvoja. Laihduttaessa opin käyttämään rasvaa sellaisissakin paikoissa, joihin sitä en ole tottunut laittamaan, kuten pari ruokalusikallista rypsiöljyä kaurapuuroon. Sokereita välttelen aivan tietoisesti, mutta en muita hiilareita.
Rasva on paljon tärkeämpää kuin proteiini tai hiilihydraatit.
Ihmiset on vieläkin niin 80-luvun rasvapropagandaan jumiutuneita että huh..
Rasva ei aiheuta sydän tauteja. Kyllä se sokeri on pahis. Tosin on myös huonoja rasvoja kuten margariini ja rypsiöljy.
Onko saksanpähkinöissä hyvää rasvaa?
En ole koskaan vältellyt rasvaa. Rypsiöljyä tai margariineja en ole käyttänyt koskaan. Rasvateoriaan sydänsairauksien aiheuttajana en usko, enkä ole koskaan uskonut. Täyttä hölynpölyä.
Sokerin syönnin älysin lopettaa n. 5 v sitten, en onneksi aiemminkaan sitä kovin paljon syönyt.
Useassa viime vuosina ilmestyneessä metatutkimuksessa, joisao n käyty läpi suuri määrä rasvatutkimuksia, on tultu samaan johtopäätökseen. Tyydyttynyt rasva ei ole yhteydessä sydän- ja verisuonitauteihin. THL jatkaa valitsemallaan linjalla ja kieltää näiden tutkimusten olemassa olon vedoten tuhansiin tutkimuksiin joista ei yhtäkään voi pyydettäessä nimetä. Siis todelliset denialistit löytyvät joukosta joka pyrkii epätoivoisesti pitämään uskomuksistaan kiinni ja ummistavat silmänsä tieteeltä.
Tärkeä aloitus? En syö sokeria juuri ollenkaan (sen verran mitä valmiskastikkeissa yms on) lapset saa kylässä ottaa herkkuja ja kotona on karkkipäivä kerran viikossa, jolloin saa pikkupussin makeisia. Ei syödä maustettuja jukurtteja yms, hedelmiä ja marjoja kylläkin paljon ja onhan niissäkin hedelmäsokeria!
Rasvaa välttelen koska suvussa on rasitetta sydäntauteihin. Isopappa kuoli aydänkohtaukseen ja pappa sai ensimmäisen kun oli alle 60-vuotias. Toisellakin papallani lääkitys tähän ja omalla isälläni. Siksi välttelen mm rasvaa + rasvaisista tuotteista saa aika reippaasti enemmän kaloreita kun rasvattomasta vaihtoehdosta. Ruuanlaitossa käytetään kyllä surutta rypsiöljyä ja salaatinkastikkeet on oliiviöljypohjaisia.
Miksi sitä rasvaa pitäisi suosiakkaan?