Valmiiksi marinoidut lihasuikaleet
Kuka oikeasti voi tehdä noista mitään. Lihaa ei saa edes paistettua, kun marinadissa on niin paljon vettä, että ne keittyvät väkisin.
Mikä funktio tuolla tuotteella oikeasti on?
Tekeekö joku noista todella hyvää ruokaa. Miten?
Kommentit (13)
Kyseisen tuotteen perimmäinen tarkoitus on lyhentää ruuanlaittoaikaa ja - mikä paljon tärkeämpää - pidentää tuotteen ikää tiskissä. Asiakas ja kauppias tykkäävät näistä. Joku ruokatehdas on sentään onneksi lakannut väärinkäyttämästä marinointi-sanaa tässä yhteydessä. Siitähän ei ollenkaan ole kysymys.
Olen yhtä ymmälläni kuin sinä, ap, vaikka mulla ei niistä kokemusta olekaan. Ovat niin vastenmielisen näköisiä, etten niitä ole ostanut.
Mutta kokemusta on valmiiksi maustetuista kanankoivista (ns. kuivamauste) ja kyllä oli vähän tyhmä olo kun ensin pyyhin ne talouspaperilla ja sitten pesin juoksevassa vedessä. Ja silti ne maistuivat etäisesti teollisuusmausteilta :)
Jos ei saa niitä raaka-aineita joita haluaa, kannattaa improvisoida ja tehdä jotain muuta.
Noo.. eipä ole pitkään aikaan meillä syöty, mutta mielestäni ihan hyvän kastikkeen riisille saa kun lisää tomaattimurskaa pari purkkia, tölkkipapuja, ja muita mausteitapa siihen ei tarvitsekaan. On meinaan olleet jo vuosia niin suolaisen ja pippurisen tuntuisia nuo suikaleet, että olen ihmetellyt, kun itse mielestäni syön tulista ja liian suolaista, että mitäs ne miedompaan tottuneet noista tykkää...
Mutta jos tarpeeksi halvalla saa niin kyllä meillä käytettäis.
Marinadin pois huuhtomiseen menee noin 30 sekuntia.
Mitä ovat teollisuusmausteet ja miten ne eroavat tavallisista mausteista?
[quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:15"]
Kyseisen tuotteen perimmäinen tarkoitus on lyhentää ruuanlaittoaikaa ja - mikä paljon tärkeämpää - pidentää tuotteen ikää tiskissä. Asiakas ja kauppias tykkäävät näistä. Joku ruokatehdas on sentään onneksi lakannut väärinkäyttämästä marinointi-sanaa tässä yhteydessä. Siitähän ei ollenkaan ole kysymys.
[/quote]
Korjaus, kauppias varmaan tykkää, mutta asiakkaat ei. Kauppiaat aina perustelevat tuotetta sillä että se myy, mutta asiakkaat ostavan pakosta kun ei muutakaan ole tarjolla ja pesevät sitten marinadin pois. Jos joku kauppa poistaisi marinoidut tuotteet valikoimistaan kokonaan niin kävisin aina vain siinä kaupassa.
[quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:15"]
Kyseisen tuotteen perimmäinen tarkoitus on lyhentää ruuanlaittoaikaa ja - mikä paljon tärkeämpää - pidentää tuotteen ikää tiskissä. Asiakas ja kauppias tykkäävät näistä. Joku ruokatehdas on sentään onneksi lakannut väärinkäyttämästä marinointi-sanaa tässä yhteydessä. Siitähän ei ollenkaan ole kysymys.
[/quote]
Juuri noin. Tosin se ruoanlaittoajan lyhentäminen on ihan myytti. Jos ostaa marinoimattomia suikaleita (tai lihapalan, jonka suikaloi itse) vaikka ma ja laittaa ne samana iltana tai ti-aamuna omatekoiseen marinadiin ja valmistaa ruoaksi ti-iltana, niin "ylimääräistä" aikaa menee se max. 5 min., minkä marinadin sekoittaminen vie. Plus ehkä 1 min. lihan suikaloimiseen.
Lisäisin vielä kolmannen "funktion": siihen oranssiin lillukkeeseen saadaan käytettyä kaikki ylijääneet riekaleet ja jätepalat. Minimoi hävikki, kasvatat voittoa, viis sitä mitä ja miten ihmiset syö.
4
[quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:26"][quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:15"]
Kyseisen tuotteen perimmäinen tarkoitus on lyhentää ruuanlaittoaikaa ja - mikä paljon tärkeämpää - pidentää tuotteen ikää tiskissä. Asiakas ja kauppias tykkäävät näistä. Joku ruokatehdas on sentään onneksi lakannut väärinkäyttämästä marinointi-sanaa tässä yhteydessä. Siitähän ei ollenkaan ole kysymys.
[/quote]
Juuri noin. Tosin se ruoanlaittoajan lyhentäminen on ihan myytti. Jos ostaa marinoimattomia suikaleita (tai lihapalan, jonka suikaloi itse) vaikka ma ja laittaa ne samana iltana tai ti-aamuna omatekoiseen marinadiin ja valmistaa ruoaksi ti-iltana, niin "ylimääräistä" aikaa menee se max. 5 min., minkä marinadin sekoittaminen vie. Plus ehkä 1 min. lihan suikaloimiseen.
Lisäisin vielä kolmannen "funktion": siihen oranssiin lillukkeeseen saadaan käytettyä kaikki ylijääneet riekaleet ja jätepalat. Minimoi hävikki, kasvatat voittoa, viis sitä mitä ja miten ihmiset syö.
4
[/quote]
No ei se nyt ihan myytti ole. Marinadi vaatii jonkun kipon, missä se sekoittelee, tai pussin. Pitää olla erilaisia mausteita ja joku käsitys siitä, paljonko niitä tarvitaan. Suikaloiminen vaatiikin jo veitsen ja leikkuulaudan esilleottoa ja pesua. Lisäksi ruualle pitää uhrata ajatus jo ennen tekovaihetta.
Vrt otat valmismarinoidut jääkaapista ja lyöt pannulle.
Marinadilla voi peittää sen, että lihat ovat tuskin ihmissyötäväksi kelpaavia, sillä peitetään myös lihan laatu, tai siis "lihan" eli perkuujätteen. Syömäkelvottomia kalvoja ja jänteitä on riittävästi, mutta puhdasta lihaa hyvin vähän.
Ostan nykyään niin possun kuin broilerin kokonaisina isoina paloina ilman minkään valtakunnan liemiä. Jos teen esim. suikalepataa, suikaloin lihan itse, samoin jos teen vaikka broilerikastiketta. Itse suikaloidusta tulee paljon riittoisampaa, koska siinä ei ole retkuja ja jänteitä, vaan oikeaa lihaa. Sitä paitsi marinadi voi olla nimeltään mitä vain, mutta loppujen lopuksi kaikki maistuvat samalta eli natriumglutamaatilta. Ei kiitos!
Miksi marinadi pitää pois huuhtoa? Hyvänmakuisiakin marinadeja on, mutta tietysti jos aina ostaa euroshopperia ei voi tietää. Sitä paitsi kaikki valmiiksi pakattu liha sisältää lisättyä vettä, myös marinoimaton.
[quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:32"]
[quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:26"][quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 16:15"]
Kyseisen tuotteen perimmäinen tarkoitus on lyhentää ruuanlaittoaikaa ja - mikä paljon tärkeämpää - pidentää tuotteen ikää tiskissä. Asiakas ja kauppias tykkäävät näistä. Joku ruokatehdas on sentään onneksi lakannut väärinkäyttämästä marinointi-sanaa tässä yhteydessä. Siitähän ei ollenkaan ole kysymys.
[/quote]
Juuri noin. Tosin se ruoanlaittoajan lyhentäminen on ihan myytti. Jos ostaa marinoimattomia suikaleita (tai lihapalan, jonka suikaloi itse) vaikka ma ja laittaa ne samana iltana tai ti-aamuna omatekoiseen marinadiin ja valmistaa ruoaksi ti-iltana, niin "ylimääräistä" aikaa menee se max. 5 min., minkä marinadin sekoittaminen vie. Plus ehkä 1 min. lihan suikaloimiseen.
Lisäisin vielä kolmannen "funktion": siihen oranssiin lillukkeeseen saadaan käytettyä kaikki ylijääneet riekaleet ja jätepalat. Minimoi hävikki, kasvatat voittoa, viis sitä mitä ja miten ihmiset syö.
4
[/quote]
No ei se nyt ihan myytti ole. Marinadi vaatii jonkun kipon, missä se sekoittelee, tai pussin. Pitää olla erilaisia mausteita ja joku käsitys siitä, paljonko niitä tarvitaan. Suikaloiminen vaatiikin jo veitsen ja leikkuulaudan esilleottoa ja pesua. Lisäksi ruualle pitää uhrata ajatus jo ennen tekovaihetta.
Vrt otat valmismarinoidut jääkaapista ja lyöt pannulle.
[/quote]
Mutta kun lyöt sen pannulle se ei paistu vaan kehittyy siinä moskassa, koska siinä on niin paljon vettä.
Miten tuollaisesta tehdään ruokaa?
Meilläpäin saa kaupasta marinoituna ihan mitä tahansa ruhonosaa ja isoinakin paloina. Ei ole pakko ostaa niitä roiskeita. Ja erilaisia marinadeja on kymmenkunta ja siihen valmiiksi pakatut vielä päälle, joista niistäkin löytyy muutamia hyviä.
No, laittakaas malliesimerkkejä millaisia lihoja kannattaa ostaa ja etenkin mistä ja mitä maksaa ja ennen kaikkea niitä RESEPTEJÄ, miten niistä teette hyvää ja terveellistä ruokaa, niin juntit ja weeteet oppii kans jotain. Kun siis näyttää siltä, että KUKAAN ei osta tuota PASKAA vaan KAIKKI ostaa LAADUKASTA lihaa ja loihtii siitä huippukokkina loistavaa ruokaa, jota syö kaikki vauvasta vaariin ja elää hoikkana ja terveenä 100-vuotiaaksi vähintään.
Yhdyn kysymykseesi eli en myöskään tajua ko. tuotteen funktiota. Lähikaupassa on naturellit lihat aina loppu ja marinoidut pyörivät lopulta 30% alelapuilla varustettuna.