Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä hyvää ja helppoa pakastekasviksista? Vinkkejä kehiin! :)

Vierailija
26.03.2014 |

Tykkäisin käyttää päivittäin kasviksia ja vihanneksia pakastimesta. Mitän niistä voisi tehdä? Usein vain kiehautan ja laitan päälle yrttisuolaa - alkaa jo tympiä.

 

Joskus sekoitan esim. hernemaissipaprikaan maustettua tuorejuustoa, se on hyvää.

 

Mitä mausteita olette käyttäneet? Ihana jos saisi tästä vinkkejä jakoon!

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
26.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi pakastevihanneksia? Tuoreet on paljon parempia.

Vierailija
2/5 |
26.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hellapoliisilla on aivan loistavia ohjeita:

http://www.hellapoliisi.fi/kasvis/kasvislisakkeet

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
26.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa mieltä kuin 2.

Ei aterian lähtökohta voi olla pakaste vaan se, mitä haluat syödä (päättelen, että olet yksineläjä). 

Esim. keittoja ja patoja ei missään nimessä kannata tehdä pakastevihanneksista tai -juureksista. Niihin saa niin paljon enemmän makua kun käyttää tuoreita.  

Voit syödä myös ihan mitä haluat ja sen rinnalla tuoreita tomaatteja, salaattia, avocadoa, kurkkua. Kohta on kevät, saadaan parsaa, retiisejä ja niiden jälkeen kaikkia ihania kotimaisia kasviksia. Tuli heti mieleen apposet ja muut ihanat herneet. 

 

Tässä kuitenkin yksi ohje, pasta Genovese:

Pese pari hyvää perunaa (ei tarvitse kuoria) ja siivuta tai pilko ne. Voit myös käyttää kyproslaisia tai espanjalaisia varhaisperunoita, joita nyt alkaa olla kaupoissa. 

Laita lyhyttä pastaa (esim. penne, farfalle, gnocchi ...) ja perunasiivut kiehumaan runsaaseen, kiehuvaan veteen. Ruoka on hyvin täyttävä, joten laita pastaa vain max. kourallinen. Suolaa keitinvesi maltillisesti.

Kun pastan ja perunoiden kypsymisaikaan on muutama minuutti, lisää niiden joukkoon kourallinen pakastettuja, vihreitä papuja.

 

Pastan ja perunoiden kiehuessa tee pesto: laita ruukullinen persiljaa, ruukullinen basilikaa (tai rucolaa tai viinisuolaheinää, tai ...), 1-2 kuorittua valkosipulinkynttä, vähän sitruunanmehua, kämmenpohjallinen pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita, n. 1/2 dl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria kippoon ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos se tuntuu liian tönköltä, ota kupilla kattilasta keitinvettä ja lisää tilkka pestoon. 

Valuta peruna-pasta-papu-seos, kippaa syvälle lautaselle ja laita pestoa päälle. Sekoita. Raasta tai ripota päälle reippaasti parmesaania tai pecorinoa.

Jos/ kun pestoa jää yli, se säilyy ainakin vajaan viikon jääkaapissa tiivissä purkissa. 

Tähän kaikkeen elämästäsi kuluu 20-30 min. 

Vierailija
4/5 |
26.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa mieltä kuin 2.

Ei aterian lähtökohta voi olla pakaste vaan se, mitä haluat syödä (päättelen, että olet yksineläjä). 

Esim. keittoja ja patoja ei missään nimessä kannata tehdä pakastevihanneksista tai -juureksista. Niihin saa niin paljon enemmän makua kun käyttää tuoreita.  

Voit syödä myös ihan mitä haluat ja sen rinnalla tuoreita tomaatteja, salaattia, avocadoa, kurkkua. Kohta on kevät, saadaan parsaa, retiisejä ja niiden jälkeen kaikkia ihania kotimaisia kasviksia. Tuli heti mieleen apposet ja muut ihanat herneet. 

 

Tässä kuitenkin yksi ohje, pasta Genovese:

Pese pari hyvää perunaa (ei tarvitse kuoria) ja siivuta tai pilko ne. Voit myös käyttää kyproslaisia tai espanjalaisia varhaisperunoita, joita nyt alkaa olla kaupoissa. 

Laita lyhyttä pastaa (esim. penne, farfalle, gnocchi ...) ja perunasiivut kiehumaan runsaaseen, kiehuvaan veteen. Ruoka on hyvin täyttävä, joten laita pastaa vain max. kourallinen. Suolaa keitinvesi maltillisesti.

Kun pastan ja perunoiden kypsymisaikaan on muutama minuutti, lisää niiden joukkoon kourallinen pakastettuja, vihreitä papuja.

 

Pastan ja perunoiden kiehuessa tee pesto: laita ruukullinen persiljaa, ruukullinen basilikaa (tai rucolaa tai viinisuolaheinää, tai ...), 1-2 kuorittua valkosipulinkynttä, vähän sitruunanmehua, kämmenpohjallinen pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita, n. 1/2 dl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria kippoon ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos se tuntuu liian tönköltä, ota kupilla kattilasta keitinvettä ja lisää tilkka pestoon. 

Valuta peruna-pasta-papu-seos, kippaa syvälle lautaselle ja laita pestoa päälle. Sekoita. Raasta tai ripota päälle reippaasti parmesaania tai pecorinoa.

Jos/ kun pestoa jää yli, se säilyy ainakin vajaan viikon jääkaapissa tiivissä purkissa. 

Tähän kaikkeen elämästäsi kuluu 20-30 min. 

Vierailija
5/5 |
26.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon joskus tehnyt thai-tyylistä currya, tosi helppoa. Wokkiin kookosmaitoa ja sekaan thai maustetahnaa (yleensä löytyy ihan perusmarketista) oman maun mukaan. Kiehauta ja lisää mukaan pakastevihannekset. kiehauta uudelleen ja anna hautua hetken aikaa. tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.