mikä on inhottavinta tai nolointa työssäsi ?
Kommentit (51)
[quote author="Vierailija" time="29.01.2014 klo 21:38"]
[quote author="Vierailija" time="27.01.2014 klo 18:13"]
Miten kukaan kunnon kokki voi tehdä ruokaa jostain toukkaisista jauhoista? Voisit kieltäytyä käyttämästä pilaantunutta ruokaa. Voisit myös ilmoittaa asiasta terveystarkastajalle ja pyytää ns. yllätyskäynnille, jottei työpaikan menetys uhkaa.
[/quote]
Olen tehnytkin ilmoituksen, nimettömänä. Mutta esimieheni ja terveystarkastaja ovat sen verran tuttuja, että tarkastaja ei koskaan tule yllättäen. Lisäksi keittiömme on hyvin siisti (ei siis herätä epäilyksiä), kiitos meidän reippaiden työntekijöiden, jotka pidämme paikat kunnossa. Lukuunottamatta asioita, joille emme voi mitään.
[/quote]
Ai käskeekö esimiehesi käyttämään toukkaisia jauhoja? Onko selvillä jokaisesta jauhopussista? Miksi, et voi vaan heittää pois ja sanoa, että jauhoja täytyy saada lisää??
Räkä, kakka, mahdolliset oksennukset on ällöintä. Inhottavaa on se, jos on mielestään parhaansa tehnyt ja silti jotkut asiakkaat soittaa pomolle ja valittaa. Tai purkaa meille pahan mielensä, joka on aiheutunut jostain ihan muusta.
Ulostenäytteen otto ripulipaskasta. Kun yrität kaapia "lusikalla" löysää skeidaa purkkiin ja toteat, että helpompaa on kaataa ne sinne
Melko noloa viedä asiakkaalle tuote joka on aivan tuhannen p*skana. Mutta kun se silti pitää viedä. Kerran vein rautakauppaan lasisen suihkuseinän... Paketista valui jo terminaalissa lasimuruja. Päätin taittaa paketin kaksinkerroin ja kääriä kelmua ympärille ettei tavaratilan pohjakin olisi lasimurskeessa. Yllättäen tein paperit jo terminaalissa ettei mene minun piikkiini. Olisi ollut helpompaa heittää nyytti jätelavalle ja soittaa rautakauppaan mutta kun ei...
Joskus taas on noloa jättää vanhukset raahaamaan itse painavat kamansa mutta minkäs teet... Infrapunasaunalavarahtikirjassa ei lukenut sisäänkantoa joten mummo ja pappa saivat ihan itse raahata saunansa hissittömän kerrostalon kerroksiin. Jos olisin itse jäänyt kantamaan niin kohta olisi ajojärjestelijä soittanut että missä kuppaan kun en tuota firmalle mitään...
Työkaveristani taisi olla noloa kun hän pieraisi yhtäaikaa kun työpuhelimeni soi. Pomo soitti. Vastasin lempinimelläni ja totesin heti perään että "Make pieraisi!". Sitten totesin että nyt pitää lähteä rappukäytävästä ulos kun ilma on niin sakeaa. Pomo sanoi vain että "Hengitä suun kautta". Sanoin etten voi kun ilma maistuu niin pahalle! Työkaverilla alkoi hieman naama punehtua... ;-)
Ei sellaista olekaan. Mun työpaikka on hyvinkin "hieno", ei siellä ole mitään ällöttävää tai noloa.
Se kun joskus on pakko lähteä hakemaan verisessä työasussa kylmäpakettia kahvihuoneen jääkaapin pakastinlokerosta, työskentelen suukirurgin hoitajana. (vastaanotoille jonottavat potilaat yleensä säikähtävät hölkkäävää veristä "terveyden huollon ammattilaista". Onneksi näin ei tapahdu usein.
Jatkuvasti yt:ita, esimies jota ei kiinnosta alaiset. Ei edes tiedä mitä teen eikä kiinnosta ottaa selvää.
[quote author="Vierailija" time="26.01.2014 klo 18:43"]
Se kun joskus on pakko lähteä hakemaan verisessä työasussa kylmäpakettia kahvihuoneen jääkaapin pakastinlokerosta, työskentelen suukirurgin hoitajana. (vastaanotoille jonottavat potilaat yleensä säikähtävät hölkkäävää veristä "terveyden huollon ammattilaista". Onneksi näin ei tapahdu usein.
[/quote]
Mitäköhän Valviran valvoava viranomainen tuosta hygieniatasosta sanoisi?
[quote author="Vierailija" time="30.01.2014 klo 15:39"]
Ulostenäytteen otto ripulipaskasta. Kun yrität kaapia "lusikalla" löysää skeidaa purkkiin ja toteat, että helpompaa on kaataa ne sinne
[/quote]
:D
ja miesasiamiehet uikuttaa että naiset tekee siistit sisätyöt ja miehet ne oikeasti likaiset työt!
Samat uikuttavat miesasiamiehet työskentelee ohjelmistokoodaajina jossain IT-firmassa jossa tehokasta työaikaa on työpäivästä n. 5%.
[quote author="Vierailija" time="29.01.2014 klo 22:06"]
Se kun kesken pakarahieronnan asiakas pieraisee. Onneksi ne ei näe mun ilmettä...
[/quote]
Onneksi sinäkään et näe hierottavan ilmettä. Kyllä se nolouden tunne on suurempi asiakkaan puolella, nimimerkki kokemusta on. Siinä kun hierontapöydällä kunnolla rentoutuu, vaikka vain selkää hierottaisiin, niin helposti saattaa kyseinen vahinko käydä...
[quote author="Vierailija" time="26.01.2014 klo 19:36"]
Siistiä sisätyötä opetusalalla, ei mitään noloa eikä inhottavaa. Itse asiassa olen sitä mieltä, että ammattilaisen pitäisi pystyä näkemään oma työnsä siinä määrin ammatillisesti, ettei pidä mitään omaan työhön kuuluvaa nolona tai inhottavana - vaikka ulkopuolinen, potilas tai asiakas niin kokisikin.
[/quote]
Se on helppo olla tuota mieltä, kun työ on siistiä sisätyötä. Senhän takia sen tietysti valitsitkin, ettei tarvitsisi kohdata mitään inhimillisyyden roisimpia piirteitä.
Mua inhottaa eniten tuore oksennus varsinkin jos tulee mun käsille tms. Verioksennus haisee pahimmalta. Meinaa tulla yrjö itseltäkin. Samoin inhottaa hirveän sieniset varpaankynnet. Uloste ei inhota ollenkaan niin paljon. Paitsi silloin, kun hoitaa noropotilasta ja saa pelätä jatkuvasti saavansa itse tartunnan eristyskamppeista huolimatta. Joskus jotkut haavat ovat aika karmeita, jos ovat syviä ja onkaloisia ja jos niitä joutuu kaivelemalla putsailemaan. Mutta näihin kyllä tottuukin kun useamman kerran hoitaa.
17 jatkaa, yksi ällötys unohtui, nimittäin haavanhoidossa käytettävät elävät kärpäsentoukat. Kun ne ovat vielä pieniä, ei niin haittaa, mutta kun ne päivien myötä kasvavat lihaviksi syötyääm infektoitunutta kudosta ja alkavat todella kuhisemaan, se pussin käsittely on kyllä hieman ällöä.
[quote author="Vierailija" time="26.01.2014 klo 19:33"]
[quote author="Vierailija" time="26.01.2014 klo 19:09"]
Nolottaa se, että on pakko tehdä ruokaa asiakkaille vanhoista tuotteista, pahimmillaan jauhoista, joista toukat siivilöidään pois.
[/quote]
missä olet töissä?
[/quote]
Työskentelen yksityisen palveluksessa ravintolassa. Aivan hyvämaineinen ravintola hyvällä paikalla, mutta omistaja on vain käsittämättömän nuuka.
Terveystarkastaja ilmoittaa aina etukäteen tulostaan, jolloin omistaja hankkii siksi päiväksi vähän laadukkaampaa raaka-ainetta. On suoranainen ihme, että kukaan ei ole sairastunut tai ainakaan ilmoittanut siitä.
Olen yrittänyt jutella aiheesta esimiehen kanssa, koska omavalvonta ei toteudu millään tasolla, mutta turhaan. Pidän kuitenkin työpaikastani ja asiakkaista niin paljon, että en ole vielä lähtenyt menemään. Tekee kuitenkin pahaa valmistaa ruokaa huonoista raaka-aineista, koska ruoka on minulle suuri intohimo.
Osa tuotteista on tietenkin moitteettomia, mutta tuollaisia mainitsemiani ylilyöntejä on silloin tällöin.
Ei ole insinööritoimistossa mitään noloa, vaikka kuinka koettaa miettiä.
Ei ole mitään noloa. Inhottavinta on kuunnella ja yrittää ratkaista työntekijöiden hlö.kohtaisia ongelmia. Toki voisin sanoa suoraan, että käänny ongelminesi työnterveystahon puoleen, minä en jaksa kotiasioitasi kuunnella. Mutta mielestäni se osoittaisi huonoa johtajuutta olla kiinnostumatta työntekijöiden asioista pienessä yrityksessä.
Miten kukaan kunnon kokki voi tehdä ruokaa jostain toukkaisista jauhoista? Voisit kieltäytyä käyttämästä pilaantunutta ruokaa. Voisit myös ilmoittaa asiasta terveystarkastajalle ja pyytää ns. yllätyskäynnille, jottei työpaikan menetys uhkaa.
sijaisuudet