Kysymys laitatko rosolliin perunaa?
Kommentit (12)
En tietenkään. Perunasalaatit erikseen.
Punajuurta, suolakurkkua, omenaa, porkkanaa ja sipulia.
Vähän. Tasoittaa makuja. Kukin tavallaan. :)
En ole kuullutkaan että perunaa. Outoa. Olisiko tämä paikkakuntakysymys.
Perunaa, porkkanaa, punasipulia, punajuurta, ehkä yksi makea omena. Missään nimessä ei mitään hapanta, niin kuin suolakurkkua tai silliä. Päälle turaus etikkakermavaahtoa. Asun alueella, jossa rosollin nimi on sallatti.
peruna, porkkana, punasipuli, punajuuri, omena, suolakurkku. Niin teki mummo ja niin teeen minäkin. En tiedä onko pappan karjalaista perua vai mummon hämäläistä.
Ostan valmiina. Siinä ei ole perunaa. Eikä silliä.
Miksi perunaa vielä rosolliinkin? Laitan salaatin ja "rosollin", mikä ei ole sillisalaatti. Rosollissani on porkkanoita, kurkkua ja punajuuria, mutta ei sekoitettuna, vaan kaikki kauniisti esillä.
[quote author="Vierailija" time="23.12.2013 klo 00:46"]
Miksi perunaa vielä rosolliinkin? Laitan salaatin ja "rosollin", mikä ei ole sillisalaatti. Rosollissani on porkkanoita, kurkkua ja punajuuria, mutta ei sekoitettuna, vaan kaikki kauniisti esillä.
[/quote]
Sitten se ei ole rosolli. peruna,porkkana ja punajuuri ovat se perinteisin pohja johon sitten lisätään tykötarpeita asuinseuden perinteiden (tai henkilön omien mieltymysten) mukaan.
Kyllä se pitää salaatiksi sekoitettuna tarjolle laittaa, muuten eivät maut sekoitu niin kuin on tarkoitus. Muutenhan sitä syödään vain keitettyjä juureksia..
Sillisalaatti se sitten kun siihen lisätään silliä, jossain tehdään niinkin:)
Sori vaan mutta tuo sinun tapasi vaikuttaa vähän pliisulta.
Perunaa laitetaan ja silliä myös, mutta ei todellakaan pilata rosollia omenalla.
Kyllä