Tykkääkö joku niistä kakkujen sokerimassakuorrutteista?
Mun mielestä ne maistuu tunkkaiselta. Just eilen söin leipomon tekemää "prinsessakakkua", jossa oli sokerimassakuorrute. Aika haljua oli. Kyllähän niistä näyttäviä koristeita saa, mutta maku ei ole kaksinen.
Kommentit (11)
[quote author="Vierailija" time="05.01.2014 klo 09:07"]
Niin paitsi että prinsessa-kakussa käytetään perinteisesti marsipaania kuorrutteena..
[/quote]
Senpä takia prinsessakakku oli aloitusviestissäni lainausmerkeissä. Kakussa ei myöskään ollut vaniljakreemiä, vaan kermavaahtoa. Prinsessakakusta tykkään, tuo oli mauton.
Ap
Mutta takaisin alkuperäiseen kysymykseen, maistuuko sokerimassakuorrute kakussa jonkun mielestä hyvältä, vai onko sen ainoa tarkoitus näyttää hyvältä?
Ap
En tykkää. Marsipaanista kyllä, mutta silloin täytteessä tulee vastapainoksi olla jotain kirpeää ja raikasta, esim. Vadelma toimii hyvin.
Kaupan valmiista massoista en tiedä, mutta itsetehtynä maistuu :)
[quote author="Vierailija" time="05.01.2014 klo 09:19"]
En tykkää. Marsipaanista kyllä, mutta silloin täytteessä tulee vastapainoksi olla jotain kirpeää ja raikasta, esim. Vadelma toimii hyvin.
[/quote]
Meillä pannaan aina vadelmahilloa, ja sen päälle metsävadelmia (jos on), tai jos niitä ei ole, hieman punaisia viinimarjoja. Ja kostutetaan sitruunalla.
Ap
Ne on tosiaan ihan kamalia, oikeassa olet! Kunnon marsipaani prinsessakakussa on ihanaa, nami nami.
Mä oon kans pohtinut, kun eräs tuttu tekee just näitä sokerimassakakkuja sellaisina aika överiversioina, että pystyykö niitä kukaan muka syömään?? Kauniita kuin korut, mutta hillittömästi niitä sokerikoristeita ja kiilletomua ja ties mitä päällä...
Kyllä minäkin osaan tehdä itse marsipaaniruusut ja ja väkerrän joskus jotain muitakin koristeita, mutta jotenkin kyllä yritän tehdä ne poistettaviksi ja niin, että ainakin kakun reunat ovat kermavaahdosta... Maun puolesta olen kyllä itse ainakin enemmän kermakakku -tyyppiä. Parasta on kunnon mansikkakakku!
En tykkää, kaavin aina päälliset pois. Samaten jos johonkin juhliin olen tehnyt kakun niin reippaasti kehotan vieraita jättämään päällisen syömättä jos ei maistu.
En tykkää. En sokerimassoista enkä marsipaanieista. Kauniita kakkuja niillä leivotaan, mutta maku on kamala.
[quote author="Vierailija" time="05.01.2014 klo 10:09"]
Kauniita kuin korut, mutta hillittömästi niitä sokerikoristeita ja kiilletomua ja ties mitä päällä...
[/quote]
Just näin! Ne on ihan hirveitä, missä on väkerretty tosi hienoja kuvioita, kruusailtuja kukkia tai eläimiä tai vauvoja ja sitten hirveesti kiilletomua ja ties mitä ekstraa. Voi oksennus! Miten niitä voi syödä, multa menee ruokahalu täysin.
Kermakakku on niin paljon aidompi ja puhtaamman makuinen, ei tarvi olla edes kaunis ja komea. Myös marsipaani on herkullista, mutta en tykkää siitä tehdyistä "kuvioista". Melkeen voi sanoa, että mitä "rumemman" ja kotitekoisemman näköinen kakku, niin sitä paremman makuinen. En ymmärrä yhtään miksi maun kustannuksella tehdään liian hienoja kakkuja.
Niin paitsi että prinsessa-kakussa käytetään perinteisesti marsipaania kuorrutteena..