Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruuanlaittoko muka aikaa vievää?

Vierailija
24.10.2013 |

Tein äsken kuudelle hengelle broilerkeiton. Aikaa esivalmisteluihin meni tasan 13 minuuttia. Ei arkiruokien tekeminen ole tuon vaativampaa.

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä mitä tekee. Ja mistä. Minä tein eilen karjalanpaistia. Lisukkeena perunamuusia ja puolukkahilloa. Perunat omasta pellosta, puolukat itse poimittu ja lihan hain kauppahallista.

Vierailija
2/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulisi jo perunoiden kuorimiseen kuuden hengenkeittoon menevän kauemmin. Paljonko laitoit perunoita? Olet ollut tosi nopea, jos vielä kuorit ja pilkoit reilusti muitakin kasviksia:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla oli 1,5 tunnin valmistus, mutta itse pääsin helpolla.

Tein uuniriisipuuron. Lisukkeina karjalanpiirakoita.

 

Vaikka varmasti tänne tulee niitä pätijöitä joiden mielestä meidän ruoka ei ole hyvää ja ravitsevaa. Mutta hei, ei me aina näin syödä.

 

 

Vierailija
4/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on aina kolme apukokkia eli sotkua syntyy. Meillä tehdään paljon kasvisruokia, jotka vie mielestäni enemmän aikaa kuin liharuoat. Eikä se aika varsinaisesti ole se ongelma vaan, että taas pitäisi tehdä ruokaa. Itse pidän hyvästä ruuasta ja mun on vaikea tehdä mitään perusbroilerikeittoja.

Vierailija
5/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kovasti on riisiä. 

Vierailija
6/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:24"]

Luulisi jo perunoiden kuorimiseen kuuden hengenkeittoon menevän kauemmin. Paljonko laitoit perunoita? Olet ollut tosi nopea, jos vielä kuorit ja pilkoit reilusti muitakin kasviksia:)

[/quote]

 

Tai sitten ap oli tosi radikaali, eikä laittanut broilerikeittoonsa yhtään perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakat ja riisipuuro.

 

Hyvä yhdistelmä.

Vierailija
8/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:23"]

Riippuu siitä mitä tekee. Ja mistä. Minä tein eilen karjalanpaistia. Lisukkeena perunamuusia ja puolukkahilloa. Perunat omasta pellosta, puolukat itse poimittu ja lihan hain kauppahallista.

[/quote]Miten se lihan hakupaikka tähän liittyy?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin on perunaa. Ja kasvikset lienee puolivalmisteita.

Vierailija
10/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittoi ap perunoita. En itseasiassa osaa sanoa tarkkaa määrää kun minulla on tuollainen iso kattila ja laitoin veden kiehumaan ja sinne pilkoin vauhdilla perunoita niin kauan kunnes näytti sopivalta määrältä. Kymmenisen meöko isoa ainakin meni. Lisäksi porkkanaa, selleriä ja paprikaa ja tietysti se broileri.

 

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

9, en asu kauppahallin vieressä... Menee tunti, kun haen laadukasta lihaa...

Vierailija
12/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo selittääkin, että perunaa oli noin vähän :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:33"]

Tuo selittääkin, että perunaa oli noin vähän :)

[/quote]Vähän? Ei sitä mitenkään vähän ollut, varmaan lähemmäs puolitoista kiloa.

 

Ap

Vierailija
14/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se ole paljoa, mutta teillä lienee pienet lapset. Teini-ikäisten kanssa, ei moinen määrä riitä keittoon millään, ainakaan näillä, jotka urheilevat kovasti. Eikä tosiaan ole kuutta henkeä meillä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun "pikaruokiani" ovat kanasuikaleet ja kasvikset (tosikiireessä pakaste-) pannulla kypsennettynä ja esimerkiksi pannulla paistettu kala ja kevyesti höyryssä kypsennetyt kasvikset.

 

Käsittelen niin usein kasviksia, että kuoriminen ja pilkkominen on alkaneet sujua aika sutjakkaasti. Perunoita en käytä oikeastaan ollenkaan, ja yksi syy on niiden kypsymisen hitaus. Juurekset ja kasvikset voi syödä raakana, kypsänä ja siltä väliltä!

Vierailija
16/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aikaa menee ruokalistan laadintaan, tarjousten seuraamiseen, laadukkaiden raaka-aineiden saamiseen, erikoisruokavalioihin jne.

 

Helposti saa menemään kolme tuntia päivässä.

Vierailija
17/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, esivalmisteluihin. Entä kauanko menee, ennen kuin syötte sen keiton?

 

Totta puhuen en ymmärrä minäkään. Tavallisesti ehdin vallan hyvin tehdä puolessa tunnissa ruuan, usein paljon nopeamminkin eli noin 10 minuutin kuluttua ollaan jo syömässä, kun on tultu nälkäisinä kotiin.

 

Sitten on erikseen ne "hitaat" ruuat, joita tehdään pitkään, kuten joululaatikot, paistit ja sellaiset.

 

Kuinka mahdottoman hitaasti te kuoritte, jos kuvittelette 3:n tapaan, että 6 hengen perunoiden kuorimiseen menee enemmän aikaa? 1 minuutti/ peruna, vai? Minä luulen, että meillä olisi viikon perunat, jos hyvänkokoisia kaupan pottuja 13 minuuttia kuorisin.

Vierailija
18/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mahdottoman hitaasti, ole huoleti :)

 

t. kolmonen, joka inhoaa perunoita ja niiden kuorimista

Vierailija
19/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hop

Vierailija
20/26 |
24.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tein lohkoperunoita, mureketta mustatorvisienillä maustettuna, keitettyjä porkkanoita. Koko homma kesti alle vartin ja uuniin. Porkkanat kypsyvät samalla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kaksi