Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Naudan sisäpaisti, mitä tekisit.

Vierailija
01.11.2013 |

Pihvit vai uuniin. Vinkkejä.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
01.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauduttelisin kyllä jonkin aikaa. Paloittelisin kuutioiksi, ruskistaisin nopeasti pannulla, suolan, pippurin ja laakerinlehden kanssa hautumaan n. 2 h uuniin tai liedelle. Kevyt suusrustus. Peruna-bataattimuussia ja salaattia.

Vierailija
2/14 |
01.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.11.2013 klo 23:21"]

Pihvit vai uuniin. Vinkkejä.

[/quote]

 

Tein itse viimeksi:

Pihvit. Leikkaat sentin-1,5 sentin siivuiksi ja laita leikkuulaudalle tai alustalle lämpenemään (muista syyt). Raasta punainen chilipippuri raastinraudan pienimmillä rei-illä. Levitä chilipippuri pihvien päällä olevalle pinnalle, levitä siihen mustapippuri. Leikkaa lime neljään tai kuuteen osaan, purista puolet siitä nyt näkyvälle pinnalle. Hankaa pareittain alaspäin olevat pihvien pinnat maustettuun puoleen (älä käännä pihvejä). 

 

Jätä siihen alustalle kääntämättä. Tee salaatit ja muut tarpeet valmiiksi, esim. perunat kiehumaan. Kata pöytä kaikille ruokailijoille, jolloin pihvit saa nostettua melkein suoraan lautaselle. Kastike aivan viimeisenä valmistumaan. Minä yleensä kutsun joko 13 tai 8 vuotiaan hämmentämään sitä. Yleensä pihvejä tulee kaksi isoa paistinpannullista ja kaadan kastikkeen kastikeastiaan, kun olen ensimmäisen kerran kääntänyt pihvit. Kastikeastiaa tarvitaan, jottei kastike pala kattilan pohjaan, kun se nostetaan pöytään.

 

Kun muut kuumenevat ovat noin kymmenen minuutin päästä valmiita levitä hienoa merisuolaa tasaisesti näkyvälle pinnalle. Laita pannu levylle ja levy täysille. Siihen voinokare, (käytän Dellariinia, joka vastaa Voimariinia) jotta näet kun se ruskistuu kunnolla, älä päästä mustumaan, mutta melkein. Käännä pihvit purista limen loput palat nyt näkyvälle pinnalle. Levitä merisuola tasaisesti nyt näkyvälle pinnalle.

 

Kun voi on jo hyvin tumman ruskeaa, laita pihvit levylle. Paista pihvejä n. 2-3 minuuttia puoleltaan, jos haluat mediumia. Älä kääntele, vaan odota, että soluneste alkaa nousemaan pintaan. Helpointa on katsoa tarkka aika kellosta. Jos haluat kypsiä, odota nelisen minuuttia. Kun pihvit on paistuneet molemmin puolin, nosta ne lautaselle, josta annat ne suoraan lautasille. Jos siitä riitti kaikille, syökää heti ja paista lisää vasta, kun ensimmäinen satsi on syöty. Joskus minuakin kyllä laiskottaa ja paistan ensimmäisen satsin kuvun alle ja toisen suoraan lautasille. Ensimmäinen vasta paistettu pihvi on parhaimmillaan, toinenkin vielä oikein hyvä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
01.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistista ei kunnollisia pihvejä saa, ne tehdään fileestä.

 

Paahtopaistiksi sopii, pintaan väri pannulla ja mausteet mustapippuri ja suola riittää ja uuniin. Paistolämpötila 120 astetta ja pidetään kunnes sisälömpömittarissa 58 astetta. Käy lämpimänä tai kylmänä.

Vierailija
4/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.11.2013 klo 23:59"]

Paistista ei kunnollisia pihvejä saa, ne tehdään fileestä.

[/quote]

 

Höpö höpö. Sisäpaisti on loistavaa pihvilihaa. Sitä tarkoitusta varten myydään takuumureaa paistia, sisäpaisti normaalisti on jo hyvin mureaa. 

 

Olennaista on leikata poikkisyin. Jos pinnassa on jänteitä, leikkaan ne pois. Mistä luulet ulkomailla tehtävän Round steak tai Rump steakit? 

 

Vierailija
5/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.11.2013 klo 23:59"]

Paistista ei kunnollisia pihvejä saa, ne tehdään fileestä.

[/quote]

 

Jos paistin ottaa jääkaapista ja laittaa suoraan pannulle, ei tule hyvää. Kun se ehtii kunnolla lämmetä huoneenlämpöön, siitä tulee varmasti hyvää.

 

Vierailija
6/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vokkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.11.2013 klo 23:59"]

Paistista ei kunnollisia pihvejä saa, ne tehdään fileestä.

[/quote]

 

Aika rajoittuneeksi menee naudan käyttösi pihveinä... Kaikki paistinosat ovat mm. välikyljystä (entrecote), parifileetä ja välipaistia (grillifile tai grillipaisti) mureampia. Murein paistinosa on juuri sisäpaisti ja sen johdosta yksi parhaita pihvilihoista.

 

Paistista pitää muistaa poistaa kiinnikkeet, pinnasta ylimääräiset kalvot ja jos on isompia rasvakertymiä, ne on poistettava. Sisäpaistissa poistettavaakaan ei ole paljoa.

 

Tietenkin, jos naudan aina paistaa vain ylikypsäksi, silloin ehkä sisäfile on oikea osa. En kuitenkaan käyttäisi ollenkaan nautaa, jos pihvi pitää tehdä ylikypsäksi. 

 

Vierailija
8/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei tarvitse heti syödä, Rinnerbraten. Googlaamalla löytyy toinen toistaan hienommilla kuvilla varustettuja ohjeita. Olisi valmista noin kuuden viikon päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anteeksi. Voi olla vaikea googlata, kun kirjoitin nimeen kaksi n kirjainta. Rinderbraten oli oikea nimi.

Vierailija
10/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen siitä tänään stroganoffia kunnon perunamuussin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en tee paisteista pihvejä, koska kyllä se sisäpaistikin vaatii aikamoista vaivannäköä riiputuksessa, nuijimisessa ja entsymaattisessa mureutuksessa, että siitä saa oikeasti hyvän pihvin. Monesti ihmiset kyllä niitä tarjoilevat, ja kyllä ne syötyä saa kun on nuoren ihmisen hyvät hampaat, mutta kunnon pihvit ovat sitten erikseen.

 

Kunhan sisäpaisti on hyvin riiputettu, eli ei liian tuore, siitä tulee hyvä uunipaisti. Tärkeää on, että liha on huoneenlämpöistä, se ruskistetaan hyvin, paistetaan miedolla lämmöllä (100-120), käytetään paistomittaria, annetaan levätä ja sitten siivutetaan hyvin ohuesti.

 

Sisäpaisti on myös oikein hyvää kaikkiin pata- ja kastikeruokiin, kun sitä hauduttaa vaikkapa pari tuntia.

Vierailija
12/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.11.2013 klo 07:52"]

Itse en tee paisteista pihvejä, koska kyllä se sisäpaistikin vaatii aikamoista vaivannäköä riiputuksessa, nuijimisessa ja entsymaattisessa mureutuksessa, että siitä saa oikeasti hyvän pihvin. Monesti ihmiset kyllä niitä tarjoilevat, ja kyllä ne syötyä saa kun on nuoren ihmisen hyvät hampaat, mutta kunnon pihvit ovat sitten erikseen.

[/quote]

 

Kyllä nykyään on vaikea ostaa kaupasta lihaa joka ei olisi jo riiputettu. Et tunnu tuntevan asiaa, jos suosittelet riiputtamaan valmiiksi sisäpaistiksi leikattua palaa. Liha riiputetaan ennen kuin se leikataan paloiksi. Sisäpaisti on mureimpia naudan lihanosia.

 

Ei Rumpsteakia nuijita, vaan sveitsinleikkeitä. Kunnon rumpsteak menettää mehunsa, jos sitä nuijii. 

 

Miksihän pitää tulla kirjoittamaan sisäpaistin käytöstä, jos ei tiedä siitä oikeasti mitään? Tiedätkö edes mitä on entsymaattinen mureutus? Tuolla oli saksalainen ruokalaji esimerkkinä siitä. Nyt puhuttiin pihveistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tein viime viikonloppuna linnapaistia. Kaveriksi tein lohkoperunoita siiklistä, pitkiä papuja ja rakuunaporkkanoita. Oli helppoa ja hyvää.

Vierailija
14/14 |
02.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mieheni tekee Beef Jerkyä sisäpaistista, ei se nyt mkn ruoka ole mutta hyvää naposteltavaa =)