Vadelmien kuumentaminen kakkuun?
Siis täytekakku pitäisi tehdä pojalle vadelmista. Miten kuumennan vatut niin, että ei ole pelkoa pöpöistä, mutta ettei ne mene täysin mehuksi?
Kommentit (5)
Ei onnistu mitenkään. Kuumenna ja tee esim. hyytelö kakun päälle. Tai katso jos pakastealtaassa on kotimaisia marjoja... Harvassa on.
Eviran mukaan pitää kuumentaa 90 asteeseen ja pitää siinä väh. 2 minuuttia.
Ei oo kyllä vadelmat sen jälkeen enää marjan näköisiä!
Kyllä mä olen nähnyt kotimaista pakastevadelmaa useammassakin kaupassa, niin S- kuin K-kaupassakin.
[quote author="Vierailija" time="27.09.2013 klo 16:23"]
Ei onnistu mitenkään. Kuumenna ja tee esim. hyytelö kakun päälle. Tai katso jos pakastealtaassa on kotimaisia marjoja... Harvassa on.
[/quote]
Aika usein olen löytänyt Prismasta kotimaisia pakastevadelmia. Eivät ole pussissa vaan rasiassa, jossa muovi päällä.
Täytteeseen mennee kiehutettu marjakin, mutta päälle laittaisin tosiaan kotimaista. Mössöksi se vadelma menee kuumennettaessa.
K-supermarketista olen ostanut läpinäkyvään muoviin pakattuja suomalaisia vattuja. Ja tosi hyviä sekä kauniita (= kiinteitä ja ehjiä) ovat.
Ei taida onnistua mitenkään.
Pitäisi olla itse poimittua niin ei tarvis kuumennella...