Osaako/viitsiikö joku tehdä perunasuikaleita oikeista perunoista?
ja jos osaa ja viitsii, niin millaisella tuo onnistuu?
Kommentit (11)
Mitä sä tarkoitat että osaako? Kai nyt jokainen osaa perunoita suikaloida? Ja ihan veitsellä sitä voit tehdä.
on pikkusen erimakuisia kuin pakastesuirot. eli joo, jaksan ja viitsin ja osaan tehdä. joko suikaloin veitsellä tai jos tarvin pienempää esim röstiin niin raudalla.
Häh? Joko ihan veitsellä tai sitten sellaisella tv-shop tyylisellä suikaloijalla.
Juustohöylällä onnistuu ja loppukannikan voi höylätä toisin päin tai veitsellä. Ei iso palakuitenkaan.
Teeen monitoimikoneen sillä osalla, jossa pyöreä osa, missä se höyläkohta. Tosi nopeasti iso märä perunaa viipaleina tai kurkut jne.
mutta ihan kokeile terävää juustohöylää, pidä oikeassa kädessä höylä ja vasemmassa on peruna, josta höyläät jos olet oikekätinen ja päinvastoin, jos et.
tuo juustohöylä-vinkki oli hyvä, tuolla kokeilen
mä teen aina itse. Pakastesuilaleet menee niin kamalaks mössöks uunissa.
Ää, en viitti, useimmiten käytän pakastesuikaletta. Joskus joihinkin ruokiin siivutan metaltexin raastinmyllyllä, koska mulla on muilla vehkeillä tapana raastaa sormet.
Osaan ja viitsin. Mulla tosin yleiskone hoitaa suikaloinnin. Kuorimisen vaiva pitää kestää.
Itse olen kyllä niin peruslaiska ihminen, että mielelläni käyttäisin valmissuikaleita, mutta niistä tulee esim. kiusauksessa helposti mössöä.
Minä inhoan niitä siivuja, leikkaan aina kuutioita tai tikkutyyppisiä. Maistuvatkin mun mielestä paremmilta :D
Mutta se piti sanoa että keitän ne ensin nopeasti maito-vesi-suola-seoksessa, sellaiset 5 minuuttia. Sitten laitan vuokaan höysteiden kanssa ja uuniin. Kypsyy huomattavasti nopeammin ja on paremman makuista.
Osaan ja viitsin. Siihen tarvitaan hyvä, terävä veitsi ja leikkuulauta, ei sen kummempia välineitä.