Millä maustat lihapullat?
Kommentit (14)
Takuuvarma keino on sipulikeittopussi. Huom varo ettet laita liikaa suolaa. Äitini tekee näin. Itse luotan kermaviiliin, valkosipulirouheeseen ja sipulijauheeseen (sipuli paloina ei ole hyvä lihapullissa meidän lasten mielestä), paprikajauheeseen ja n. 1 tl pippurirouhetta. Joskus saatan käyttää myös jauhelihamaustetta, se on aika hyvää myös.
Milloin milläkin. Välillä perinteisesti sipuli, suola pippuri. usein lisään chiliä, paprikaa, currya, pestoa, fetaa, gruyrea, mozzarellaa, mojoa, yrttejä (tuoreina jos mahd.)., kuten timjami, basilika, rosmariini, rakuuna. Garam masalaa jne jne. kokeile eri makuisia ap! Ei kaikkea kerralla:). Google on pullollaan ihania reseptejä, joita voi sorvailla sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
pekonilla ja sienillä. Laitan siis yleiskoneeseen ensin kaurahiutaleet (voi varmaan tehdä perinteisestikin, itse tykkään kaurahiutaleista) ja kuivatut herkkutatit. Pyöräytän ne jauhoksi, lisään pekonin ja pyöräytän kunnes siitä tulee tasainen muruseos. Sitten laitan nesteen, jauhelihan ja munat. Suolaa ei tarvitse hirveästi, itse en laita sitä ollenkaan. Hyviä pullia tulee.
Mä kiehautan lihaliemikuution tilkassa vettä, että liukee. Jauheliha, korppujauhot ja muna sekaan.
Voissa paistettua sipulia, suolaa, mustapippuria ja pippurisekoitusta. Taikinaan laitan kermaviiliä ja jos oikein hyviä haluaa, niin voi täyttää vaikka juustolla. Uunissa paistelen.
Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...
4 lisää, ei koskaan Ekoodi-sipulikeittopussia... Tämä mun mielipide. Maistuu niin tehtaalta. Ja kaikki yllämainitut mausteet ja yriti ovat maistuneet myös lapsillemme, kaikille kolmelle. Sieltä alkaa se makumaailma. Voi pitää tietovisan, mitä maustetta, yrttiä tänään. Koskee kaikkia ruokia:)
[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:42"]
Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...
[/quote]
Kiitos kaikista vinkeistä ja erityisesti tästä:)
Milloin milläkin. Aika usein laitan valkosipulia, sipulia, suolaa, mustapippuria, ketsuppia, sinappia yms.
Lihapullamix pussi ja aromisuolaa lisäksi.
Lihapullamix pussi ja aromisuolaa lisäksi.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:44"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:42"]
Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...
[/quote]
Kiitos kaikista vinkeistä ja erityisesti tästä:)
[/quote]Joo, tähän täytyykin äkkiä korjata, siis suolaa vain 1-2 tl....ei rkl....voi herranjumala sentään... :) sori,lipsahdus.....
[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 20:05"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:44"]
[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:42"]
Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...
[/quote]
Kiitos kaikista vinkeistä ja erityisesti tästä:)
[/quote]Joo, tähän täytyykin äkkiä korjata, siis suolaa vain 1-2 tl....ei rkl....voi herranjumala sentään... :) sori,lipsahdus.....
[/quote]
Juu, näin arvelinkin:D
Minusta Hella-Poliisin basilikalla ja mozzarellalla maistetut lihapullat ovat hyviä.