Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millä maustat lihapullat?

Vierailija
09.07.2013 |

Herkulliset sellaiset?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta Hella-Poliisin basilikalla ja mozzarellalla maistetut lihapullat ovat hyviä.

Vierailija
2/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Takuuvarma keino on sipulikeittopussi. Huom varo ettet laita liikaa suolaa. Äitini tekee näin. Itse luotan kermaviiliin, valkosipulirouheeseen ja sipulijauheeseen (sipuli paloina ei ole hyvä lihapullissa meidän lasten mielestä), paprikajauheeseen ja n. 1 tl pippurirouhetta. Joskus saatan käyttää myös jauhelihamaustetta, se on aika hyvää myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Milloin milläkin. Välillä perinteisesti sipuli, suola pippuri. usein lisään chiliä, paprikaa, currya, pestoa, fetaa, gruyrea, mozzarellaa, mojoa, yrttejä (tuoreina jos mahd.)., kuten timjami, basilika, rosmariini, rakuuna. Garam masalaa jne jne. kokeile eri makuisia ap! Ei kaikkea kerralla:). Google on pullollaan ihania reseptejä, joita voi sorvailla sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Vierailija
4/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

pekonilla ja sienillä. Laitan siis yleiskoneeseen ensin kaurahiutaleet (voi varmaan tehdä perinteisestikin, itse tykkään kaurahiutaleista) ja kuivatut herkkutatit. Pyöräytän ne jauhoksi, lisään pekonin ja pyöräytän kunnes siitä tulee tasainen muruseos. Sitten laitan nesteen, jauhelihan ja munat. Suolaa ei tarvitse hirveästi, itse en laita sitä ollenkaan. Hyviä pullia tulee.

Vierailija
5/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä kiehautan lihaliemikuution tilkassa vettä, että liukee. Jauheliha, korppujauhot ja muna sekaan.

Vierailija
6/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voissa paistettua sipulia, suolaa, mustapippuria ja pippurisekoitusta. Taikinaan laitan kermaviiliä ja jos oikein hyviä haluaa, niin voi täyttää vaikka juustolla. Uunissa paistelen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...

Vierailija
8/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 lisää, ei koskaan Ekoodi-sipulikeittopussia... Tämä mun mielipide. Maistuu niin tehtaalta. Ja kaikki yllämainitut mausteet ja yriti ovat maistuneet myös lapsillemme, kaikille kolmelle. Sieltä alkaa se makumaailma. Voi pitää tietovisan, mitä maustetta, yrttiä tänään. Koskee kaikkia ruokia:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:42"]

Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...

[/quote]

Kiitos kaikista vinkeistä ja erityisesti tästä:)

Vierailija
10/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Milloin milläkin. Aika usein laitan valkosipulia, sipulia, suolaa, mustapippuria, ketsuppia, sinappia yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullamix pussi ja aromisuolaa lisäksi.

Vierailija
12/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullamix pussi ja aromisuolaa lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:44"]

[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:42"]

Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...

[/quote]

Kiitos kaikista vinkeistä ja erityisesti tästä:)

[/quote]Joo, tähän täytyykin äkkiä korjata, siis suolaa vain 1-2 tl....ei rkl....voi herranjumala sentään... :) sori,lipsahdus.....

Vierailija
14/14 |
09.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 20:05"]

[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:44"]

[quote author="Vierailija" time="09.07.2013 klo 19:42"]

Minulla ei ole mitään bongattua reseptiä.Joka kerta tulee aina erilaisia ja se niissä viehättääkin..Mutta pyrin tekemään suurinpiirtein näin : 1 sipuli, 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1,5 dl korppujauhoja, 400g mitä tahansa naudanjauhelihaa, mausteeksi 1-2 rkl suolaa, vähän enemmän valkosipulijauhetta, vähän grillimaustetta ja meillä heitetään ihan reippaasti turkkilaista rouhittua punaista chiliä...ei tule edes kovin tulisia...hyviä tulee...joskus voi korvata puolet kermaviilistä 1 dl paseeratulla tomaatilla jos haluaa meheviä punaisia pyöryköitä,niinkuin kreikassa....ja kahta munaa ei ole pakko käyttää...

[/quote]

Kiitos kaikista vinkeistä ja erityisesti tästä:)

[/quote]Joo, tähän täytyykin äkkiä korjata, siis suolaa vain 1-2 tl....ei rkl....voi herranjumala sentään... :) sori,lipsahdus.....

[/quote]

Juu, näin arvelinkin:D