Miten tehdään kakunpäällinen?
Olen aika kokematon mitä tulee leipomiseen ja kakkujen tekoon. Nyt olen kuitenkin luvannut tehdä vadelmakakun yleisön pyynnöstä ja mietin, että miten sellainen kakunpäällinen tehdään. Siis se mikä kaulitaan ohueksi ja sitten varovasti asetetaan kakun päälle. Onko se jotain sokerimassa vai mitä??
Kommentit (6)
Sokerimassaa voi ostaa markettien leivontaosastoilta. Perinteisempi tyyli on kermavaahto, vadelmat ja tarvittaessa hyytelösokeri siihen vadelmien pintaan.
Täytekakun voi aivan hyvin kuorruttaa kokonaankin kermavaahdolla. Siis päältä ja sivuilta; sitten vaan vadelmia siihen kermavaahdon päälle reilusti. Väliin tietenkin myös marjoja ja kermavaahtoa. Kermavaahto maustetaan sokerilla ja ainakin minä laitan myös vaniljasokeria.
Kauniimpi tietenkin on, jos kermavaahdon pursottaa hienosti reunoille ja laittaa marjat kakun päälle ja siihen päälle vielä kiilteen mehusta ja hyytelösokerista.
Minä kyllä yleensä oikaisen ja levitän kermavaahdon lastalla tai ihan veitsellä kauniisti ja sitten koristelen.
Sokerimassa, marsipaani ja vaahtokarkkimassa. Helpoin käsitellä ensikertalaisen on tuo vaahtokarkkimassa. Sokerimassallakin onnistuu. Varaa pari pakettia ja harjoittele ensin, vaikka jonkun purnukan päälle. Ei liian ohut, mutta ei liian paksukaan.
Katso kinuskikissan sivuilta, siel on muistaakseni helppo ohje massalla kuorruttamiseen (ja kaikkeen muuhunkin leipomiseen).
Kiitos vastauksista. Mä harjoittelen tuota vaahtokarkkimassaa. Jos ei nyt näytä millään onnistuvan, niin siirryn perinteiseen kermavaahtokuorrutukseen.
AP
Joko marsipaania tai sokerimassaa, mutta kokemattoman näpeissä ei ehkä kaikkein helpoin kuorrute kakulle, repeilee nimittäin helposti. Mutta kokeillahan voi :)