Miksi lakkoja pidetään herkkuna?
Suomen soilla ja metsissä tuskin kasvaa kuvottavamman makuisia marjoja kuin lakat. Hyi! Pitääkö joku niiden mausta oikeasti?
Kommentit (40)
En pidä; ovat kuin erikeepperiä sannalla maustettuna.
Miksi joku pitää eri asioista kuin sinä? Kuinka tyhmä sinä oikeasti olet?
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 12:43"]
En pidä; ovat kuin erikeepperiä sannalla maustettuna.
[/quote]
Kaikkea sitä ihmiset on maistellut.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 12:47"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 12:43"]
En pidä; ovat kuin erikeepperiä sannalla maustettuna.
[/quote]
Kaikkea sitä ihmiset on maistellut.
[/quote]
Päivän naurut!!! :D:D:D
Tykkään paljonkin, ei voi olla niin outo ajatus, että joku tykkää jostain ja toinen ei...
En ymmärrä minäkään, ja mua katsellaan kyllä kummasti kun ei hillat ja leipäjuusto kelpaa.
Vuosikausia kyllä poimin myyntiin ämpärikaupalla, mutta yhtään en itse edes suolla maistanut useimpina kesinä. Käsiinkin jää sellainen inhottava perseinen haju.
Pitää. Hillat ovat hyviä. Harmittavan hankala vain löytää niitä niin suolta kuin kaupastakin. Jos sitten onnistun löytämään kaupasta, hinta on yleensä aika kova, mutta ei voi mitään. Hyvästä olen valmis maksamaan vähän enemmänkin.
Ei tarvii mennä töihin... herkkuahan se on!
Pahoja ovat. Niitä vielä usein tungetaan jälkiruokiin, joita tarjoillaan mm. ulkomaisille vieraille. Ei ihme, että suomalaisen ruoan maine on kyseenalainen.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 12:49"]
Tykkään paljonkin, ei voi olla niin outo ajatus, että joku tykkää jostain ja toinen ei...
[/quote]
Ei se outo ajatus ole. Yleensä olen todella kaikkiruokainen ja ainakin pyrin maistamaan kaikkea. Lakat vaan sattuvat olemaan oikasti pahoja.
ap
Suurta herkkua! Varsinkin juuri leipäjuuston kanssa. Tuo suomalaisen ruuan maine on muuten vanhentunut käsite, nykyään monikin tänne tuleva ulkomaalainen kehuu suomalaista kotiruokaa ja eksotiikkaa.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 13:19"]
Niitä vielä usein tungetaan jälkiruokiin, joita tarjoillaan mm. ulkomaisille vieraille. Ei ihme, että suomalaisen ruoan maine on kyseenalainen.
[/quote]Lähinnä kai nuo ulkomaiset vieraat vierastaa niitä siemeniä. Mutta tosiaan lakka on makuasia. Itse tykkään kyllä. :)
Samaa olen pohtinut kuin ap, mutta en ole uskaltanut sanoa ääneen. Syön kyllä kyseisiä marjoja, ja maku on mielestäni ihan ok, mutta koskaan en ole tajunnut, miksi lakka on jotenkin suurta herkkua? Ihan "tavalliselle" se mielestäni maistuu.
Mä en tykkää (enkä muuten leipäjuustostakaan), mutta kyllä mä sen ymmärrän että ihmisillä on erilaiset makumieltymykset. Ei munkaan kaikki tutu tykkää kaikista sellaisista jutuista jotka minusta ovat herkkua.
Mä tykkään kyllä lakoista, mutta leipäjuustoa inhoan! Yäks! Järkyttävää, miten se narskuu hampaissa. Ihan kylmät väreet tulee jo pelkästä ajatuksestakin...
"Se on makuasia", sanoi koira, kun persettä nuoli.
Itse pidän vain sipseistä karkeista ja limusta, minun mielestäni kaikkien muidenkin tulisi pitää vain näistä samoista asioista. PS. Helpompi kävellä lähikauppaan ja syödä loppuilta sohvalla sipsejä kuin pitäisi LIIKKUA että saisi jotain ihme marjoja.
Hillat ovat mielestäni kaikista parhaimman makuisia marjoja. Pakastuskaan ei muuta niiden makua vaikka muuttaa kaikkien muiden marjojen maun. Ongelma on se, että ne kerätään raakoina.
Olette syöneet raakana poimittuja tai pilaantuneita marjoja, jos ne ovat teidän mielestänne pahanmakuisia. Hyvän hillan makun muistuttaa ... no, ehkä aprikoosia tai persikkaa näistä tutummista hedelmistä.
Ne ovat hyviä siksi,että ovat kauniita, mehukkaita (kypsät!) ja oikeastaan harvinaisia, kun ei niitä ihan yhtä yleisesti saa kuin mustikoita ja puolukoita.
Nykyään ei juuri mistään saa sellaista oikeaa, hampaissa narskuvaa leipäjuustoa. Lieneekö nykyisten lehmien maito erilaista, kun ne kaupan juustot ovat jotenkin murenevia, eivät narskuvia. Pitäski hommata suomenkarjanlehmien maitoa ja kokeilla valmistaa itse juustoa, olisko se yhtä hyvää kuin ennen mummon tekemä.
Ne on herkullisia!