Suosittele hyvää punaviiniä, hinta max 15€.
Kommentit (18)
Joku espanjalainen tai chileläinen, Torres voisi olla hyvä. 15e saa jo HYVÄN Torresin. Paras vinkki mitä ikinä olen viinien valintaan saanut on, että osta sen alueen viinejä, joista ruokakin on tullut.. eli lampaan kanssa ausseja, pihvin kanssa espanjalaista tai etelä-amerikkalaista yms.
Oman tämänhetkinen suosikkini:
Chileläinen Leyda (tai Layda, en muista varmaksi)
Toi montalto on todella huippu hinta laatu suhteessa.
Espanjalainen viini on hirveää kuraa. Italialaista tai Etelä-Afrikkalaista sen olla pitää.
[quote author="Vierailija" time="13.06.2013 klo 13:21"]
Espanjalainen viini on hirveää kuraa. Italialaista tai Etelä-Afrikkalaista sen olla pitää.
[/quote]
Riippuu ruuasta, pippuripihvin kanssa joku chianti on aivan kuraa.. joku kunnon tempranillo taas todella hyvää. Mutta hyvä espanjalainen viini maksaa, eli ne 6e pullot kannattaa jättää ihan suosiolla sinne alkoon.
[quote author="Vierailija" time="13.06.2013 klo 13:24"]
[quote author="Vierailija" time="13.06.2013 klo 13:21"]
Espanjalainen viini on hirveää kuraa. Italialaista tai Etelä-Afrikkalaista sen olla pitää.
[/quote]
Riippuu ruuasta, pippuripihvin kanssa joku chianti on aivan kuraa.. joku kunnon tempranillo taas todella hyvää. Mutta hyvä espanjalainen viini maksaa, eli ne 6e pullot kannattaa jättää ihan suosiolla sinne alkoon.
[/quote]
Suosittelen kokeilemaan espanjalaista: La Miranda de Secastilla
Taisi voittaa vuoden viini-kisassakin jonkun sijan
Ranskalainen viini on tähän asti ollut kuraa, onneksi löysin HobNobin ja tämän:
Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret. Muut ranskalaiset on jäänyt juomatta
kokeilin joku aika sitten Campari bitter 18e. 21promilleä, Italialainen yrttijuoma vai mikä, mutta tykkään nyt siitä paljon. hyvin jääkaapissa seisoneena muutaman jääpalan kanssa lasi Camparia on uusi lempidrinkkini. maku on miedon makea mutta kuitenkin kirpeä, eli ei siis makea. en ikinä kokeillut mitään vastaavaa. hyvin raikas ja eksoottinen.
Chileläiset tai Etelä-Afrikkalaiset viinit hyviä, itse tykkään Criansa viineistä, se on nuori viini, on Criansa ja Reserva riippumatta rypäleestä, nuori ja kypsyneempi viini. maistoin viimeksi Espanjalaista Criansa viiniä en muista rypäleen nimeä enkä viinin nimeä hinta oli jotain 9e.
Kysytään punaviiniehdotuksia ja joku ehdottaa camparia? :D
[quote author="Vierailija" time="13.06.2013 klo 13:50"]
Kysytään punaviiniehdotuksia ja joku ehdottaa camparia? :D
[/quote]
No onhan se punainen, ja sisältää alhoholia!
ehdotin siksi että sitähän käytetään aperitivinä, ennen ruokaa herättämään makuaistia, tai näin ainakin kuulin:)
mä ehdotin Camparia sekä tota Criansaa. tuli mieleen myös että voihan lihan kanssa juoda myösvalkoviiniä? jossain tv ohjelmassa siitä oli, että voi valjoistakin yhtä hyvin?
joku hapokas valkoviini voisi olla myös lihankin kanssa.
[quote author="Vierailija" time="13.06.2013 klo 13:04"]
Chileläinen Leyda (tai Layda, en muista varmaksi)
[/quote] Tarkistin vielä, eli Leyda Las Brisas Pinot Noir.
Alkon myyjät ovat todella ammattitaitoisia. Kuvaile ateria, millaisista viineistä pidät, ja saat varmasti sopivan viinisuosituksen.