Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vegaaniset margariinit..

Vierailija
24.05.2013 |

Onko sunnuntai laktoositon margariini vegaanista? Entä keltainen keiju? http://www.vegaanituotteet.net/perusruuat/margariinit

Tuon sivun mukaan olisi, mutta monessa paikassa on että vain tumman sininen keiju olisi. Mulla pitäisi tehdä vegaanille(kin) sopivia leivonnaisia. 

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi et voi käyttää tummansinistä Keijua? Mä käytän aina sitä, tytär on vegaani.

Vierailija
2/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuo pakkaukset ovat kätevämpiä. Tuoteselosteen mukaan keiju-leivontamargariinissa on samaa D2-vitamiinia kuin tummansinisessä. Minulla on käsitys, että D-vitamiinin eläinperäisyys sulkee jotkut margariinit pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä siis on tuon leivontakeijun ainesosat:

Kasvirasvat (palmu, kookos), rypsiöljy (30 %), vesi, suola (0,4 %), emulgointiaineet (auringonkukkalesitiini, E471), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni

Ja tässä tummansinisen

Rypsiöljy (44%), vesi, kasvirasvat, camelinaöljy (2%), emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7%), happamuudensäätöaineet (natriumbikarbonaatti, sitruunahappo), aromit, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

Eli mikä se on se ainesosa, mikä ei ole vegaaninen tuossa keltaisessa leivontamargariinissa?

 

Vierailija
4/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tuo leivontakeiju on vegaanista nykyään! Vähän aikaa sitten ei ollut muita vegaanisia margariineja kuin sininen keiju, joten siksi useimmista paikoista löytyy tieto vain siitä. Nykyään on muitakin.

Tuo vegaanituotteet-sivu tuntuu aika hyvin ajantasalla pidetyltä, joten itse luotan sen tietoihin.

Vierailija
5/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.05.2013 klo 09:04"]

Kyllä tuo leivontakeiju on vegaanista nykyään! Vähän aikaa sitten ei ollut muita vegaanisia margariineja kuin sininen keiju, joten siksi useimmista paikoista löytyy tieto vain siitä. Nykyään on muitakin.

Tuo vegaanituotteet-sivu tuntuu aika hyvin ajantasalla pidetyltä, joten itse luotan sen tietoihin.

[/quote]

KIITOS isoilla kirjaimilla!

 

Vierailija
6/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä jatkokysymys: Miten onnistuisi vegaanin voileipäkakku ilman soijaa? Voisin itsekin syödä sitä, mutta olen soijalle tosi allerginen. Jossain ohjeessa oli kauramaitoa, mutta miehellä on mennyt niistä tuotteista vatsa sekaisin. Ajattelin, että jos laittaisi pestoa, onko älytön ajatus? Tai tekisi itse päälle ja väliin jotain kasvistahnaa yleiskoneella ihan peruskasviksista? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan maistanut vegaanista pestoa, joten en tiedä tuoko se parmesaani siihen jotain lisämakua mikä vegaanisessa jäisi puuttumaan. Ei kuitenkaan kuulosta huonolle mutta kannattaa olla varovainen, koska pestossa on aika voimakas maku ja se peittää muut helposti alleen. Entäs riisimaito?

Vierailija
8/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitenkäs hummus tai tahini sinne voileipäkakkuun?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kikherneitä vähän vierastan, mutta tutkin tuon tahitin. Ei ole pakko olla voileipäkakku, mutta jotain vegaanista suolaista juhlaruokaa pitäisi keksiä. Voin syödä itsekin, kaksi vegaania tulossa. Voileipiä ilman voita olisi helppo tehdä, mutta ne ovat vähän tylsiä. Makea on helpompaa kun tekee vaan munattomia/maidottomia - ohjeita on pilvin pimein, ja käyttä vegaanista margariinia. 

Vierailija
10/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tahini on paljon voimakkaamman makuista, eikä se hummuskaan maistu niille kikherneille, kannattaa kokeilla (valmiita purkkeja löytyy kaupasta, ei siis tartte itse alkaa väkertää)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tahini on paljon voimakkaamman makuista, eikä se hummuskaan maistu niille kikherneille, kannattaa kokeilla (valmiita purkkeja löytyy kaupasta, ei siis tartte itse alkaa väkertää)

Vierailija
12/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tahini on paljon voimakkaamman makuista, eikä se hummuskaan maistu niille kikherneille, kannattaa kokeilla (valmiita purkkeja löytyy kaupasta, ei siis tartte itse alkaa väkertää)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäi selventämättä, että vierastan yleensä palkokasveja, kun osa ei käy itselle eli en niinkän maun takia. Soijan lisäksi on ainakin pähkinät pois omasta ruokavaliostani. En ole näille hengenvaarallisesti allerginen, mutta tulen tosi kipeäksi. Tavallinen herne aiheuttaa oireita myös, mutta ei niin pahoja kuin soija. 

Vierailija
14/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakko myöntää, etä kyllä saisi olla todella tärkeä ystävä, että hänen vuokseen alkaisin vääntää jotain vegaanista moisella vaivalla! Teen kyllä mielelläni lihatonta, mutta en tosiaan vaivautuisi jättämään maitotuotteita pois "huvin vuoksi". Allergiat on asia erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkäätkö majoneesista? x-tra majoneesi on vegaanista eikä siinä muistaakseni ole ollenkaan soijaa, tuota jotkut vegaanit käyttävät voileipäkakkuihin.

Sit Tartex-kasvistahnoja käyttävät monet myös voileipäkakussa.

Vierailija
16/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.05.2013 klo 11:48"]

Pakko myöntää, etä kyllä saisi olla todella tärkeä ystävä, että hänen vuokseen alkaisin vääntää jotain vegaanista moisella vaivalla! Teen kyllä mielelläni lihatonta, mutta en tosiaan vaivautuisi jättämään maitotuotteita pois "huvin vuoksi". Allergiat on asia erikseen.

[/quote]

Onko se vaiva sitten allergiselle laitettaessa jotenkin oleellisesti pienempi, jos vertaa vaikka vegaaniin tai muslimiin, joka aatteellisista syistä ei halua jotain syödä?

Vierailija
17/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa mutta tosiaan, kun googletin tartexin, hoksasin, että menenkin luontaistuotekaupasta kysymään! Siellä ehkä tiedetään. Juhlakalu tunteekin  vegaanin (ei tule meille luultavasti, ei ole niin hyvä tuttu), joka on luontaistuotekaupan pitäjän lähiomainen. 

Aloittajalle on jonkinlainen kunnia-asia, että kaikki saavat mahansa täyteen. Se häiritsee, kun ei tiedä mitä muita rajoitteita vähän vieraammilla on. 

Vierailija
18/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei minusta tästä vaivaa ole, minusta on kiva kokeilla ja tykkään kasvisruuasta itsekin, vaikka itse en vegaani olekaan. Netissä vaan on tullut tässä jo eilisillasta asti pyörittyä (nukuin sentään yöllä) etsimässä sopivia reseptejä ja täälläkin käyn vähän väliä katsomassa, onko joku jotain vastaillut. 

Vierailija
19/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan noita leivontamargariineja ollut iät ja ajat maidottomia ja vegaaneja. Ne eivät ole levitemargariineja, maistuvat leivän päällä pahalta. Nykyään on kyllä muitakin maidottomia ja vegaanisia levitemargariineja sinisen keijun lisäksi.

Vierailija
20/21 |
25.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös emulgointianeet yleensä ole eläinperäisiä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kaksi