Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

tupaantuliaisten tarjoilut loppukesästä

Vierailija
07.06.2013 |

pidämme tuparit n. 20 henkilölle. Mietin tässä menua. Kaksi vaihtoehtoa: joko ihan normaalit ruuat, tai sitten sellaisia sormin syötäviä coctail-paloja tms. Haasteena on se, että ruokapöytätilaa ei ole 20:lle jos sattuu satamaan, ja ulkopöytiä ei voi käyttää. Silloin pitäisi olla kai sitten niitä käsin syötäviä, niin ei tarvitse välttämättä istuvillaan syödä.

Ajattelin suunnitella varmuuden vuoksi kaksi menua, ja katsoa sitten säätä. Lisäksi tarjottavien pitäisi olla helppoja emännän kannalta (eli ne pitäisi mahdollisimman paljon pystyä esivalmistelemaan etukäteen).

Mitä sinä haluaisit syödä tai suosittelisit tarjottaviksi? Ei mitään superhienoa, mutta ei ihan junttiakaan.

Kiitos avusta!

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Coctail-palat vaatii paljon työtä ja on aikaavieviä. Jos emäntä siis haluaa päästä helpommalla, niin suosittelen ruokaisampaa tarjoilua. Hyödynnä kauden tuotteita. Loppukesästä suppilovahverokeitto tai -piirakka, jokiravut, marjat.. 

Vierailija
2/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuota minäkin pelkään, että ne ovat työläitä ja saako niistä edes "raavaat miehet" vatsaansa täyteen. Kauden tuotteet....hmmm....tiedän, että näin varman olisi "hienoa" toimia, mutta keittoa en halua tarjota ja kyllä ne ravutkin taitaa ihan sotkemiseksi mennä.

Kiitos vinkeistä kuitenkin! Arvostan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä pähkäilen myös tuparitarjottavia. Heinäkuun puolessa välissä olisi tuparit, ja mietin jotain mikä ei heti pilaantuisi pöydässä.

Vierailija
4/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

Vierailija
5/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:33"]

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

[/quote]

Kiitos, tässä olikin kivoja ehdotuksia:)

t. 4

Vierailija
6/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:33"]

Tortilloja. Täytteet on helppo tehdä etukäteen ja suurin osa siis ihan vain esille laittoa. 

Helppoa naposteltavaa esim. pesto-mozzarellaleivät, karjalanpiirakat graavilohella tai sienisalaatilla, salaattipöytä, voileipäpöytä, erilaiset piirakat...

[/quote]

Kiitos, tässä olikin kivoja ehdotuksia:)

t. 4

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee pari salaattia; vihreä ja pastasalaatti, patonkia (valmispatonkeja uuniin ja viipaleiksi), sitten pellillinen jotain piirakkaa/pizzaa, ohuesta rieskasta käärit vaikka tonnikala-tuorejuustoäytteisiä rullia, lisäksi isolla pannulla teet paellaa johon tulee kanaa ja chorizo-makkaraa. Jälkkäriksi laittaisin vaikka ihan vana jätskiä ja mansikoita ja naposteltavaksi pähkinäsekoitusta/sipsejä ym.

Vierailija
8/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on fiksua porukkaa tulossa ja ns. vapaamuotoinen illanvietto, pärjää hyvin vaikka "pöytätilaa" olisi vähemmänkin --> jos vaan tarjottavat kestävät sen, niin ihmiset voivat syödä hieman "vuoronperään".

Tekisin ihan kunnon ruokaa, jos menee siihen että osa joutuu syömään "seisoviltaan" niin aika montaa ruokaa pystyy syömään myös niin että lautanen toisessa kädessä ja haarukoi siitä ruokaa toisella kädellä. Pitää ollan sellaisia että saa heposti suuhun (esim. salaatissa ei isoja lehtiä vaan pienempää palaa) eikä pihviä mitä pitää leikata veitsellä vaan esim. lohta tai pikkulihapullia tmv. joita saa sytyä ilman veistäkin. Samoin monia piirakoita ym. voi syödä ilman veistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap täällä - hyviä vinkkejä, kiitos!

Tunustan vielä: pelkään että tulee kauheesti sotkua. Esim tortillat on vähän sellaista ruokaa.

Nuo piirakat, salaatit, rieskarullat, coctail-piirakat yms. voisi olla yksi vaihtoehtoinen linja.

Jos laitan ns. lämmintä, "parempaa" ruokaa, mitä se voisi olla? Paria erilaista salaattia, perunat ja pääruoka - jotain mitä voi laittaa uuniin?

en halua hikipäässä riehua lieden äärellä, vaan itsekin nauttia antimista.

 

Vierailija
10/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä

 

http://www.olivialehti.fi/jenseninkiusaus/2010/10/perjantairesepti-55-alyttoman-hyva-paella

 

simpukat ja muut äyriäiset voi jättää pois

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku paahtopaisti, mistä sitten voi leikata ohuita viipaleita. Pariisinperunat on mukavia syödä illanistujaisissa. Lainaa jostain vaikka joku parvekepöytä, minkä laitat sisälle ja katat nätillä liinalla, niin saat jo parille kolmelle ihmiselle lisää pöytätilaa. MEillä istuitilan loputtua lakkiaisissa yksi haki keittiöjakkaran ja laittoi lautasen kirjahyllyyn, hyvin meni. 

Vierailija
12/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No onko kinkkukiusaus ja janssoninkiusaus ihan out? kyselee sivullinen, joka miettii samaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 18:48"]

Tämä

 

http://www.olivialehti.fi/jenseninkiusaus/2010/10/perjantairesepti-55-alyttoman-hyva-paella

 

simpukat ja muut äyriäiset voi jättää pois

[/quote]

 

Mä nyt vielä tyrkytän tätä, on hemmetin hyvä ja helppo tehdä. Toinen mitä voisit kokeilla on graavilohilasagne, voi tehdä edellispäivänä muuten valmiiksi ja tyrkätä enne juhlia uuniin. Pitäisi saada massu täyteen.

Onko teillä mahdollsuutta grillaukseen? Sen voisi hoitaa mies samalla kun seurustelee vieraiden kanssa, lisukkeeksi vain salaatteja ym.

Vierailija
14/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos :) täytyy harkita. Uunissa tehtävä olisi kyllä ykkösvaihtoehto. Ei se grillauskaan oikein nappaa, jos 20 vierasta, on siinä aika käryyttäminen.

Onko tavallinen lasagne ihan juntti?

Oisko kellään mitään hyvää ohjetta, "koeteltua", broilerista uunissa? Tarkoitan paloja, ei kokonaista. Jos siihen kylkeen sit vaikka perunagratiini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
07.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.maku.fi/resepti/graavilohilasagne#axzz2VYDWe5YX

 

Tuossa on tuon ohje

 

Miyten olisi broilerin täytetyt rintafileet uunissa kasvipedillä? Täytteitä voisi laittaa erilaisia: sinihomejuustoa, meetvurstia, savuporoa, yrttejä, tuorejuustoa, aurinkokuivattua tomaattia. Ympärille pekoni, nopea ruskistus pannulla ja uuniin.

 

Olen myös tehnyt perunasta, bataatista, porkkanasta, sipulista ym. sellaisen uuniversion, jossa nuo suikaloidaan, sekaan mausteet ja ruokakerma/kerma ja uuniin. On tosi hyvää kalan ja kanan/lihan lisukkeena

 

Vierailija
16/17 |
08.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

nosto. Lisää vinkkejä.

Vierailija
17/17 |
08.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

up