Punaviini lammaspadassa ja lapset
Reseptissä sanotaan että lammaspalat peitetään punaviinillä ja sitten haudutetaan uunissa. Kiehuuko tässä alkoholi kokonaan pois? Voiko tarjota lapsille?
Kommentit (6)
Meillä on aina käytetty lihapadoissa olutta tai viiniä ja kyllä se kiehuu sen muutaman tunnin aikana 100% pois. Muutenhan Ranska, Espanja ja Italia olisi täynnä alkoholin vammauttamia lapsia.
Ei kemistin mielestä aivan täysin, mutta niin "täysin" kuitenkin että uskaltaa tarjota lapsille.
Eihän sen tarvitse kuin kiehahtaa. Ei kestä tunteja. Meillä on ihan tavallisessa jauhelihakastikkeessakin aina punaviiniä.
Toinen kysymys on, maistuuko punaviiniruoka lapsille? Erillinen punaviinikastike on siinä mielessä helpompi, että lapsi ottaa jos ottaa, ja jos ei tykkää niin ei ota tai maistaa vain.
[quote author="Vierailija" time="28.03.2013 klo 08:48"]
Eihän sen tarvitse kuin kiehahtaa. Ei kestä tunteja. Meillä on ihan tavallisessa jauhelihakastikkeessakin aina punaviiniä.
[/quote]
Lammas yms lihapadan hautumiseen menee kyllä tunteja. Ei siis sen viinin takia.
Kyllä kiehuu.