Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko täällä ketään, jolle nopeat hiilarit eivät aiheuta mitään oireita?

Vierailija
13.08.2012 |

Pystyt vetämään pastaruokia ja vaaleaa leipää, mutta siitä ei seuraa väsymystä, turvonnutta mahaa ja painonnousua.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
13.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siellä voi olla pari.

Vierailija
2/15 |
13.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun syön liikaa karkkia :(



Mutta siis mitään noita muita kuvailemiasi oireita ei tule ja lihominenkin johtuu kaloreista eikä hiilareista sinänsä.



Pieni (tai iso) sokeriannos pitää vaan mielen virkeänä eikä siitä ainakaan mulle mitään huonoa oloa tule :)



Olen myös kokeillut karppaamista n. kuukauden ajan, mutta olo oli koko ajan niin hirveä että otin äkkiä nopeatkin hiilarit taas kunnolla ruokavalioon mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
13.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ei mulle pasta tai leipä aiheuta mitään, mutta jos ei syö päivällä muuta kuin karkkia tai leivoksia, niin tulee huono olo ja kamala jano.

Vierailija
4/15 |
13.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin syödä ihan mitä vaan. Ja syönkin :)



Olen kyllä sitä mieltä, että suurin osa mammoista kuvittelee nää hiilarioireet päässään...

Vierailija
5/15 |
13.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai aiheuttaa jos syön kilon karkkia.

Vierailija
6/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön paljon pastaa ja leipääkin päivittäin pari viipaletta, aina vaaleana. Voin oikein hyvin eikä ole ylipainoa, väsymystä, mahaturvotusta tai mitään muita vaivoja.



Eiköhän useimmat ole sellaisia joille ne eivät aiheuta oireita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väsynyt olo tulee, jos syön paljon lihaa, painonnousu ja turvotus, jos syön liikaa mitä tahansa ruokaa.



Sopivan kokoisesta pasta-annoksesta tulee yleensä hyvä ja kylläinen olo. Vaalea leipaa ei syödä koska tumma maistuu paremmalta.

Vierailija
8/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulee kyllä väsymystä, mutta en tiedä tulisiko se ylipäätään esim. lounasaikaan tuhdisti syömisestä.



Turvotusta ei tule muuta kuin jos teen hiilaritankkausta ennen juoksutapahtumaa. Silloin syön tosi paljon hiilaria, joka sitoo nestettä, joten siinä voi parikin kiloa paino nousta.



Lihomista en usko hiilarien aiheuttavan jos ei yli kulutuksen syö. Toki jotakin karkkia tai pastaa on helpompi syödä yli kulutuksen kuin vaikka kesäkurpitsaa :P



Paljosta sokerista tuntuu tulevan hiukan "kierroksia", ts. sokerihumalaa.



Eikä vatsa toimi kovin hyvin jos syö vain jotain pastaa, pullaa ja kakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

liika huono hiilari aiheuttaa väsyneen olon, liika liha & rasva aiheuttaa raskaan olon vatsaan, niinkuin siellä olisi iso kivi sulamassa.

Vierailija
10/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mä kyllä syökään esim. kymmentä perunaa kerralla, vaan 1-2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasya on hidas hiilari.

Totta, valkoisenkin pastan glykeeminen indeksi on varsin alhainen varsinkin jos sen keittää al denteksi eikä lötköksi.

Muutenkin tuo yksioikoinen nopeista hiilareista puhuminen ja niiden välttely on turhan yksinkertaistettua asiaa. Nopeiden hiilarien haitat kun esiintyvät lähinnä vain, jos syödään *pelkästään* nopeaa hiilaria aterialla. Jos vetää irtokarkkipussin, joo kyllä nousee insuliinit ja voi tulla jälkeenpäin nälkä uudestaan kun sokeri romahtaa jne.

Mutta kun syödään aterioita, se mikä ratkaisee on koko ateriakokonaisuuden verensokerivaikutus. Esimerkiksi rasva ja happamat aineet (sitruunamehu, etikka, viini) hidastavat verensokerin nousua, eli se valkoinen vehnäleipä aterilla jolla on myös sitruunamehua salaatissa kastikkeena ja/tai vieressä lasi viiniä, ja jossa on myös rasvaa, ei nostakaan verensokeria dramaattisesti eikä aiheuta siis tyypillisiä nopean hiilarin haittoja edes näille haitoille herkillä ihmisillä.

Vierailija
12/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikä kenellekään tuntemalleni ihmiselle.



Taitavat olla nuo "hiilarioireet" ihan vaan state of mind, tai sitten vaihtoehtoisesti näistä kärsivät vetävät sipsipussin kerralla. Kyllä siitä tietysti ketä tahansa alkaa turvottaa ja pitkällä aikavälillä painokin varmasti nousee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että tuollaiset oireet olisivat useimpien kohdalla keksittyjä. Itsellä hiilaripitoinen ruoka huonontaa ihan selkeästi ihoa (finnejä ja talvella atopiaa), enkä oikein jaksa uskoa, että olisin ainoa maailmassa. Kyse on kai siitä, että eri ihmisillä hiilarit vaikuttavat eri tavalla insuliinitasoihin ja toiset ovat myös herkempiä insuliinitasojen nousulle.

Vierailija
14/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikä kenellekään tuntemalleni ihmiselle.

Taitavat olla nuo "hiilarioireet" ihan vaan state of mind, tai sitten vaihtoehtoisesti näistä kärsivät vetävät sipsipussin kerralla. Kyllä siitä tietysti ketä tahansa alkaa turvottaa ja pitkällä aikavälillä painokin varmasti nousee.

Uskon että on tosi harvinaista. Perusteluna voi käyttää vaikka samaa kuin mitä joku mainitsi tuolla: "Ranska ja Italia". Niissä syödään huonoa hiilaria minkä keritään eikä siellä ihmisille hiilarit mitään oireita juuri kellekään aiheuta, jos ei sitten ole keliaakikko.

Tosin noissa maissa hiilareita syödään useimmiten osana ateriaa, jolla on noita hiilarin imeytymistä hidastavia muita ruoka-aineita, eikä ole niin paljon tapana vetää pelkkiä hiilareita ateriana, esim. pelkkää voileipää tai pelkkää suklaata (suklaakin on usein jälkiruoka aterialle).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle tulee ap:n kuvailemia oireita vaan vljasta. Perunaa, riisiä ja silkkaa sokeria pystyn kyllä syömään, mutta en mitään missä on viljoja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi yhdeksän