Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Miksi Runebergin tortut on niin pirun kalliita? Onko ne kalliita/vaikeita tehdä itse?
Kommentit (2)
laitan taikinan paperisiin muffinssivuokiin ei tarvitse voidella ja kaikki karvasmantelit ja punssit jätän pois JA HYVIÄ TULEE
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Ne ei tod ole vaikeita tehdä. Ja siihen tulee punssia kostukkeeksi.
Runebergintortut
1,5 dl fariinisokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 dl jauhettuja manteleita
1 dl piparimuruja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutukseen:
1 dl vettä
1 dl punssia
koristeluun:
1,5 dl vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan seosta vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä ennen kuin kumoat ne vuoista. Kostuta tortut vesi-punssiseoksella. Tee vadelmahillosta tortun päälle hillosilmä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute. Pursota kuorrutetta hillosilmän ympärille.