Miten tehdään todella hyvä kalakeitto?
Haluaisin tarjota vieraille sellaista, mutta en osaa mielestäni tehdä tarpeeksi hyvää. Miten sen teet, jos olet kalasoppamestari?
Kommentit (3)
Annetaan sitten perunoiden ja porkkanoiden kypsyä melkein kypsiksi. Lorautetaan kermaa joukkoon ja kalapalat kuutioina. Sekoitetaan tosi varovasti, niin että kala menee keiton joukkoon. Kuumennetaan vain sen verran, että juuri kiehuu ja laitetaan levy pois päältä. Annetaan seistä 15 min.
keitetään ensin kypsiksi suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä (lohi lisätään keittoon myöhemmin kuin muut aineet). Sen jälkeen keittoon lisätään noin 1 dl kuohukermaa (sitä saa myös laktoosittomana ja HYLAna) ja kiehautetaan.
Voit pyytää jo kalatiskillä poistamaan lohifileestä nahkan (se toki punnitaan hintaa määrättäessä). Näin file on helpompi paloitella.
En suosittele pakastettuja lohikuutioita. Niistä osa maistuu todella pahoilta. Tuoreesta kalasta tulee paljon parempaa keittoa.
Hyvää tulee!
ja lohesta.