Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kalaruokia aloittelijalle

Vierailija
01.05.2012 |

Kertokaas parhaimmat kalaruokaohjeenne!



Hakusessa siis on ohjeita, joita on helppo tehdä.

Haluaisin lisätä kalaa ruokavalioomme, mutta en oikeastaan osaa tehdä muuta kuin paistettuja silakoita.



Eli helppoja ohjeita!

Ja kertokaa samalla, millasena kala pitää ostaa, ettei tarvitse käsitellä sitä pahemmin.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joten uunilohi on usein meidän listalla :D



Lätkäisen siis lohifileen astiaan, päälle vähän suolaa. Sitten pilkottua tuoretta basilikaa ja sen päälle vuohenjuustorinkuloita joiden päälle valutan hunajaa. Aivan tajuttoman hyvää meistä.



Vierailija
2/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohifile vuokaan, päälle esim niitä creme bonjour tuorejuustojuttuja ja katkarapuja.



Paistettu kuha: kuhafileitä, pyörittele korppujauho-aromisuolaseoksessa ja paista voissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinnalle suolaa, valkosipulisuolaa, oreganoa, sitruunapippuria (ja tilliä, itse en tillistä piittaa). Annetaan maustua jääkaapissa jos on aikaa. Lisätään vuokaan purkki kermaa. Kypsennetään jotain 40 minsaa 200 asteteessa, sitten lisätään päälle katkarapuja ja kypsennetään vielä 5 minuuttia.

Vierailija
4/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta valmiita fileitä, pyyhi talouspaperilla, päälle sitruunamehua, suolaa, valkopippuria, ehkä valkosipulia, sitten uuniin. 200 astetta, n. 40 min, kalan paksuuden mukaan.

Vierailija
5/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset


Siikaa fenkolin ja sellerin kanssa



Nahattomia siikafileitä

2-3 varsisellerinvartta

1 fenkoli

1 sitruunan mehu

( tilkka valkoviiniä)

Oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria



Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä kalafileet folion päälle. Leikkaa selleri ja fenkoli erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet kalojen päälle. Purista päälle sitruunamehu, lisää hieman viiniä, öljyä, suolaa ja pippuria. Paista uunissa 6-8 minuuttia. Selleri ja fenkoli saavat jäädä rapeiksi. Tarjoa foliosta tai siirrä tarjoiluastiaan.



Lohifileet tomaattikastikkeessa



2 rkl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

2 tlk tomaattimurskaa

2 rkl tuoreita silputtua timjaminlehtiä

4 lohifileen palaa, paino noin 180 g per kpl

Suolaa, mustapippuria



Kuullota valkosipulia hetki öljyssä. Kaada pannulle tomaattimurska ja lisää timjami, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.



Laita lohipalat kastikkeen joukkoon, peitä kannella ja kypsennä noin 4 min molemmilta puolilta. Vettä voi lisätä hieman jos kastike on liian paksua. Nosta lohipalat pannulta ja asettele tarjoilulautaselle. Lusikoi kastike lohen päälle ja tarjoile.

Vierailija
6/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on helppo jos pyydät kalan palvelutiskistä perattuna.



N. 1,5 kg kokonainen siika tai kuha (perattuna noin 750 g)

2 punasipulia

2-3 lehtisellerinvartta

3 isoa tomaattia

2 sitruunan mehu

3 valkosipulinkynttä

Oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Hienonnettua tuoretta basilikaa ja timjamia



Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita perattu kala uunivuokaan. Viipaloi punasipulit ja sellerinvarret ja lohko tomaatit. Laita kasvikset kalan vatsaan ja sen ympärille vuokaan. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja yrtit. Lisää pari tl suolaa ja mustapippuria. Kaada seos kalan päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

500g kalaa (lohta tai mitä tahansa)

ruohosipulia, tilliä

suolaa, sitruunapippuria

vanhaa vaaleaa leipää pala tai pari

kermaa



Laita tehosekoittimeen nahattomat, ruodottomat kalanpalat, leivänpalat ilman kuorta ja mausteet, loraus kermaa. Sekoita kunnes on sekaisin, saa olla vähän rouheampaa.



Paista voissa lettupannulla

Vierailija
8/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paketti seitä

Tomaatti

Purjorinkuloita tai pieni sipuli

Kermaa

Currya

Paprikajauhetta

Valkosipulia

Suolaa maun mukaan



Sei pilkotaan haarukkapaloiksi, tomaatti siivutetaan. Ladotaan uunivuokaan sei, tomaatti ja purjo/sipuli. Mausteet päälle ja pari desiä kermaa lorautetaan päällimmäiseksi.

Paitetaan uunissa 225 asteessa puolisen tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaa kirjolohifilee nahkoineen päivineen 4 cm pätkiin. Sitten ne palat nahkaan asti vielä keskeltä. Nosta veitsellä keskeltä nostaen ne paistinpannulle. Paista voissa ja suolaa ja pippuroi kevyesti. Kala kypsyy nopeasti joten ei tuohon monta minuuttia mene. Käännä ja paista toiseltakin puolelta. Meillä tykätään kun kalan pinta on hiukan rapeaa.

Vierailija
10/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

uunikala on "vaivaton tehdä", mutta siitä tulee helposti vähän tunkkainen. Keitosta ei tule.



Keittoja on erilaisia. On tavallinen suomalainen kalasoppa joko kirkkaaseen tai maidolla "suurustettuun" liemeen. Baljon vain tuoretta tilliä liemeen niin hyvää tulee. On bouillabaise valkoviiniliemeen. On seljanka tomaatti-selleriliemeen. Sekaan kasviksia ja juureksia.



Näiden kanssa on käytännössä mahdoton epäonnistua. Kalana voi käyttää mitä vaan pakasteseistä ja lohesta tai "merinakista" eli kirjolohesta kuhaan ja ahveneen. Itse yhdistän usein paria eri kalaa. Äyriäisiä laitan sekään joskus, joskus en (kyllä sen bouillabaisenkin voi tehdä ilman, jos ei satu huvittamaan). Ohjeita löytyy netistä niin monta, etten tähän viitsi kirjoittaa, mutta näitä kannattaa kyllä kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
01.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan voissa paistettu kuhafilee. Päälle hiukan suolaa ja nam!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kahdeksan