Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Juustot raskauden aikana

Vierailija
24.02.2012 |

Osasiko joku selventää mitä juustoja saa ja mitä ei saa syödä raskaana ollessa?



Voiko pehmeitä juustoja syödä, jos ne on valmistettu pastöroidusta maidosta? Esimerkiksi voiko syödä pastöroidusta maidosta valmistettua vuohenjuustoa?



Entäs kovat juustot, jossa käsittääkseni listeriaa ei pitäisi olla? Jos on pastöroimattomasta maidosta valmistettua kovaa juustoa, kuten esimerkiksi parmesaania, niin saako sitä syödä?



Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
24.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorejuustoissa ym. sillä pastöroinnilla on väliä. Kovat (=pitkään kypsytetyt) juustot eivät ole listeriäriskissä. Pehmeätkin juustot kunnolla kypsennettyinä käy.

Vierailija
2/5 |
24.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

myös Aurajuustoa. Suomessa tehdyt juustot on tehty pastöroidusta maidosta. Ja jos kuumassa ruoassa on mitä tahansa juustoa, sitä voi syödä, listeria kun kuolee kuumennettaessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
24.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

-graavia lohta

-auraa

-vuohenjuustoa

-bon joureja



Että sillä lailla.

Vierailija
4/5 |
24.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on riski. Söin sitä toki itsekin raskausaikana pieniä määriä. Nuo juustot mitä hän luetteli, on kaikki pastöroituja.

Vierailija
5/5 |
24.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on riski. Söin sitä toki itsekin raskausaikana pieniä määriä. Nuo juustot mitä hän luetteli, on kaikki pastöroituja.


suositellaan välttämään vain vakuumipakattuna. Esim. itse graavattua voi hyvin syödä.

(Listerian kannalta syödyllä määrällä ei käytännössä ole merkitystä, sillä ei listerialta välty, jos kontaminoitua kalaa syö "vain pieniä määriä".)