Kuinka teet kinkkukiusauksen? Apua kaivataan.
Kommentit (10)
Lisää vuokaan kolmessa kerroksessa, kahteen välikerrokseen pilkottua kinkkua (200-300 g). 2 prk Flora Ruokakermaa, mausta suolalla ja valkopippurilla. 225 asteeseen 40 min.
kuin edellinen, paitsi että purjoa mukaan.
Eli ihan siis kuorit ja suikaloit perunat, suikaloit kinkun, laitat kerroksittan vuokaan. Mä yleensä laitan 175 astetta uuniin, pidän tunnin-puoltoista. Kansi päälle niin ei kuivu.
itse luen kinkkukiusauksen ns. helppohin ruokiin, jotka tehdään nopeasti silloin kun on saatava jotain nopeasti ja helposti. Menen siis tämän ruoan suhteen jokseenkin siitä, mistä aita on matalin; perunaspulisekoitusta vuokaan, valmiita kinkkusuikaleita pussista päälle, sitten taas perunasipulisekoitusta. Sitten pari purkkia joko tavallista kuohukermaa tai jotain makuruokakermoja. Joskus laitan aurajuustoa väliin. Nam!
perunasipulisuikaleita
palvikinkkua palana, jonka kuutioin
paprikaa kuutioina
purjoa
persiljaa
suolaa ja mustapippuria
ruokakermaa, savukipparikerma sopii myös hyvin
kaikki sekaisin ja uunissa n. 50 min
Vihannekset sopivat kinkkukiusaukseen mainiosti. Itse laitan joskus ihan he-ma-pa, kasvissuikaleita tai herkkusieniä.
ja lisään kasviksetkin valmiina pakastepussista, eli suikalekasvikset/tai -juurekset nimisiä pusseja 1-2/ iso perunasipulisekoitus.
Ja kinkku ehdottomasti palvia, että tulee savun maku.
Vai ehtiikö ne valmistua tuossa noin tunnissa, jääkö ne koviksi?
Yleensä teen itse ihan simppelin: perunasipulisekoitusta, kinkkua ja ruokakermaa sekä suolaa. Parempaa kyllä tulee, jos suikaloi perunat itse mutta aina ei jaksa. Mutta mitäs jos nyt käyttäis tommosia raakoja marinoituja lihoja, voiko niitä käyttää?
t. toinen joka meinaa tänään tehdä kinkkukiusausta
käyttäny marinoituja lihoja, ja kanoja, mutta paistan ne ensin kypsäksi nopeasti pannulla.
voideltuun vuokaan, kerma ja mausteet perään ja uuniin. Missä tarvit apua?