G: Mitä teet margariinirasian metalliselle "välikannelle"
Olen nähnyt kahdenlaisia tapoja.
Itse poistan metallisen välikannen kokonaan ja heitän roskiin, kun avaan margariinipaketin ensimmäisen kerran.
Monet kuitenkin jättävät välikannen paikalleen ja rullaavat sitä vain vähän auki ja koukkivat margariinia sitten veitsellä sieltä pienestä raosta.
Itse tykkään vedellä veitsellä sitä margariinia ihan koko paketin pituudelta.
Kommentit (34)
Ei se metallilärpäke siinä mitään hapettumiselta suojaa. Kun se on kerran repäisty auki, sillä ei ole enää mitään merkitystä hapettumisen kanssa. Niin tiiviisti et sitä kiinni saa että siitä olisi jotain apua. Sori nyt vaan.
mä otan nykyään pois, mutta mies taitaa jättää sen puoliksi siihen päälle.. riippuu siis kumpi avaa uuden rasian (en revi irti jo avatusta).
Joskus muistan et jaksoin jopa leikellä saksilla kolot siihen muoviseenkin kanteen (niin että mahtui voiveitsi törröttämään sieltä) ja sitä sai pidettyä siinä päällä. Kyllähän se suoraan ilman kanssa kosketuksissa oleva osa rasvasta ainakin muuttuu sellaseksi kellertävämmäksi, vaikka ei kai se mitenkään haitallista ole.
otan kokonaan irti ja heitän roskiin.
kaikkeen mäkin viitsin vastata...
Jos sattuu käsillä olemaan joku lasinen vuoka joka kaipaa voitelua ennen ruoan laittamista siihen, saatan pyöräyttää foliota siinä.
Otan ehjänä pois, pesen ja säästän. Lasten kanssa askarrelaan niistä kaikenlaista, kuten jouluksi enkeleitä kuuseen
Avataan sitä mukaa kun markariinia kuluu. Ja taitetaan se ylimenevä osa läpyskää markariinin suojaksi sinne rasian sisälle ja painellaan reunat tiiviiksi
jättävät kannen paikoilleen. Eivätkä ne ole saaneet vaikutteita toisiltaan :)
Olen ihmetellyt miksi, mutta en ole jotenkin saanut kysyttyä.
Kertokaas te, jotka jätätte kannen paikalleen, että miksi se pitää jättää? Onko siinä jokin hygienia-/ hyvänäsäilymis- tms. asia taustalla?
Toisesta päädystä kiinni, ja siinä kait se lerputtaa, kunnes tarvii voidella uunivuoka, jolloin käytän sitä.
Enkä tosiaan vetele margariinia sotkien koko rasiaa, vaan päädystä, saatan leipoakin samalla margariinilla, joten on hyvä arvioida määrää, kun on koskematon toinen pää.
Etoo se tapa että avataan vähän kerrallaan. Yäk. Se läppä on aina ihan voissa ja repaleinen ja se reikä... yök. Ei siihen ole edes mitään perusteluja.
Rullaan oivariinin välikantta sitä mukaa, kun levitettä kuluu. Tykkään raikkaan makuisesta oivariinista ja en halua sen hapettuvan yhtään enempää kuin pakko. Levite maistuu minusta näin paremmalta ja pysyy myös kylmempänä, kun hapettuvaa pinta-alaa on vähemmän ja välikansi sitoo kylmää. En tykkää lämmenneestä levitteestä. Näin levite säilyy myös siistin näköisenä.
Lisäksi käytän välikantta esim. vuokien voiteluun.
Tässä siis perustelut miksi itse teen näin. En kaipaa arvosteluja enkä neuvoja siitä miksi pitäisi tehdä toisin. En myöskään puutu toisten perheiden tapoihin. ;-D
Etoo se tapa että avataan vähän kerrallaan. Yäk. Se läppä on aina ihan voissa ja repaleinen ja se reikä... yök. Ei siihen ole edes mitään perusteluja.
se ole sen enemmän rasvassa tai repaleinen lopussakaan.
t. Se joka ei kiirehdi sen poistamisella..
paikalleen ja sitten rullata sitä. Olen ajatellut että on hygieenisempää. Nyt viime viikolla kävi niin, että se metallikansi hieman rikkoutui ja lärpätti sitten aina inhottavasti, joten tempaisin sen pois ja heitin roskiin.Tänä aamuna kun otin rasina jääkaapista ja avasin kannen, niin sormeni upposi suoraan siihen rasvaan. Ehkäpä en otakaan sitä metallipaperia pois seuraavalla kerralla.
Sekoitan margariinin itse voista ja rypsiöljystä
Teen kummallakin taval sen mukaa mitä huvittaa.
En ole tapojeni orja.
tietokonenörtit ja vieraiden valloittajakansojen agitantit pääse tarkkailemaan meidän ajatuksia.
Emme yleensä käytä edes margariinirasiaa, jossa olisi metallikantta, mutta tuo on minusta huolestuttavaa, jos sinä moinen on ja sen laittaa roskikseen. Opettele pistämään nyt ainakin metallinkeräykseen.
Ideahan tuohon kannen jättämiseen on se, että rasva härskiintyy, kun se on kosketuksissa ilman kanssa. Jos paketin käyttää suht nopeasti, niin tällä ei ole merkitystä. Itse jätin sen välikannen yleensä siihen päälle kakkosasunnollamme, jossa margariinirasia kesti näin pidempään. Sen sijaan kotona sen voi heittää kierrätykseen ihan hyvinkin, kun ei tuollainen rasia kauaa kestä nelihenkisessä perheessä, jossa leipää syödään.
sitten käytän siitä raosta margariinia, ei siis missään nimessä koko paketin leveydeltä vaan syvyyssuunnassa pohjaan asti ensin. Tuntuu kivemmalta että siellä on vielä sellaista koskematonta margariinia toisessa päässä. :D Sitten kun alkaa olla vähemmän kuin puolet jäljellä repäisen kannen pois kokonaan.
En ole miettinyt syytä syvällisemmin, mutta osittain varmaan kotona opittu tapa ja osittain hygieniajuttu, ei tartu turhaan rasvaa kanteen.
Yksi ystäväni, joka on neitsyt horoskoopiltaan ja pedantti kuin mikä, neuvoi mua ottamaan margariinia niin, ettei tule koloja. Pitää vaan kauniisti vetää rasiasta sitä levitettä, niin että pinta pysyy silosena...!!!!!!! Me oltiin silloin parikymppisiä, joten luulen että lasten syntymä on hieman häntäkin opettanut relaamaan.
Mä vetäsen sen kannen heti pois, otan veitsellä siihennjääneen oivariinin ja heitän kannen sekajätteeseen. Pitänee alkaa heittää metallinkeräykseen, en vaan jaksais sitä alkaa pesemään ja kuivattelemaan.