Miten tehdään capucchinoa ja latte macchiatoa?
Onko joku töissä kahvilassa tms ja osaa neuvoa?
Kapselikoneet on niin kalliita etten varmaan raaski ostaa. Ja kapselit vieläkin kalliimpia ajan kanssa.
Eikö ne kahvit koostu kuitenkin vain kahvista, maidosta ja sokerista?
Minulla on suodatinkeitin ja sellainen metallinvärinen keitin mikä laitetaan liedelle. En osaa kyllä käyttää sitä.
Voiko noilla välineillä tehdä capucchinoa ja latte macchiatoa? Millaista kahvia pitäisi ostaa?
Kommentit (55)
nyt on tullut niin monenlaista neuvoa 1/10 - 1/3. :)
En ole pitkään aikaan tehnytkään maitovaahtoa. *kippis* :D
Täytyy katsoa Stockalla joku päivä mutta ihan lähellä sellaisia ei ole. Joten kestää. Ajattelin kokeilla huomenna vaikka että monta desiä vettä siihen vesi-osaan menee, jos jollain täällä on samanlainen pannu ja tietää monen hengen se oma on.
Minusta tuo minun on ihan pikku pannu, mutta en tiedä. Se kahvi oli kuitenkin liian voimakasta. Tai siis liikaa!t. av-mamma
Mulla on Bialettin 3 kupin pannu http://www.kokkiman.com/shop/haku/prod__3519_Bialetti%203%20Moka%20Expr…
ja siihen menee vettä 1 dl viivaan asti.
Espresso:
Lyhyt, voimakas juoma. Kaikkien erikoiskahvijuomien perusta.
Tilavuus 25–35 ml. Tarjoillaan espressokupista.
http://www.espressomaailma.fi/reseptit
35 ml x 3 = 105 ml
Mutteriin tms? Ja monta kuppia siitä tulee kerralla?
vähän kuin baarimikko shakerilla sekoittelee drinkkejä.
Rasvaton ja laktoositon maito vaahdottuu tosi helposti, samoin UHT-maito.
Tero
että se on cappuccino. Capucchinoa ei ole olemassa. Opetelkaa helvetti kirjoittamaan!!
Kaikkea sitä.. Ettei latteenkaan jonkun mielestä maitovaahtoa?
Latteeen kuuluu maitoa vaahdottaessa tulla aina sen max. 2cm maitovaahtoa.. Tai ettei maitoa vaahdotettaisi ollenkaan?
Latte olisi siinä tapauksessa ice-latte jos maitoa ei vaahdotettaisi :)
Ja jos av-mamman käsitin oikein, hän teki macchiatoa ja valitti että kahvi maistuu voimakkaasti (toki lattejuomiin tehdään tuplaespresso), kun macchiatossa ja lattessa on se ero, että latteen kahvi tulee pohjalle, macchiatoon taas maidon päälle, joten onko ihmekään että kahvi maistuu, kun sitä saat enimmäkseen suuhusi silloin, kun maistat macchiatoa.
Anyway, helppo mitätä tuolla Mutteripannulla keitettynä kahvi niin, että kaadat cappuccinokupin hieman alle puolilleen.
Ja mitä keittimien ja koneiden pesuun tulee, ne pitäisi säännöllisin väliajoin pestä rasvanpoistajalla, myös ne automaattiset koneet.
T: sellaisten maahantuojan lapsenlapsi & laadukkaan kahvilan barista.
En osaa tehdä niitä mutta tässä on sellaisen kannun käyttöohje. Sillä voi näköjään tehdä espressoa. En tiedä voiko muuta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mokkapannu
Luulen että eka pitäisi keittää espressoa sillä metallikoneella. Sitten pitää vaahdottaa maitoa. En tiedä miten paljon. Siihen pitää kai ostaa joku kone ellei sitten sauvasekoittimella saa vaahdotettua tai muulla vatkaajalla, en ole kokeillut.
Sitten pitää kai kaataa lasiin se espresso ja sitten päälle se maitovaahto. Siten se on kai lattea tms. juomaa. En tiedä mutta eipä kuulosta vaikealta! En vaan ymmärrä miksi nähdä vaivaa ja vaahdottaa se maito, miksi ei voi vaan kaataa espresson päälle.
En vaan ymmärrä miksi nähdä vaivaa ja vaahdottaa se maito, miksi ei voi vaan kaataa espresson päälle.
on yhtä hyvä, kuin että miksi kermakakun päälle tuleva kerma pitää vaahdottaa, kun sen voisi vaan kaataa siihen päälle.
Jos kakun päälle kaataa kermaa, se valuu pois.
Jos maitoa kaataa mukiin, se pysyy siellä.
Aika eri asia vai mitä.
Tarvitset keittimen. Espressoa saat sillä pannulla kyllä, mutta maidon vaahdottamiseen tarvitset keitintä. HUOM! maito vaahdotetaan höyryllä ja sauvasekoitin ei todellakaan toimi tässä hommassa. Kauppaan hopihopi.
Jos kakun päälle kaataa kermaa, se valuu pois.
Jos maitoa kaataa mukiin, se pysyy siellä.
Aika eri asia vai mitä.
siis, ettei se vaikuta rakenteen lisäksi makuun?
Ostat espressokahvia kaupasta.
Täytät sen metallikeittimen (mutteripannu) niin, että viivaan asti vettä.
Siihen päälle sen reikäsuodatin, joka myös täyteen espressoa. Ruuvaat kannen kiinni. Laita keitin kuumenneelle levylle neloselle ja keitä kunnes alkaa pihistä ja se yläosa täyttyy valmiista espressosta.
Maidonvaahdotus:
Ikeasta saat 1,50 € pikku vaahdottimen jolla sitten vaahdotat hetkessä kuumennetun maidon.
Kaada maito espresson joukkoon pitkään lattelasiin. Espressoa tulee noin kolmaosa tai maun mukaan vähemmänkin. Paljon sokeria.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30100041/
Ostat espressokahvia kaupasta.
Täytät sen metallikeittimen (mutteripannu) niin, että viivaan asti vettä.
Siihen päälle sen reikäsuodatin, joka myös täyteen espressoa. Ruuvaat kannen kiinni. Laita keitin kuumenneelle levylle neloselle ja keitä kunnes alkaa pihistä ja se yläosa täyttyy valmiista espressosta.Maidonvaahdotus:
Ikeasta saat 1,50 € pikku vaahdottimen jolla sitten vaahdotat hetkessä kuumennetun maidon.
Kaada maito espresson joukkoon pitkään lattelasiin. Espressoa tulee noin kolmaosa tai maun mukaan vähemmänkin. Paljon sokeria.<a href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30100041/" alt="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30100041/">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30100041/</a>
Ei muuta tarvitse kuin ostaa vain tuo maidonvaahdotin, noin halpa värkki tekee maitovaahtoa, vautsi!?? Ja sitten ostan espressoa. Onko se helppo löytää, siinä lukee vaan espressojauhe?
Mä tosin käytän pressopannua enkä tee varsinaista espressoa, mutta mutteripannu on ostoslistalla kunhan kaapissa olevat kahvit on käytetty. Espressokahvi löytyy kahvihyllystä ja siinä lukee mitä se on.
Tuo Ikea maidonvaahdotin on ihan loistava! Maksaa tosiaan alle 2e ja ajaa asiansa erinomaisesti. Muista hankkia siihen patteri!
Ja minä menin kaatamaan ekaan mukiini koko määrän, ei ihme että oli vähän liian vahvaa! Nyt olen huomannut, että tykkään puolesta desistä espressoa ja 150ml maitoa! Vaahdotettuna maidosta tulee isompi määrä, olisikohan ainakin 3 desiä. Olen keittänyt sillä mokkapannulla sen 2 dl espressoa kun ei näköjään voi tehdä pienempää määrää. Ja sitten olen ottanut siitä puoli desiä juomaani ja laittanut loput jääkaappiin! Ei kai siitä ole haittaa? Sitten seuraavaan juomaan olen lämmittänyt vain sitä espressoa jääkaapista :D Näin tekee aito oikea av-mamma koticapucchinoa! Kahvilassa tietenkin hienommin eikä lämmitetä vanhoja espressoja........ Mutta hyvää tuo on lurps!!!!!
t. av-mamma