Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Etelä-Euroopassa asuessani kärsin eniten (mielipide ruoasta)

Vierailija
10.01.2012 |

siitä, ettei juureksia ollut käytännössä koskaan raakana tarjolla. Ei minkäänlaisia raasteita, dippejä, kaalisalaatteja tms. Vain salaatinlehti+tomaattia ym lisukkeita, oliiviöljy lillui merenä salaatin päällä.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli ihanan reheviä ja ihan toista verrattuna suomalaiseen tomaatti+kurkku+2 salaatinlehteä -sekoituksiin.



Minä taas kärsin eniten ns. "normaalin" ruoan puutteesta. Ei ollut kalapuikkoja tai mitään helppoa ruokaa, mitä on suomalaiset kaupat pullollaan.

Vierailija
2/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskassa ongelmana on, että kaikki salaatit uitetaan kitkerässä vinaigrette-kastikkeessa. Tai jos on kasviksia, (usein papuja) ne paistetaan rasvassa. Yök.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskassa ongelmana on, että kaikki salaatit uitetaan kitkerässä vinaigrette-kastikkeessa. Tai jos on kasviksia, (usein papuja) ne paistetaan rasvassa. Yök.

jos siis tarkoitat jotain sellaista viinietikkakastiketta.

- 2

Vierailija
4/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tykkää yhtään jostain juuresraasteista ja kaalisalaateista :P

Vierailija
5/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei koskaan missään salaatteja lainkaan. Jossain voi olla coleslawta :) Suomessa on just loistavat salaatit, tuoreena pilaamatta eikä uitettu rasvassa ja muissa litkuissa.

Vierailija
6/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kait juurekset saa juuri siina muodossa kuin ne itse valmistaa?



Paitsi jos syo ulkona joka paiva. Ma tykkaan valimeren ruokakulttuurista, missaan ei syoda yhta paljon vihanneksia ja hedelmia. Ei ainakaan Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskassa ongelmana on, että kaikki salaatit uitetaan kitkerässä vinaigrette-kastikkeessa. Tai jos on kasviksia, (usein papuja) ne paistetaan rasvassa. Yök.

jos siis tarkoitat jotain sellaista viinietikkakastiketta.

- 2

Kerta tai kaksi menee, mutta kun joka ikinen salaatti maistuu samalle, kun siihen päälle pitää kataa sitä kitkerää ällökkiä. :P Anoppi oikein kypsentää sen salaatin siinä kastikkeessa, siis että lopputuloksena on sellaista etikkalöllöä. Itse tykkään rapeista kasviksista, mutta anopin mielestä rapeus on merkki siitä, että valmistus on jäänyt kesken, eli ruoka on siis epäonnistunut. ;)

Vierailija
8/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ns. suomalaista ruokavaliota. Sitä paitsi, missä kaikkialla muka _raakoja_ juureksia käytetään? Raasteissa, juu, mutta eihän niitäkään koko aikaa syödä, eivätkä nekään missään tapauksessa kuulu suomalaiskansalliseen fine diningiin raakoina.

Suomalaisilla olisi paljon oppimista esimerkiksi italialaisilta kasvisten käytöstä lukuisin eri tavoin!

kait juurekset saa juuri siina muodossa kuin ne itse valmistaa?

Paitsi jos syo ulkona joka paiva. Ma tykkaan valimeren ruokakulttuurista, missaan ei syoda yhta paljon vihanneksia ja hedelmia. Ei ainakaan Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kait juurekset saa juuri siina muodossa kuin ne itse valmistaa?

Paitsi jos syo ulkona joka paiva. Ma tykkaan valimeren ruokakulttuurista, missaan ei syoda yhta paljon vihanneksia ja hedelmia. Ei ainakaan Suomessa.


Mutta Ranskassa ei kasviksilla kauheasti juhlita, jotain Etelä-Ranskan ratatouillea lukuunottamatta. Ja muiden valmistamaa ruokaa pitää syödä, kun töissä on kanttiini, eikä mahdollisuutta omien eväiden syömiseen. Ja tosiaan anopin ruoanlaitto on luku sinällään.

t: se vinaigrette-kastikkeesta valittanut

Vierailija
10/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskassakin etelässä painotus ruokalajeissa on enemmän italialaistyyppinen (ainakin Nizzan seuduilla, joista itselläni on enemmän kokemusta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tykkää yhtään jostain juuresraasteista ja kaalisalaateista :P

Itse rakastan etela-saksalaista Gemischter Salat:ia, jossa on erilaisia salaatteja sekaisin ja lahes aina perunasalaatti, jota EI ole tehty majoneesiin... Ranskalaiset salaatitkin on ok. Porkkana-lantturaaste lautasella on sensijaan yoks...

Vierailija
12/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin eteläisen Italian josta äitini on kotoisin. On muuten melkoinen vegetaristin paratiisikin tuo seutu (hän on kotoisin Basilicatasta). Ei ole tullut mieleen juuresraasteita kaivata kun on taivaallisia muunlaisia kasviksia niin pääruokina kuin lisinäkin. En kyllä tykkää juuresraasteista Suomessakaan, ja oliiviöljyä ja viinietikkaa laitan aina kastikkeeksi kaikkiin salaatteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
10.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin eteläisen Italian josta äitini on kotoisin. On muuten melkoinen vegetaristin paratiisikin tuo seutu (hän on kotoisin Basilicatasta). Ei ole tullut mieleen juuresraasteita kaivata kun on taivaallisia muunlaisia kasviksia niin pääruokina kuin lisinäkin. En kyllä tykkää juuresraasteista Suomessakaan, ja oliiviöljyä ja viinietikkaa laitan aina kastikkeeksi kaikkiin salaatteihin.


Toi italialainen balsamicoetikka + oliiviöljy on ihan eri asia kuin tuo ranskalainen kitkerä vinaigrette. Itse tykkään tuosta italialaisesta tavasta maustaa salaattia ja käytän sitä kotonakin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi neljä