Ontässä ulkomailla elossa yksi asia, jota Suomesta ei löydä
Kunnon rapeakuorinen vehnäleipä tai vehnäsämpylät. Miksi Suomessa syödään niin paskaa leipää? Jotain kuivaa ruislepää päivästä toiseen tai pullamaista sekaleivän känttyä. Ranskanleipä nyt on täysi vitsi..
Kommentit (3)
Ei se ole ollenkaan samanlaista kuin markettien muovipussileivät.
USAssa ja Britanniassa eläneenä olen täysin toista mieltä. Suomessa saa hyvää leipää, jopa marketeista. Ruisleivän lisäksi on paljon erilaisia vaihtoehtoja ja ennenkaikkea kaikki ei maistu epämääräisen makealle (maissisiirappi leivässä, yök) ja kuori on rapea.
Toki jos asuu jossain leipomon yläkerrassa, on leivän laatu ja tuoreus ihan erilainen. Tämä kuitenkaan ei paljon ohduta perus lähiöasukkia, joka hakee leipänsä supermarketista.
mä ostan hyvin usein tuosta marketin leipomosta erittäin hyvää rapeakuorista maalaisleipää.