Amerikan mammat! Mitä on "half and half"?
Kommentit (25)
Vaan kovaa kasvirasvaa, kookosrasvan tyylistä. Kaikkea täällä väitetäänkin...
sanotaan 'shortening'. Shortening on mika tahansa kasvirasva joka pysyy kovana huoneenlammossa. Tunnetuin on Crisco jota tuskin Suomessa myydaan joten on pakko kayttaa margariinia.
Tutki ennenkuin tuohdut!
Shortening on margariinia eli kovetettua kasvirasvaa, mutta sitä ei ole suomalaiseen tapaan värjätty ja maustettu näyttämään voilta, kun se on tarkoitettu leivontaan. Varsinaisesti kovaa se ei ole vaan lusikoitavaa ja mitataan kupilla.
sitä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa ja se ei kovetu. Siinä on juuri sen tärkein ominaisuus, eli se on pehmeää ja paljon halvempaa kuin voi tai margariini. Se on kyllä kasvisrasvaa.
sitä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa ja se ei kovetu. Siinä on juuri sen tärkein ominaisuus, eli se on pehmeää ja paljon halvempaa kuin voi tai margariini. Se on kyllä kasvisrasvaa.
Mita iloa tuosta tiedosta on suomalaiselle leipojalle joka ei loyda Criscoa mistaan? Margariini ajaa saman asian. Same difference.
sellaista valkoista rasvaa. Olisikohan sita Suomessa saatavana laardi-nimella? Vanhanaikaisissa resepteissa on esim. piirastaikinassa osa margariinia ja osa laardia. Jotenkin vaan muistelen etta pienena kun asuin viela Suomessa kaupoissa oli Amerikan laardia...
esim jos laitat 2 dl yhtä ainetta niin sitä toista sitten saman verran
t. suomen mamma
Eli puolet kermaa ja puolet maitoa.
esim jos laitat 2 dl yhtä ainetta niin sitä toista sitten saman verran t. suomen mamma
Tuon yhden oikean lisäksi että varmistan nyt sulle että half and half on tosiaankin maito-kerma sekoitusta. Puoliksi maitoa ja puoliksi kermaa. Sitä myydään yhdysvalloissa ihan valmiina kaupoissa.
Olin jonkin verran jäljillä jo etukäteen, että pystyinkin poimimaan oikean tiedon.
Nyt kun siellä on tietäjä langalla, osaatko kertoa, mitä sitten on "shortening"?
ap
Tietäisikö joku hyvän Amerikan donitsireseptin?
[quote author="Vierailija" time="19.06.2014 klo 14:41"]Kermamaitoa (puolet ja puolet)
[/quote]
Eiköhän se tullut jo 2011 selväks ;)
[quote author="Vierailija" time="19.06.2014 klo 15:37"]
Tietäisikö joku hyvän Amerikan donitsireseptin?
[/quote] Dunkin Donuts tai Krispy Kreme.
Tännehän minä päädyin taas ;)
Sinkkumies
Vaan kovaa kasvirasvaa, kookosrasvan tyylistä. Kaikkea täällä väitetäänkin...