Lue keskustelun säännöt.
Apua! Teen lihakeittoa ja...
13.11.2011 |
..yleensähän liemeen tulee sellaista hyhmää, joka otetaan reikäkauhalla tms. pois, eikö?? Nyt mies toi kaupasta luomulihaa (naudan lapaa) eikä mitään hyhmää näy, vaikka vesi on kiehunut jo vartin! Pilasinko keiton vai mistä on nyt kyse?? :(
Kommentit (2)
Se vaahto on lihakudoksesta poistuvaa kudosnestettä ja verta, jos lihan laittaa veteen vasta kun vesi kiehuu, sitä ei välttämättä tule juuri ollenkaan.
Sen poistamatta jättämisellä ei ole mitään muuta merkitystä, kuin että keiton liemestä tulee kirkkaampaa jos sen kuorii pois.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ei sitä "hyhmää" aina tule.
Uskon että viittaat hyhmällä valkeaan vaahtoon. Se otetaan pois, jotta lihakeiton liemi pysyisi kirkkaana. Kyseessä siis kosmeettinen korjaus, jota ei edes tarvitse tehdä, jos (kuten allekirjoittanutta) ei huvita.
Jatka keittelyä, ja palataan asiaan jos keitto jostain syystä on syödessä mielestäsi pilanttunutta.