Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hiiva oli yön yli pöydällä - voiko sen käyttää?

Vierailija
12.11.2011 |

Eli n. 12 tuntia hiiva oli unohtuneena pöydällä. Laitoin jääkaappiin, mutta uskaltaako ja voiko sitä vielä käyttää leivonnassa? Vai haenko kaupasta uuden? Rahallinen hävikki ei tietenkään olisi suuri, mutta pääsen kauppaan vasta myöhemmin iltapäivällä ja alunperin oli tarkoitus leipoa jo aamupäivällä. Mutta tottakai on ostettava uusi, jos tuo on nyt mennyt pilalle.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
12.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli n. 12 tuntia hiiva oli unohtuneena pöydällä. Laitoin jääkaappiin, mutta uskaltaako ja voiko sitä vielä käyttää leivonnassa? Vai haenko kaupasta uuden? Rahallinen hävikki ei tietenkään olisi suuri, mutta pääsen kauppaan vasta myöhemmin iltapäivällä ja alunperin oli tarkoitus leipoa jo aamupäivällä. Mutta tottakai on ostettava uusi, jos tuo on nyt mennyt pilalle.

en todellakaan käyttäisi.mutta jos ei mahataudilla ole väliä,niin....

Vierailija
2/6 |
12.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siihenhän sen toiminta perustuu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
12.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siihenhän sen toiminta perustuu

eikö teillä ole mitään elintarvikehygieniaa koskevaa tietoutta,tollot?

Vierailija
4/6 |
12.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä leipomossa jää aina avattu hiivapaketti yöksi huoneenlämpöön.Pidempi aikainen säilytys toki jääkaappilämpötilassa.



-leipuri :)

Vierailija
5/6 |
12.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siihenhän sen toiminta perustuu

eikö teillä ole mitään elintarvikehygieniaa koskevaa tietoutta,tollot?


Sinä tässä olet se ylihygieeninen tollo, jolla ei ole mitään suhteellisuuden tajua. Varmaan peset salaatitkin desinfiointiaineella...

Onko tämä aivan todellista? Kuvitteleeko joku vakavissaan hiivan olevan jollakin tavalla "pilalla" huonelämmössä ja "kuhisevan mikrobeja"?

Kaikki vähänkin hiivasta tietävät ymmärtävät koko paketin olevan itse asiassa eräänlaista "mikrobia".

Kyllä hiivasta näkee ja haistaa, milloin se on pilalla. Ehkä se on kuivunut, mutta kaupassakin myydään täysin toimivaa kuivahiivaa - huonelämmössä säilyvää!

Sitä paitsi hiiva käytetään yleensä sellaiseen, joka kuumennetaan uunissa, eli siinä kuolee hiivan itsensä lisäksi muutkin mahdolliset mikrobit. Niistä tutuin hiivan seuralainen on ainakin mulle home, mutta sellaista hiivaa ei varmaan kukaan käyttäisi.

Vierailija
6/6 |
12.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on alapäässä sellainen.