Miten lohesta tehdään ruokaa?! Olen ihan onneton kokki.
Millaisen kalan ostan, tiskistä vai valmiiksi pakattuna? Nelihenkiselle perheelle pitäisi valmistaa.
Miten siitä saisi hyvän?
Kommentit (12)
vakuumipakattu (toki tuore parempaa) pala uuniin, nahka pellille leivinpaperin päälle, pyyhkäisy talouspaperilla, päälle suolaa ja mustapippuria tai sitruunapippuria (kukaan ei tykkää tillistä), uunissa 200 astetta n. 30 min. Helppoa ja kaikki tykkää. (meitä on 6 henkeä ja sellainen 800-900g pala on meille sopiva, jonkin verran jää jämiä yhteen annokseen seuraavaksi päiväksi mulle, ei ole enää niin hyvää.
valmiiksi pakatun, mahdollisimman ruodottoman (esim nyt lidl:stä saa hyviä paloja). Ei muuta kuin suolaa päälle ja uuniin. Mielestäni kala ei muita mausteita tarvitse, kalan maku se paras juttu!
lohifilee tiskiltä tai pakattu.. heität aika reilulla kädellä miel. merisuolaa, sitruunapippuria ja tuoretilliä päälle ja uuniin. n. 170 astetta muistaakseni. ja joku puol tuntia kai. näppituntumalla.
sitten potut kiehumaan.
ja ihana kastike;
kermaviiliä
feliz kurkkusalaattia (tai herkkumaa) halpikset hirveen makusia
sitruunapippuria, tilliä
nam nam..
vakuumipakattu (toki tuore parempaa) pala uuniin, nahka pellille leivinpaperin päälle, pyyhkäisy talouspaperilla, päälle suolaa ja mustapippuria tai sitruunapippuria (kukaan ei tykkää tillistä), uunissa 200 astetta n. 30 min. Helppoa ja kaikki tykkää. (meitä on 6 henkeä ja sellainen 800-900g pala on meille sopiva, jonkin verran jää jämiä yhteen annokseen seuraavaksi päiväksi mulle, ei ole enää niin hyvää.
seuraavana päivänäkin, kylmänä. töihin evääksi salaatin päälle!
#4
ai meillä ainakin tykätään tillistä :)
kuten sinulle jo vastattiinkin. Voit myös paistaa pannulla, leikkaat vain sopivan kokoisia paloja ja paistat. Sekin on hyvää. Mutta uunissa toki vähempitöinen. Tai sitten teet keiton.
valmiiksi ruodottomia lohia?
ja tiskiltä saa valmiiksi ruodottomia.
1. Supernopea
Osta pala lohti-filettä joko tuoretiskistä tai pakattuna. Ota pois pakkauksesta ja leikkaa ohuita suikaleita terävällä veitsellä - ei tietenkään nahkaa mukaan. Heitä ne pannuun ja paista (jos jaksat, pilko sipulia ja kuullota (=paista kevyesti ruskistamatta) ennen lohen lisäämistä pannulle. Lisää esim. Creme Bonjour tuorejuustoa tai ruokakermaa ja mausta. Keitä tuorepasta ja sotke kypsä pasta ja lohikastike keskenään ja tarjoa. kestää n. 10-15 min kaikkinensa.
2. Viikonloppu
Osta lohifilee. Mausta se esim. suolalla ja sitruunapippurilla. Laita uuniin (225) n. 10 min.
Tee tuona aikana soosi: Sekoita Pari purkkia smetanaa, iso tölkki viipaloituja herkkusieniä, isompi pussi katkarapuja (jo sulatettuna ja neste pois valutettuna) sekä runsaasti tilliä.
n. 10 min jälkeen ota lohi pois uunista ja kasaa tekemäsi sörselssön sen lohen päälle ja laita uuniin vielä n. 15 min. Tuloksena se smetana sulaa sivuille kastikkeeksi ja tilli-herkkusieni-katkarapumössö jää kuorrutteeksi sen lohifileen päälle. Kaunis ja herkullinen!
no jos ne on fileoitu niin niistä on suurin osa ruodoista lähteny mut ei kaikki!!! ei niitä kukaa voi nyppiä ennen ku lohi on tuusan nuuskana. häntäpäässä ei oo oikeestaan yhtään ruotoja.
ja mä teen ainakin punanen ylöspäin.
2 kg:n pussi (vihreä) perunoita viipaleiksi voideltuun uunivuokaan, väliin 600 grammaa siivutettua lohta, tillisilppua, suolaa ja pippuria. Koko komeuden päälle kerma-maito-sekoitusta niin että perunat ovat melkein peitossa, ja vuoka uuniin 180-200 astetta noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja paistoksen pinta kauniin värinen.
Kun lohi on tarjouksessa, tulee koko satsille hintaa alle kympin (n. 8 annosta).
Voit ostaa tiskistä tai valmiiksi pakatun, ihan sama juttu. Tietysti parasta tulee kun on mahdollisimman tuore.
Tapoja valmistaa on loputtomia. Ihan kaikkein helpoin on laittaa uunivuokaan ja jauhaa vähän pippuria ja suolaa päälle. Tai mitä ikinä nyt haluatkaan, sen voi maustaa miten hyvänsä.
Sitten uuniin n. 200 asteeseen (ei ole tarkkaa) ja pois kun alkaa näyttää kypsältä.