Lue keskustelun säännöt.
Leipurit apua!!
01.11.2011 |
Olen aikeissa leipoa suklaakakkua, johon tulee siis väh.70%:sta tummaa suklaata. Kysymys kuuluu, onko olemassa laktoositonta tummaata suklaata?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tumma suklaa
Tumma suklaa on suklaata, jossa ei ole maitoa. Tummasta suklaasta ilmoitetaan usein sen sisältämän kaakaon määrä prosentteina. Laadukkaassa tummassa suklaassa on vähintään 35 % kaakaota,lähde? mutta markkinoilla on myös vähemmän kaakaota sisältäviä tummia suklaita. Kaakaoprosentilla tarkoitetaan kaakaomassan ja kaakaovoin osuutta suklaassa. Kaakaomassan määrää, joka vaikuttaa suklaan kitkeryyteen, voi arvioida suklaan ravintosisällön perusteella. Mitä enemmän suklaassa on rasvaa, sitä pienempi on kaakaomassan osuus. Kaakaomassassa on myös luonnostaan jonkin verran rasvaa eli kaakaovoita.