Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oletko koskaan syönyt niitä käsin tehtyjä suklaakonvehteja? Maistoin tänään ensimmäistä kertaa

Vierailija
22.12.2025 |

Ostin ahvenanmaalaiselta suklaatehtaalta joka myi stockalla (mercedes chocolaterie tms.) ja olin ällikällä lyöty. Maku on paljon syvempi ja rikkaampi kuin jossain Fazerissa, Lindtissä jne. ja todella, todella suussasulava.

 

Ainoa negapuoli on että 6 konvehtia maksoin 18 euroa. Siinä tulee jo jonkun verran kilohintaa, että jäänee kerran vuodessa-kokemukseksi omalla tulotasolla.

Onkohan esim. Helsingissä jotain paikkoja jotka noita tekevät itse? Stockan tiskiltä saa kanssa jotain käsintehtyjä konvehteja mutta en tiedä tekevätkö itse paikan päällä.

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen maistanut Xocolabin tekemiä (hki). Ovat tajuttoman hyviä. Ei voi edes samassa lauseessa verrata kaupan valmiskonvehteihin.

Mutta kun kilohinta tosiaan on noin 200e/kg niin hyvin harvinainen herkku tai arvolahja jollekin läheiselle.

 

Jos näitä tykkää "mättää" niin en suosittele. Kun heidän 40kpl boksi maksaa noin sata euroa. 40kpl Pandan konvehteja on 6 euroa. Tosin niissä on jos jonkinmoista kookosöljyä ym. filleriä ja aika paljon sokeria.


Normaaliin arkijuhlaan otan jonkun kaupan valmispakatun vaikka ovat vähän kovempia ja ei niin suussasulavia.

Vierailija
2/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Belgiassa olen. Parasta mitä suklaasta voi ylipäätään tehdä on konvehdit joissa vain kaakaovoita, kaakaomassaa ja sokeria. Joissain voi olla täytteitäkin hillitysti. Harmi että on kallista. Ovat myös niin täyttäviä ettei niitä voi syödä kerralla suklaan himoystäväkään kuin joku 5-10.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostin stockan herkusta (siitä oikeasta) muutaman joskus 15 v sitten. Todella hyviä.

En ole kovin innostunut kaupan konvehdeista.

Vierailija
4/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen paria käsintehtyjä maistanut. Eivät ole hintansa väärtejä.

Vierailija
5/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Belgiassa asuessani söin.

Vierailija
6/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Belgiassa olen. Parasta mitä suklaasta voi ylipäätään tehdä on konvehdit joissa vain kaakaovoita, kaakaomassaa ja sokeria. Joissain voi olla täytteitäkin hillitysti. Harmi että on kallista. Ovat myös niin täyttäviä ettei niitä voi syödä kerralla suklaan himoystäväkään kuin joku 5-10.

 

Minä en voi syödä kuin pari kolme, ovat niin rikkaita. Olen myös Belgiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

 * tähä jotai paskaa ku ei saa k*llista puhua *

Vierailija
8/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskassa ja Belgiassa näitä saa joka kahvilasta itse tehtynä n. 40-60e kilohintaan joka on toki suolainen, muttei mitään verrattuna Suomen järkyttäviin 150e/kg hintoihin. Siellä niitä voi ottaa pari kappaletta 1,5 eurolla kahvin kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuon ahvenanmaalaisen suklaatehtaan omistaa Ahvenanmaan ex. opetusministeri. Ei ole yhtään snobi tyyppi vaan ihan rento ja mukava. Hinnat ovat kyllä suht porvarillisia.

Vierailija
10/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Banda juhlapöydän konvetti,,, laadukas kotimainen luxus tuote, rasia myös yleellinen, jopa juhlava,,arvovaltainenkin. Ehdottomasti paras konventti tämä!! Kruunaa juhlahetken.😍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen paria käsintehtyjä maistanut. Eivät ole hintansa väärtejä.

 

Ovat siis maukkaita, mutta ei minun mielestä sen arvoisia mitä Suomessa niistä pyydetään, ainakaan jos ei ole upporikas. Pari pientä konvehtia maksaa enemmän kuin kokonainen Fazerin sininen levy.

Vierailija
12/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen paria käsintehtyjä maistanut. Eivät ole hintansa väärtejä.

 

Ovat siis maukkaita, mutta ei minun mielestä sen arvoisia mitä Suomessa niistä pyydetään, ainakaan jos ei ole upporikas. Pari pientä konvehtia maksaa enemmän kuin kokonainen Fazerin sininen levy.

 

Toiset maksaa laadusta, toiset määrästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen, meillä on aina jouluisin tapana ostaa käsintehtyjä suklaita.

Vierailija
14/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen paria käsintehtyjä maistanut. Eivät ole hintansa väärtejä.

 

Ovat siis maukkaita, mutta ei minun mielestä sen arvoisia mitä Suomessa niistä pyydetään, ainakaan jos ei ole upporikas. Pari pientä konvehtia maksaa enemmän kuin kokonainen Fazerin sininen levy.

 

Toiset maksaa laadusta, toiset määrästä.

 

No, Prismasta saa niitä bulkinmakuisia peruskonvehteja 5-8 eurolla rasia. Jos noita käsintehtyjä haluat lajitelman eri makuja niin 20kpl maksaa joku 60-70 euroa.

 

Tuo on jo duunarin koko päivän palkka verojen jälkeen. On laatuun panostamista ja sitten on vain juttuja jotka menevät ökyilyksi perustallaajalle ellei sitten tarkoituksella panosta tosi spesiaaliin tapahtumaan tai ihmiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen paria käsintehtyjä maistanut. Eivät ole hintansa väärtejä.

 

Ovat siis maukkaita, mutta ei minun mielestä sen arvoisia mitä Suomessa niistä pyydetään, ainakaan jos ei ole upporikas. Pari pientä konvehtia maksaa enemmän kuin kokonainen Fazerin sininen levy.

 

Toiset maksaa laadusta, toiset määrästä.

 

No, Prismasta saa niitä bulkinmakuisia peruskonvehteja 5-8 eurolla rasia. Jos noita käsintehtyjä haluat lajitelman eri makuja niin 20kpl maksaa joku 60-70 euroa.

 

Tuo on jo duunarin koko päivän palkka verojen jälkeen. On laatuun panostamista ja sitten on vain juttuja jotka menevät ökyilyksi perustallaajalle ellei sitten tarkoituksella panosta tosi spesiaaliin tapahtumaan tai ihmiseen

 

 

Mikäli joku äärimmäinen luksuspuoti niin joo. Mutta ne putiikit jotka Suomessa valmistavat konvehteja myyvät kyllä 20 kappaletta hintaan 50-60 euroa. Se on paljon, mutta ei se ole mitään jos sellaisen joulupöytään hankkii 1x vuodessa ja loput vuodesta niitä Pandoja ja Fazereita.

Vierailija
16/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Belgiassa olen. Parasta mitä suklaasta voi ylipäätään tehdä on konvehdit joissa vain kaakaovoita, kaakaomassaa ja sokeria. Joissain voi olla täytteitäkin hillitysti. Harmi että on kallista. Ovat myös niin täyttäviä ettei niitä voi syödä kerralla suklaan himoystäväkään kuin joku 5-10.


Paljonko Leonidaksen konvehtirasia maksaa nykyään?

Vierailija
17/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helsingissä käsintehtjä suklaakonvehteja myyvät ainakin Annan suklaatehda, Chjoko, Xocolab.

Vierailija
18/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa kaakaomössöä se on. Rasvan koostumus eroaa joskus?

Vierailija
19/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Belgiassa olen. Parasta mitä suklaasta voi ylipäätään tehdä on konvehdit joissa vain kaakaovoita, kaakaomassaa ja sokeria. Joissain voi olla täytteitäkin hillitysti. Harmi että on kallista. Ovat myös niin täyttäviä ettei niitä voi syödä kerralla suklaan himoystäväkään kuin joku 5-10.


Paljonko Leonidaksen konvehtirasia maksaa nykyään?

 

Riippuiskohan vähän minkä kokoisesta rasiasta puhutaan?

Vierailija
20/34 |
22.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen paria käsintehtyjä maistanut. Eivät ole hintansa väärtejä.

 

Ovat siis maukkaita, mutta ei minun mielestä sen arvoisia mitä Suomessa niistä pyydetään, ainakaan jos ei ole upporikas. Pari pientä konvehtia maksaa enemmän kuin kokonainen Fazerin sininen levy.

 

Toiset maksaa laadusta, toiset määrästä.

 

No, Prismasta saa niitä bulkinmakuisia peruskonvehteja 5-8 eurolla rasia. Jos noita käsintehtyjä haluat lajitelman eri makuja niin 20kpl maksaa joku 60-70 euroa.

 

Tuo on jo duunarin koko päivän palkka verojen jälkeen. On laatuun panostamista ja sitten on vain juttuja jotka menevät ökyilyksi perustallaajalle ellei sitten tarkoituksella panosta tosi spesiaaliin tapahtumaan tai ihmiseen

 

Mä en tarvitse 20 kappaletta. Mieluummin syön viisi laadukasta kuin 20 vähemmän laadukasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme kolme