Kylmäsavustettu kala
Kirjolohta olen syönyt ja luultavasti siikaa on tarjolla kohta. Kirjolohi oli hyvää ja siian mausta ei ole kokemusta ja mikä on maku. Sehän on makuasia, että mikä ketäkin miellyttää. Kummasta kalasta te tykkäätte kylmäsavustettuna.
Kommentit (6)
En syö koska kypsentämättömästä kalasta saa matoja.
Vierailija kirjoitti:
En syö koska kypsentämättömästä kalasta saa matoja.
Suolattu kala laitetaan kylmäsavustuksen ja savun makua kalaan tulee. Ei se enää tässä vaiheessa kypsy. Suolauksessa ollessaan kala kypsyy.
Siika ei ehkä ole niin hyvänmakuinen, kuin kirjolohi, koska siika on kuivempi kala kirjoloheen verrattuna. Kohta sekin selvää, kun siikaa saa maistaa.
Lohta olen syönyt, mutta liki oksentanut. Miksi syödä raakaa, kun paistaminenkin on keksitty?
Lohi. Siika on hyvää lämminsavustettuna ja muutenkin paistettuna.