Mahdoton lanttulaatikko!?
Tarvitsisin jonkinlaisen idean miten tehdä vegaaninen lanttulaatikko ilman korppujauhoja. Kuitenkin siten että korppujauhojen tilalla on jotain muuta millä laatikosta tulee ruokaisampaa eikä sellaista vauvanruokasosetta.
Ei siis tarvi olla niin perinteinen versio, pääasia että on maistuvaa ja lanttua käytetty :D
Kommentit (24)
Korppujauhoja voi korvata leivitykseen tai sidosaineeksi useilla muilla tuotteilla, kuten esimerkiksi kaurahiutaleilla, mannaryyneillä, kauraleseillä tai pähkinä- ja siemenrouheilla.
Mikäs korppujauhoissa on vikana? Jos on kyse keliakiasta, laita vaikka kvinoaa.
Vierailija kirjoitti:
Ilmiannettu
Ei vaiskaa, oli vitsi kun kaikki täällä ilmiannetaan :)
Vierailija kirjoitti:
Mikäs korppujauhoissa on vikana? Jos on kyse keliakiasta, laita vaikka kvinoaa.
Ei ole mitään vikaa. En vain tarvitse korppujauhoa muuhun kun tuohon laatikkoon, niin en halua ostaa isoa pakettia josta jää käyttämättä iso osa.
Minä käytän mantelijauhetta (olen keliaakikko), tosin muuten teen aivan perinteisen lanttulaatikon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikäs korppujauhoissa on vikana? Jos on kyse keliakiasta, laita vaikka kvinoaa.
Ei ole mitään vikaa. En vain tarvitse korppujauhoa muuhun kun tuohon laatikkoon, niin en halua ostaa isoa pakettia josta jää käyttämättä iso osa.
Niin ja siis unohtui sanoa että on kyse keliakiasta, mutta korppujauhoja saa gluteenittomanakin ostettua :)
Ei lanttulaatikkoon tarvita muuta kuin lanttua, suolaa ja puoli vuorokautta aikaa. Pehmitä lantut haluamallasi tavalla, itse en keitä vaan paahdan kuorelliset nyrkinkokoiset lantut uunissa, 200 astetta ja reilu tunti. Kun lantut ovat pehmeitä, halkaisen ne ja koverran sisukset kuorista pois. Sisukset soseutan bamixilla hienoksi soseeksi, maustan suolalla. Jos on kovin tönkköä niin notkistan hieman vedellä. Sose vuokaan ja uuniin noin 100 asteeseen ja siellä saapi olla ainakin 12 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikäs korppujauhoissa on vikana? Jos on kyse keliakiasta, laita vaikka kvinoaa.
Ei ole mitään vikaa. En vain tarvitse korppujauhoa muuhun kun tuohon laatikkoon, niin en halua ostaa isoa pakettia josta jää käyttämättä iso osa.
Osta sitten pankojauhoa, on pienempi pussi. On se parempaakin moneen leivitykseen. Myös murskatut näkkileivät ja suolakeksit yms sekä maissihiutaleet käyvät myös. Itse olen käyttänyt myös sipsien ja nachojen loppuja murskattuina ties minne, mihin on tarvittu korppujauhoja.
Sä voit sitten kuivata yhden leipäkäntyn ja jauhat sen korpuksi. Tai testaa vaikka jauhaa näkkileipä.
Isoäitini joulupöydässä lanttu- ja porkkanalaatikossa oli aina käytetty mannasuurimoita ja perinne tulee Karjalasta. Ja laatikot oli tosi hyvää. Myös kaurasurimoita olen käyttänyt.
Vierailija kirjoitti:
Isoäitini joulupöydässä lanttu- ja porkkanalaatikossa oli aina käytetty mannasuurimoita ja perinne tulee Karjalasta. Ja laatikot oli tosi hyvää. Myös kaurasurimoita olen käyttänyt.
Kävisiköhän tähän tattarisuurimotkin? Mannassa vehnää enkä tiedä saako kaurasuurimoita miten tosta omasta lähikaupasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikäs korppujauhoissa on vikana? Jos on kyse keliakiasta, laita vaikka kvinoaa.
Ei ole mitään vikaa. En vain tarvitse korppujauhoa muuhun kun tuohon laatikkoon, niin en halua ostaa isoa pakettia josta jää käyttämättä iso osa.
Kohta on Runebergin päivä. Voit leipoa autenttisia Runebergin torttuja, niiden taikinaan kuuluvat korppujauhot oleellisesti. Itse olen laittanut niitä vaikka mihin pikkuleipä- ja kakkutaikinoihin, erittäin monikäyttöinen tuotehan se on.
Vierailija kirjoitti:
Sä voit sitten kuivata yhden leipäkäntyn ja jauhat sen korpuksi. Tai testaa vaikka jauhaa näkkileipä.
30-luvulla syntynyt äiti moitti meitä tyttäriä siitä, että me ostettiin korppujauhoja, se kun on hirvittävää tuhlausta. Korppujauhoiksi kun voi jauhaa kaikki kuivat leivän- ja pullankäntyt. Joskus olen itsekin tuota harrastanut, mutta monesti kumminkin ostan, koska se ostojauhe on kuitenkin tasaisemmaksi jauhettua kuin itse jauhettu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Isoäitini joulupöydässä lanttu- ja porkkanalaatikossa oli aina käytetty mannasuurimoita ja perinne tulee Karjalasta. Ja laatikot oli tosi hyvää. Myös kaurasurimoita olen käyttänyt.
Kävisiköhän tähän tattarisuurimotkin? Mannassa vehnää enkä tiedä saako kaurasuurimoita miten tosta omasta lähikaupasta.
Mikset vain ostaisi sitä korppujauhoa. Ei se paljon mitään maksa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Isoäitini joulupöydässä lanttu- ja porkkanalaatikossa oli aina käytetty mannasuurimoita ja perinne tulee Karjalasta. Ja laatikot oli tosi hyvää. Myös kaurasurimoita olen käyttänyt.
Kävisiköhän tähän tattarisuurimotkin? Mannassa vehnää enkä tiedä saako kaurasuurimoita miten tosta omasta lähikaupasta.
No sä kurkkaat kaupparyhmän verkkokaupasta oman lähikauppasi valitsemalla kuuluuko ne sen valikoimaan.
Vierailija kirjoitti:
Minä käytän mantelijauhetta (olen keliaakikko), tosin muuten teen aivan perinteisen lanttulaatikon.
laitatko saman määrän vai enemmän/vähemmän kuin korppujauhoa...jossakin ohjeessa käytin joskus ja se teki sellaista tiukkaa tavaraa vaikka ohjeen mukaan laitoin, joku kakku se taisi olla. Sen jälkeenen ole käyttänyt
Perunajauho kiinteyttää myös, mutta tosi varovasti pitää laittaa, esim. lihapullataikinaan jotta pysyvät kasassa, muutoin tulee liian kovia.
Soseen sekaan voi laittaa periaatteessa mitä tahansa jauhoa, eikä laatikon päälle ole mikään pakko laittaa jauhoja. Kun kerran pitää olla vegaaninen laatikko, niin korvaisin kananmunan lanttujen keitinveteen tehdyllä perunajauhosuuruksella.
Mikä niissä korppujauhoissa on vikana ?
Vierailija kirjoitti:
Minä käytän mantelijauhetta (olen keliaakikko), tosin muuten teen aivan perinteisen lanttulaatikon.
Tuo on hyvä ! Ravitsevaa ja maukasta. Itse käytän moneen sitä. En ole keliatikko
Voisko korppujauhon tilalla käyttää kaurahiutaleita tai riisiä?