Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vinkkejä lihamakaronilaatikon keventämiseen, kiitos

Vierailija
09.10.2011 |

Miten toimisi porkkanaraaste?

Tai miten esimerkiksi osan jauhelihasta korvaaminen soijarouheella?



Kyselen ihan tyhmiä varmaan, mutta olen keittiössä ihan "kädetön". Saan onnistumaan vain reseptin kanssa, mutta en löytänyt näihin mitään vinkkejä netistä (ilmeisesti kädetön myös netin käytön suhteen).

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis raaste ja soijarouhe jonkin verran. Eniten paras: syö kohtuudella, silloin on ihan melkein sama miten olet valmistanut.

Vierailija
2/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaraaste toimii erittäin hyvin makaronilaatiokossa, mutta mä ehkä korvaisin sillä ennemmin pastaa, kuin lihaa. Soijarouheella voi korvata koko lihamäärän, mä en sekottaisi niitä. Mutta tämä on makuasia :) Jos haluat vähemmän kaloreita ja/tai terveellisempää, niin vaihda pasta täysjyvään/tummaan pastaan, käytä vähänrasvaista lihaa, rasvatonta maitoa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

täysjyväpasta (tai tumma pasta), vähärasvainen naudan liha ja rasvaton maito. Meillä vaan menee niin älyttömät määrät pojilla tuota makaronilaatikkoa, että koetan hilata sitä ehkä vähän terveellisemmäksi vielä. Siis muutakin ruokaa menee eli juuri sitä mitä teen, mutta tuo taitaa olla suosikki.



Mutta kaipa sitä kuluttaa, kun pituuttakin voi tulla 10 cm vuodessa. Ja minä mamma koetan pitää mittani kurissa samoilla sapuskoilla. Siksi koetan viilata ruokaa meille kaikille sopivaksi.



ap

Vierailija
4/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihamakaronilaatikon tekee käyttäen tummaa pastaa, naudan paistijauhelihaa ja rasvatonta maitoa, on se mielestäni jo ihan kevyimmästä päästä "tavallisten ruokien" osastossa. Miksi ihmeessä sitä pitäisi vielä jotenkin keventää? Annoskoko kohdalleen niin ei tarvitse kikkailla. Porkkanaraaste sopii toki hyvin jauhelihan joukkoon, mutten sitä keventämistarkoituksessa käyttäisi vaan ihan maun takia.

Vierailija
5/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noiden muiden lisäksi siis.

Vierailija
6/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja porkkanaa seassa (ehkä muutakin vihannesta, jos satutte pitämään jostain)



Näillä korvataan kuitenkin sitä PASTAN määrää, eli lopputuloksena on laatikko, jossa makaronia on vähemmän, ja sen tilalla vähän enemmän jauhelihaa ja varsinkin tuota porkkanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

makaronilaatikosta saa vähemmän lihottavaa vain jättämällä sen makaronin pois. Pasta on pelkkää hiilihydraattia, joka insuliinin vaikutuksesta muuttuu kehossa varastorasvaksi. Eli kunnon rasvaa kehiin ja hiilarit pois. Vatsa pysyy täytenä ja makeanhimo häviää.