Mitä ruokia/juomia ei kuulu yhdistää?
Kommentit (98)
Tai ihmiset, jotka katkaisevat spagetin ennen keittämistä 😵
Vierailija kirjoitti:
Valkoviini lihan kanssa
Valkoviini sopii monenkin lihan kanssa
Kaikki viinit minkä tahansa ruuan kanssa. Alkoholi ja ruoka ei sovi yhtään keskenään.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki viinit minkä tahansa ruuan kanssa. Alkoholi ja ruoka ei sovi yhtään keskenään.
TÄMÄ!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valkoviini lihan kanssa
Valkoviini sopii monenkin lihan kanssa
Yleensä ei punaisen lihan kanssa.
Kyllä punaviini sopii kalan kanssa jos se on tarpeeksi kevyttä, ei mitään vahvaa ja täyteläistä.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki viinit minkä tahansa ruuan kanssa. Alkoholi ja ruoka ei sovi yhtään keskenään.
Sopii kun valitsee toisiaan täydentävän/esiin nostavan ruoan ja viinin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki viinit minkä tahansa ruuan kanssa. Alkoholi ja ruoka ei sovi yhtään keskenään.
Sopii kun valitsee toisiaan täydentävän/esiin nostavan ruoan ja viinin.
Ei sovi. Alkoholi pilaa ruuan maun.
Kermalikööri ja Sprite. Tulee jännää juustoa.
Maito minkään ruuan kanssa. Aikuisilla.
Lihaa ja kalaa, en ymmärrä että joku voi esim. pizzan päällekin ottaa molempia. Valitse jompikumpi, hyvänen aika.
Surf änd turf mai ääs.
Se on tosiaan jo vuosia sitten kumottu ja vääräksi todettu "fakta" että punaviini lihalle ja valkoviini kalalle. Väriä oleellisempaa on viinin muut ominaisuudet. Ja ruoan, rasvaiselle kalalle sopii toisenlainen viini kuin kuivemmalle jne.
Vierailija kirjoitti:
Piimä kaviaarin kanssa
Mksipä ei, korvaakin smetanan piimällä?
Hernekeitolle en ihan äkkiä keksi kaveriksi oivaa alkojolijuomaa. Ehkä joku jonkun snapsin ottaisi, en aio itse kokeilla.
Tässä vastaus toisen keskustelun currykastike neropaatille (pastan kanssa):
Lyhyt vastaus:
Kyllä sen voi yhdistää, mutta se on yleensä epäonnistunut makupari, ellei kastike ole erityisesti pastalle suunniteltu.
🍝 Miksi curry + pasta on usein huono yhdistelmä?
Curry on aromimaailmaltaan pyöreä ja raskas, usein kookoksen, sipulin ja mausteiden varassa.
Pasta taas on neutraali ja odottaa öljy- tai tomaattipohjaista kastiketta, jossa maut ovat selkeitä ja raikkaita.
Rakenne ei sovi.
Curry on usein paksuhkoa ja sisältää reilusti paloja tarttuu huonommin pastaan kuin esim. kerma-, voi- tai tomaattikastike.
Maustetasapaino on vaikea.
Curry tekee ruoasta helposti tunkkaisen ilman raikastavia elementtejä (sitruuna, jogurtti, tuoreet yrtit).